Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΤετάρτη, 31 Μαρτίου 2010

Γέλιο


Καλό Ταξίδι και με την Νίκη ......


Να τα Παλικάρια της Greek Dream Team

Πόσο βοηθά την Ελλάδα η ευρωστήριξη σε ‘έσχατη ανάγκη’;

Δύο δημοσιεύματα σήμερα στο γερμανικό τύπο για την ελληνική κρίση: τι σημαίνει μια παρέμβαση του ΔΝΤ και πως ερμηνεύεται από οικονομικής άποψης η γερμανική πολιτική.
«Το Σύμφωνο Σταθερότητας απέτυχε – αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και παράλογες τιμωρίες στις χώρες με ελλείμματα», είναι ο τίτλος συνέντευξης που έδωσε ο οικονομολόγος και πρόεδρος του έγκριτου Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Κιέλου Ντένις Σνόουερ στην εφημερίδα Die Welt.
Ο κ. Σνόουερ αμφιβάλει ότι το ΔΝΤ είναι αρμόδιο για να παρέμβει

Ο Τιτανικός του Γιώργου οδεύει ολοταχώς προς το παγόβουνο του ΔΝΤ

Σε νέα δίνη βρίσκεται η ελληνική οικονομία καθώς όλα δείχνουν ότι οδεύουμε προς το ΔΝΤ μόνο που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το γνωρίζει ή δε θέλει να το παραδεχθεί για προφανείς λόγους. Στις 30/3 ο κος Πάγκαλος σε εκπομπή τις ΝΕΤ δήλωσε «ότι στο ΔΝΤ είμαστε και εμείς μέλη και έχουμε συνεισφέρει οπότε εάν μας δώσουν χρήματα θα είναι και από τα δικά μας και δεν υπάρχει λόγος να μην τα πάρουμε». Έτσι απλά.
Την ώρα, που η αντίδραση των αγορών στην… επιτυχία των Βρυξελλών οδήγησε σε νέα εκτίναξη του spread

Παλληκάρια κάτι δεν πάει καλά

Ο νέος δανεισμός της χώρας με 6,0% έναντι 6,3% του προηγούμενου αποδεικνύει ότι κάτι δεν πάει καλά παλληκάρια.
Οι Γιώργηδες μετά την "τεράστια" επιτυχία στη σύνοδο της ΕΕ που πέτυχαν μια "μεγάλη νίκη" όπως μας είπαν, προσγειώθηκαν ανώμαλα στη θλιβερή πραγματικότητα την οποία δεν μπορούν να αλλοιώσουν όσο και αν προσπαθήσουν τόσο αυτοί όσο και τα χαμερπή ΜΜΕ που τους λιβανίζουν μέρα νύχτα. Οι διεθνείς αγορές έχουν καταλάβει ότι είμαστε

Το ΔΝΤ θα υποβάλει τους δικούς του όρους για οικονομική συνδρομή προς την Ελλάδα (Για να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και όχι όπως μας λένε ότι...)

Υπό αμφισβήτηση έθεσαν χθες την ευρωπαϊκή συμφωνία στήριξης της Ελλάδας οι δηλώσεις του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κ. Ντομινίκ Στρος-Καν ότι το ΔΝΤ θα υποβάλει τους δικούς του όρους σε περίπτωση ανάμειξής του στην οικονομική συνδρομή προς την Ελλάδα. Μιλώντας στην εφημερίδα «Τhe Financial Τimes», μεταβαίνοντας προς το Βουκουρέστι, προκειμένου να μιλήσει ενώπιον του ρουμανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι «δεν μπορώ να εμφανίσω στο διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ ένα πρόγραμμα που δεν θα έχει την έγκριση του Ταμείου» και πρόσθεσε ότι «δεν πιστεύω πως θα χρειαστεί να παρέμβει το ΔΝΤ. Πιστεύω ότι η στρατηγική που υιοθετήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποδώσει. Η στρατηγική αυτή συνίσταται, άλλωστε, στο να περιμένουμε να δούμε αν η Ελλάδα μπορέσει από μόνη της να λύσει τα προβλήματά της. Και αν, παρ΄ όλα αυτά, αντιμετωπίσει σοβαρότερες δυσκολίες, τότε θα μπορεί να λάβει συντονισμένη διμερή οικονομική στήριξη από την ευρωζώνη με τη συνδρομή του ΔΝΤ». O κ. Στρος-Καν επέμεινε ότι τυχόν διάσωση της Ελλάδας από το ΔΝΤ συνεπάγεται την τήρηση των ίδιων όρων που υποβάλλονται και στις χώρες εκτός ευρωζώνης. Δεν διευκρίνισε το ύψος ενδεχόμενου δανείου προς την Ελλάδα ούτε και τους όρους που θα πρέπει να της επιβληθούν σε μια τέτοια περίπτωση. Τέλος αποσαφήνισε ότι μόνο η Ελλάδα, και όχι η Ευρωπαϊκή Ενωση, μπορεί να ζητήσει πρόγραμμα βοήθειας καθώς μόνο η χώρα μας είναι μέλος του ΔΝΤ, και όχι η ΕΕ.
ΒΗΜΑ ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010