Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΠέμπτη, 22 Απριλίου 2010

΄Ανευ όρων ....ΔΝΤ!!!!!!

Γ. Πεταλωτής

«Η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να βάζει "κόκκινες γραμμές" στη διαπραγμάτευση με ΕΕ-ΔΝΤ»

H κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να βάζει «κόκκινες γραμμές» στις διαπραγματεύσεις με το κλιμάκιο των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, δηλώνει ο κ. Γιώργος Πεταλωτής, επαναλαμβάνοντας όμως ότι η Ελλάδα δεν προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real Fm, o κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε τις αναφορές ότι το ΔΝΤ επιβάλλει στην Ελλάδα να κάνει απολύσεις.

Γ. Παπανδρέου: Ανοίγει το δρόμο για προσφυγή στο μηχανισμό

Για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση και κατά συνέπεια η χώρα από εδώ και στο εξής, κάλεσε σήμερα ο Πρωθυπουργός σε συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση έχει ιστορικό χρέος να πάρει δύσκολες αποφάσεις για να αποτρέψει τα χειρότερα για τους Ελληνες. Το αντικείμενο της συνεδρίασης, με δεδομένο ότι οι αγορές έχουν ξεφύγει (πάνω από 900 μ.β. το spread στο διετές (!))

"Οδηγούμαστε στη μέγγενη των όρων του ΔΝΤ"

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως τις τελευταίες ημέρες "είμαστε μάρτυρες επικοινωνιακής εκστρατείας του κυβερνητικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ με στόχο να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη να δείξει δήθεν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ευθύνη για το γεγονός ότι η χώρα στρέφεται στο ΔΝΤ".


Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε ότι ο πρωθυπουργός καταφεύγει στο λαϊκισμό, στην προσπάθειά του να πείσει ότι δεν ευθύνεται ο ίδιος και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

"Ο κ. Παπανδρέου παραβλέπει σκοπίμως ότι δεν είχε τεθεί από καμία πλευρά, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέμα ΔΝΤ για την Ελλάδα",

Οι «μάγκες» της «αγοράς», θα πάνε φυλακή (Εάν τους στείλει ο «κυρίαρχος λαός»)

Οι «μάγκες» της «αγοράς», θα πάνε φυλακή (Εάν τους στείλει ο «κυρίαρχος λαός»)
Του Σπύρου Χατζάρα.
Το "Δελτιο των 11" αποκάλυψε, το «κόλπο», με το σορτάρισμα των ελληνικών ομολόγων, και την επείγουσα εκπλήρωση, του «προεκλογικού συμβολαίου» του ΠΑΣΟΚ, στις 22 Οκτωβρίου, 18 μέρες μετά τις εκλογές, με την οποία άρχισε το ρεσάλτο στα ελληνικά ομόλογα, και επέμενε στο θέμα αυτό επί δέκα ημέρες. Μετά το έμαθαν και στο ΕΒΕΑ, και τον «Ελεύθερο Τύπο». Κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η «πράσινη» διακυβέρνηση παρέλαβε τα spreads στις 150 μονάδες και στη συνέχεια τα εκτόξευσε στις 500 και μονάδες, επιβαρύνοντας τους Έλληνες με δισεκατομμύρια ευρώ , οδηγώντας την Ελλάδα στο ΔΝΤ, για να πληρωθούν τα συμβόλαια CDS που πούλαγε η Goldman Sachs.
Χθες , η ΤτΕ παραδέχθηκε, ότι από τον Οκτώβριο είχε επιτρέψει στους παράγοντες της ΗΔΑΤ να ανακυκλώνουν αυτόματα, για χρονική περίοδο μέχρι και 10 ημερών, τις ανοικτές θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα....

“Ό,τι δεν κάνατε τα τελευταία 10 χρόνια θα το κάνετε τα επόμενα τρία χρόνια”

- Σκληρή και κυνική η τριμερής επιτροπή που έδωσε τελεσίγραφο να παρθούν όλα τα σκληρά μέτρα τώρα.- Πρώτος στόχος της επιτροπής είναι οι μεγάλες περικοπές στο ασφαλιστικό


- Αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης να παρατείνει σε πέντε χρόνια την περίοδο λιτότητας


- Παπακωνσταντίνου: Το Σύνταγμα επιτρέπει απολύσεις στο δημόσιο


- Στις 525 μονάδες σήμερα το spread

- 900 εκατομμύρια θα κερδίσει η Γερμανία από το δανεισμό της Ελλάδος

Ιδιαίτερα σκληροί εμφανίστηκαν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την ελληνική κυβέρνηση την οποία πιέζουν για σκληρές αποφάσεις. Όπως όλα δείχνουν οι αξιωματούχοι έχουν στοχεύσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σχεδόν επιβάλλοντας σκληρά μέτρα και "αιματηρές" περικοπές....

O ύποπτος ρόλος της Morgan Stanley και το παρασκήνιο για το πως θα «περάσει» το ΔΝΤ στην κοινωνία

Με βασικό πρωταγωνιστή στο σορτάρισμα των ελληνικών ομολόγων την Morgan Stanley, η ελληνική οικονομία βρίσκεται πλέον σε στενό κλοιό εκ μέρους των αγορών που πιέζουν την ένταξη της χώρας μας στον μηχανισμό που έχουν συστήσει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Αποκορύφωμα της πίεσης αυτής δεν ήταν άλλο από την εκτόξευση των spreads στις 522 μονάδες βάσης για τα 10ετή και στις 736 μονάδες για τα βραχυπρόθεσμης διάρκειας, επίπεδα πρωτοφανή, ιστορικά και συνάμα απαγορευτικά ακόμα και στη σκέψη δανεισμού της χώρας. Δηλαδή, σύμφωνα με την αγορά, αν η Ελλάδα προσέφευγε σήμερα σε δανεισμό αυτό θα γινόταν με το ακριβό επιτόκιο του 8,3%...

Τα μέτρα του ΔΝΤ είναι εδώ .. από το Μάιο 2009

Το τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος σχετικά με τα μέτρα που θα ζητήσει το ΔΝΤ να λάβει η Ελλάδα, μόλις ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης που έχει συμφωνηθεί. Η πραγματικότητα είναι πως το ΔΝΤ έχει, ήδη, εισηγηθεί τα σχετικά μέτρα από τον περασμένο Μάιο και τα έχει κοινοποιήσει στην Ελλάδα. Επιπλέον, πολλά από αυτά τα μέτρα έχουν, ήδη, ληφθεί και ακολουθηθεί κατά γράμμα.

Συγκεκριμένα, σε έκθεση του για την Ελλάδα το Μάιο του 2009 το ΔΝΤ αναφέρει:1) Η Ελλάδα χρειάζεται ένα ισχυρό πολυετή δημοσιονομικό προγραμματισμό προκειμένου να βάλει το χρέος σε καθοδική τροχιά. Αυτό δε μπορεί και δεν πρέπει να γίνει σε ένα έτος προκειμένου να αποφευχθεί η επιδείνωση της ύφεσης. Αλλά χρειάζονται επιπλέον μέτρα τα οποία θα πρέπει να εφαρμοστούν με συνέπεια, για μακροπρόθεσμο χρονικό διάστημα, να είναι υψηλής ποιότητας ώστε να βοηθήσουν στη μείωση των ελλειμμάτων και του χρέους. Το πλάνο θα πρέπει να συνδυαστεί με σωστό οικονομικό προγραμματισμό και να περιέχει φιλόδοξα αλλά ρεαλιστικά μέτρα και θα πρέπει να γίνει σωστή επικοινωνία του στο λαό παρέχοντας συγκεκριμένους στόχους ορόσημα για την επιτυχία του, με σταθερή παρακολούθηση και έλεγχο της προόδου ως προς την επίτευξη τους, ώστε να δημιουργηθεί μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες.

Η πολιτική απάτη δεν έχει όριο

"Κόκκινη γραμμή", λέει η κυβερνητική προπαγάνδα θα βάλει… ο Γ. Παπανδρέου στο ΔΝΤ, στην Κομισιόν και τις απαιτήσεις του. Μη σπεύδετε να χαρείτε, πρώτον, διότι οι επαίτες δε μπορούν να βάζουν όρους και, δεύτερο, διότι οι «όροι» είναι…

Οι ‘χορηγοί’ του ΔΝΤ και ο ..βοσκός !

Έτσι όπως πάμε, στο τέλος θα τρελαθούμε αγαπητέ αρθρογράφε του «Έθνους». Μάλλον λησμονείς ότι ….η λίθινη εποχή δεν τελείωσε επειδή….. τελείωσαν οι λίθοι!

Ας ξαναγράψουμε λοιπόν την ιστορία με τη ματιά νοήμονος όντος εν έτη 2010 και ουχί με τη ματιά ….ανθρώπου των σπηλαίων !
Ο βοσκός (και «λειψός» του χωριού) καίει ξερά χόρτα εν μέσω …. Αγνοεί τις προειδοποιήσεις άλλων βοσκών για πιθανό ολοκαύτωμα. Η φωτιά τού ξεφεύγει και κάνει στάχτη όλη την πλαγιά. . Επιτόπου σπεύδουν πυροσβέστες, φαντάροι, αστυνομικοί, απλοί πολίτες.