Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Ρεαλιστική η οικονομική πρόταση της ΝΔ

Η πρόταση της ηγεσίας της ΝΔ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης δείχνει αξιόπιστη και αποτελεσματική. Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Σαμαράς γνωρίζει τα θέματα της οικονομίας πολύ καλύτερα απ’ ό,τι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Παπακωνσταντίνου και δείχνει στην κυβέρνηση το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει προκειμένου να περιοριστούν, στο μέτρο του δυνατού, οι θυσίες του ελληνικού λαού και να βελτιωθεί το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής.
Σημαντικό «ναι»
Ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του λένε «ναι» στις διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία. Η ΝΔ είναι παραδοσιακά πιο ανοιχτή στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές στην ελληνική οικονομία απ’ ό,τι το ΠΑΣΟΚ.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησε τολμηρές για την εποχή αλλαγές, οι οποίες, όμως, προσέκρουσαν στη δυναμική αντίδραση των ελεγχόμενων από το ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστών. Ποιος δεν θυμάται τις αγριότητες στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών που μεθοδεύτηκαν από το συνδικαλιστικό ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχε το νεοφιλελεύθερο ζήλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προσπάθησε, όμως, να προωθήσει τις ιδιωτικοποιήσεις,

Υπερπρωθυπουργός ο Ντομινίκ Στρος-Καν!


Της ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ

Ηλθε, είδε και άρον άρον απήλθε από την Αθήνα ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν, αφού προηγουμένως εμφανίστηκε στο πλευρό του Γ. Παπανδρέου ως «υπερπρωθυπουργός», κάνοντας συστάσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης και στους πολίτες να συναινέσουν στην πολιτική της κυβέρνησης! Μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν έκρυψε την «αποστολή» του να βάλει πλάτες στην κυβέρνηση, προαναγγέλλοντας μάλιστα ο ίδιος νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό. «Τα χειρότερα ακόμη δεν έχουν περάσει» ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του που έδωσε τροφή για σχόλια σε σχέση με τα μέτρα που θα λάβει πλέον η κυβέρνηση, υπό την ασφυκτική πίεση της Τρόικας. Αν και ο ίδιος στη συνέχεια επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιούργησαν τα λεγόμενά του, αποφεύγοντας ωστόσο να τα διαψεύσει και επί της ουσίας, δεν έκρυψε τον επιτακτικό χαρακτήρα που δίνει το ΔΝΤ στην προώθηση των αλλαγών που έχουν εξαγγελθεί, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «σημαντικών μεταρρυθμίσεων».