Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η χρηματοδότηση των τραπεζών του Λάτση και ο ρόλος του Μπαρόζο

ΑΠΟ: activistis
Ένα μεγάλο μέρος των 145 δισεκατομμυρίων Ευρώ που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν δεσμευσει για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης και θα πληρώσουν τελικά οι έλληνες φορολογούμενοι, θα εισρεύσει στα ταμεία των τραπεζών που ανήκουν στην εταιρεία χαρτοφυλακίου του ελληνα δισεκατομμυριούχου Σπύρου Λάτση! Αυτό αποκαλύπτει επερώτηση του Ιταλού Ευρωβουλευτή Mario Borghezio (EFD) στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο.

Οπως αναφέρεται,η εν λόγω εταιρεία χαρτοφυλακίου, η Ευρωπαϊκή Financial Group EFG SA, της οποίας οι τράπεζες κατέχουν 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, μετέφερε την έδρα της από την Ελβετία στο Λουξεμβούργο στο τέλος του 2009, γεγονός που επιτρέπει στην ελληνική θυγατρική της EFG Eurobank, η οποία κατέχει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ σε Ελληνικά ομόλογα, να επαναταξινομηθεί ως «ελληνική» τράπεζα και, συνεπώς, να επωφεληθεί από κονδύλια της ΕΕ και της ΕΚΤ !

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών στη Βασιλεία εξ άλλου,έχει επιβεβαιώσει ότι οι τράπεζες που ανήκουν στην προαναφερθείσα ομάδα EFG, από τον Σεπτέμβριο του 2009, κρατούσε 60 δισ. ευρώ,δηλαδή μεγάλο μέρος του ελληνικού χρέους, (τόσο δημόσιου όσο και ιδιωτικού), το οποίο είναι κατά πάσα πιθανότητα ακόμη υψηλότερο σήμερα.

Ο Ιταλός Ευρωβουλευτής αποκαλύπτει οτι ο Πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής, κ. Barroso, ο οποίος συχνά πραγματοποιεί οικογενειακές διακοπές με τη θαλαμηγό του Σπύρου Λάτση  Αλέξανδρος, άσκησε πρωτοφανή και τεράστια πίεση πρός τη Γερμανία προκειμένου αυτή να χορηγήσει ένα σημαντικό ποσό από τη χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

Καλείται η Ευρωπαική Επιτροπή μέσω του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου  να απαντήσει άν θεωρεί ότι η ανώμαλη αυτή κατάσταση αποδεικνύει ότι υπάρχει σαφής σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του Προέδρου της Επιτροπής κυρίου Barroso..

Ολόκληρη η επερώτηση του Mario Borghezio (EFD) στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο

Όταν θα πας κυρά μου στο παζάρι

thumb

Γράφει η Κουκίδα
Έπεσαν κορμιά χθες στις Βρυξέλλες με αφορμή την Ιρλανδία. Το κάθε μπλοκ κατέβηκε με τους δικούς του όρους και συμφέροντα και ως συνήθως όλοι βγήκαν κερδισμένοι.
Η Γερμανία πέτυχε την ένταξη των ιδιωτών στον νέο μηχανισμό στήριξης έστω και υπό όρους, το ΔΝΤ κατάφερε να συμμετάσχει και στον νέο μόνιμο μηχανισμό της ΕΕ. Ακόμα και η Ιρλανδία πάλεψε μέχρις εσχάτων προκειμένου να διασφαλίσει χαμηλό επιτόκιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το δάνειο ξεκίνησε στα 100 δισ. με επιτόκιο 6,7% για να καταλήξει 85 δις. ευρώ με επιτόκιο 5,8% και χρόνο αποπληρωμής 7,5 έτη. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε εμείς, το έκανε η Ιρλανδική κυβέρνηση φοβούμενη τις κοινωνικές αναταραχές.
Δεν συζητώ εάν έπρεπε να υπογραφεί μνημόνιο, γιατί δεν έπρεπε. Υπήρχε η δυνατότητα να διοχετευθεί ρευστότητα έως και 40 δις. κατευθείαν από την ΕΕ στις ιρλανδικό τράπεζες που έχουν το πρόβλημα. Αλλά είπαμε, η αλεπού θέλει να πάει στο παζάρι και έτσι το ΔΝΤ μπήκε για τα καλά στα ενδότερα της ευρωζώνης. Άπαξ και αποφασίστηκε όμως, η ιρλανδική κυβέρνηση έδωσε μάχη, έκανε σκληρή διαπραγμάτευση, απείλησε με αποχώρηση από τις διαπραγματεύσεις και πήρε αυτό που ήθελε. Επιτόκιο κάτω του 6%, ευκολίες αποπληρωμής και ένα επιπλέον έτος για να ρίξει το έλλειμμα στο 3%. Βέβαια ο νέος κύκλος λιτότητας που ξεκινά δεν αναμένεται να φέρει την άνοιξη, αφού τέτοια μέτρα είχαν ξαναεφαρμοστεί με αποτυχία. Οι μόνες ωφελημένες της συμφωνίας είναι για ακόμα μια φορά οι τράπεζες αλλά και το ΔΝΤ που θα ελέγχει τα δημόσια οικονομικά και το ίδιο το τραπεζικό σύστημα της Ιρλανδίας . Αλλά τουλάχιστον οι Ιρλανδοί διαπραγματεύθηκαν, δεν παρέδωσαν την χώρα αμαχητί όπως κάναμε εμείς.
Χθες πάντως επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ μας, αφού άνοιξε και επισήμως το θέμα επιμήκυνσης της ελληνικής δανειακής σύμβασης δια στόματος του προέδρου του Γιούρογκρουπ. Σας είπαμε ότι τους τροϊκανούς θα τους έχουμε πάνω στο κεφάλι μας μέχρι το 2020 και βάλε. Επισήμως η κυβέρνηση θέλει να προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα σε μια τέτοια απόφαση, όμως πίσω από αυτήν κρύβεται η παραδοχή ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το δημόσιο χρέος μας και ότι οι προβλέψεις και οι στόχοι έπεσαν έξω.

Ένας στους πέντε Έλληνες κάτω από το όριο της φτώχειας

«Ο ένας στους πέντε Έλληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας» δήλωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας «Μαζί ενάντια στη φτώχεια» που οργάνωσε στο αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, το υπουργείο στο πλαίσια του «Ευρωπαϊκού Έτους για την Καταπολέμηση της Φτώχειας».
Το όριο υπολογίζεται στα 6.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα ανά άτομο και στα 13.608 ευρώ ετήσιο εισόδημα όταν πρόκειται για τετραμελή οικογένεια.
Το 22% των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ανήκουν στην τρίτη ηλικία, το 23% είναι κάτω από 17 ετών και το 42% είναι άνεργοι.
Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στους παράλληλους άξονες στους οποίους το υπουργείο Εργασίας ασκεί την πολιτική του, τη στήριξη της απασχόλησης, την ανάσχεση της ανεργίας και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.