Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τι κόβουν σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα

Αποχαιρετούν οριστικά στο δημόσιο, σύμφωνα με πληροφορίες τον 13ο και 14ο μισθό, στο πλαίσιο του νέου πακέτου σκληρών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθεί.

Το πακέτο λιτότητας που είναι αντάλλαγμα στο μηχανισμό στήριξης περιλαμβάνει επίσης, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης από ένα ποσό και πάνω, το οποίο δεν έχει ακόμα καθοριστεί.

Επίσης αυξάνεται ο ΦΠΑ κατά 1-2 μονάδες. Στον ιδιωτικό τομέα καταργείται η διαιτησία, ενώ δεν πειράζονται οι συλλογικές συμβάσεις. Γίνεται ωστόσο αναφορά σε "λελογισμένες" συμβάσεις.

Η ανακοίνωση των μέτρων ενδέχεται να γίνει ακόμα και σήμερα, ενώ στο παρασκήνιο το παζάρι παραμένει έντονο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Φίλιππο Σαχινίδη εναλλακτικά σενάρια για τις προτάσεις του ΔΝΤ.

Από το πρωί ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις με υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει δει, μεταξύ άλλων, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Ραγκούση.

Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων, σε μία προσπάθεια να πετύχει τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Είναι άλλωστε κατανοητό σε όλους στην κυβέρνηση, ότι το πρόγραμμα σκληρής λιτότητας δεν έχει καμία τύχη, χωρίς την συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Το Βερολίνο θα βοηθήσει αμέσως μόλις η Ελλάδα ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις για αναδιάρθρωση της οικονομίας της, επανέλαβε σήμερα η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όπως τόνισε για άλλη μία φορά δεν υπάρχει εναλλακτική στη δέσμευση της Ελλάδας για αξιόπιστα και σκληρά μέτρα λιτότητας.

«Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση συμφωνίας με την Ελλάδα» δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι εκταμιεύσεις θα γίνονται με προϋποθέσεις».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου