Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Κύριε Παπανδρέου, μην πληγώνετε άλλο ένα από τα λίγα πράγματα που μας κάνουν περήφανους…

Του Σπύρου Κτενά 
Ακόμη δεν μπορώ να καταλήξω αν πρόκειται για αφέλεια ή για μεθοδευμένη ενέργεια. Το βέβαιο πάντως είναι ένα: η κυβέρνηση του κ. Γιώργου Παπανδρέου επέφερε πλήγμα σε ένα από τα ελάχιστα πράγματα που κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους: την ελληνική ναυτιλία η οποία παρουσιάζοντας την προηγούμενη εβδομάδα τον ετήσιο απολογισμό της κατέδειξε – δια στόματος του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρου Ε. Βενιάμη – ότι για τρίτη δεκαετία διατηρεί την πρωτοπορία της στις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, ελέγχοντας το 8% του παγκόσμιου στόλου σε αριθμό πλοίων και το 15% σε χωρητικότητα. Σε αυτόν λοιπόν τον τομέα που μόνον πέρυσι έφερε στη χώρα 13,6 δισεκατομμύρια ευρώ συνεισφέροντας συνάλλαγμα ίσο με το 5,68% του εθνικού προϊόντος, η κυβέρνηση Παπανδρέου έδειξε την …

Ο «γαλάζιος υπουργός» ήταν τελικά ….

Ο «γαλάζιος υπουργός» ήταν τελικά ….κατασκευαστής ντουλαπιών
Ρεζίλη έγιναν στο ΠΑΣΟΚ
Στην αρχή μας είπαν ότι πρόκειται για μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή.
Μετά, αφού πρώτα το διαψεύσαμε εμείς μας είπαν για « μέλος του υπουργικού συμβουλίου».
Σήμερα αποκαλύφθηκε τελικά ότι πρόκειται για έναν «cabinet man» που στο ΠΑΣΟΚ το μετέφρασαν σε «άνθρωπο της κυβέρνησης», αλλά δείτε ποιος είναι στην πραγματικότητα:

Σσσς… η κυβέρνηση «κοιμάται»

ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ήλθε πάλι στην επικαιρότητα το δράμα των εκατομμυρίων αποκλεισμένων Παλαιστινίων στη μικρή λωρίδα γης της Γάζας. Σχεδόν ενάμιση χρόνο από τότε που η Γάζα δέχθηκε τους σφοδρότατους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, με αποτέλεσμα εκατόμβες νεκρών και όλη την –φτωχή– υποδομή της κατεστραμμένη, τώρα μια διεθνής πρωτοβουλία, με σημαντικούς πυρήνες στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες, που στόχο είχε να σπάσει τον αποκλεισμό, μετατρέπεται από τους Ισραηλινούς σε λουτρό αίματος.
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ, οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να βγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά ούτε και να εισάγουν τα στοιχειώδη για να επιβιώσουν. Ούτε από το Ισραήλ ούτε και από τα σύνορα με την «αδελφή» αραβική χώρα, Αίγυπτο. Στη δε Μεσόγειο δεν τολμούν να βγουν ούτε καν για να ψαρέψουν, αφού τα ισραηλινά περιπολικά συχνά τους βυθίζουν.
ΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ σε πολλές περιπτώσεις, ακόμα και διά της βίας, μπλόκαρε τα «καραβάκια» που ήθελαν να σπάσουν τον αποκλεισμό. Ομως, ουδείς πίστευε ότι θα το επιχειρούσε με τέτοια ωμότητα, όπως χθες. Αυτή τη φορά βασικός πυλώνας της πρωτοβουλίας ήταν οι τουρκικές οργανώσεις, οι οποίες μάλιστα κατευθύνονταν στη Γάζα με δύο ιδιαιτέρως μεγάλα πλοία. Αυτά, τα οποία είχαν τους νεκρούς. Η τουρκική πρωτοβουλία γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια χάρις –και– στις κινήσεις Ερντογάν να ηγηθεί το «κοσμικό Ισλάμ» που εκπροσωπεί όλων των μουσουλμάνων της Μ. Ανατολής. Κάτι που προκάλεσε θεαματική ψυχρότητα στις ισραηλοτουρκικές σχέσεις.
ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ήδη έχει προκαλέσει μεγάλο διεθνή αντίκτυπο, ενώ σηματοδοτεί εξελίξεις στην περιοχή. Κι όμως, αν κρίνει κανείς από τις αμήχανες αντιδράσεις της, η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί τα μείζονα αυτά γεγονότα ως απλός θεατής.
ΠΗΓΗ

Εισαγγελική παρέμβαση για τη βίλα της Ακρόπολης

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου (μεταξύ των οποίων το Πρώτο Θέμα) για την υπόθεση του σπιτιού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου του πρώην υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.