Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Μια ωραία ατμόσφαιρα



Τι φοβούνται ωρέ τα παληκάρια και οι παληκαρούδες του ΠΑΣΟΚ και δεν θέλουν να είναι υποψήφιοι περιφερειάρχες;  Ο πράσινος αρχηγός που έχει βαφτεί ήδη με τα χρώματα του πολέμου της 7ης Νοεμβρίου δεν πιστεύει στα αυτιά του με αυτά που ακούει. Σαν να μην έφταναν αυτά ο αδελφός του πρωθυπουργού, Νίκος, με άρθρο του καταφέρεται κατά της φορολογικής πολιτικής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.Το πάρτι άρχισε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου διαπιστώνει τώρα ότι το κόμμα του δεν τον ακολουθεί στον αγώνα για την αλλαγή της χώρας. Το πιο ωραίο είναι ότι αυτοί που κυρίως αρνούνται είναι δικά του παιδιά, τα οποία επίσης δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους αν δεν ηταν ο Γιώργος να τους κάνει βουλευτές και υπουργούς. Το Μνημόνιο και η τρόικα  στοιχειώνει το ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη έντρομα μπροστά στην κατακραυγή αρνούνται να μπούνε στην μάχη των εκλογών βλέποντας πως θα πέσει μεγάλη σφαλιάρα.Στο ΠΑΣΟΚ γενικώς είναι μια ωραία ατμόσφαιρα

"Βαρύ" το κλίμα για την επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων Σγουρός στην Αττική, Τατούλης στην Πελοπόννησο!

Τους υποψήφιους του για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους της χώρας ανακοίνωσε το ΠΑΣΟΚ. Στο δήμο Αθήνας υποψήφιος είναι ο Γιώργος Καμίνης, στον Πειραιά ο Γιάννης Μίχας και στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης. Στην Πάτρα ο Δημήτρης Κατσικόπουλος.Υποψήφιοι περιφερειάρχες είναι:

Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν έχει πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου


  • Χαστούκι στον Γιώργο Παπανδρέου από τους υπουργούς και βουλευτές του!
  • Σωρηδόν εγκαταλείπουν το κυβερνητικό σκάφος υπουργοί, βουλευτές και στελέχη

Η απειλή της μεγάλης πείνας

Ανατριχιαστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία του Δήμου της Αθήνας για την αύξηση του αριθμού των πολιτών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό.
Από τις αρχές του 2008 ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετέχουν στα δωρεάν γεύματα έχει τετραπλασιαστεί! Μάλιστα, δεν πρόκειται κυρίως για εξαθλιωμένους μετανάστες, καθώς εννιά στους δέκα ανθρώπους που κάθε μέρα αναζητούν τροφή στα συσσίτια του Δήμου είναι ελληνικής καταγωγής. Ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες πολλαπλασιάζεται ο αριθμός των συνταξιούχων που κατεβαίνουν στα συσσίτια, καθώς οι πενιχρές τους συντάξεις δεν αρκούν για να πληρώσουν το νοίκι και να αγοράσουν φαγητό.

Ανακοινώνται οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ


Papandreou-FaliroΣήμερα, μετά την ολοκλήρωση της 9η Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ θα γίνουν οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ στους μεγάλους δήμους και τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Οι υποψηφιότητες στις περισσότερες περιφέρειες δείχνουν να έχουν «κλειδώσει», ωστόσο έντονη είναι η ονοματολογία τόσο για την περιφέρεια Αττικής, όσο και για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Θα αντιδράσουν οι πολίτες με την ψήφο τους

Στην αρχή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι τα πρωτοφανή ακραία μέτρα επιβλήθηκαν από την τρόϊκα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του περιώνυμου μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας προκειμένου να της χορηγηθούν τα δάνεια που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Και ο Παπανδρέου θέλει το συντονιστή του!

ΜΕ ΤΟΝ  ΑΝΤΩΝΗ ΚΟΚΟΡΙΚΟ     
ΔΕΝ έχει κανένα νόημα να ψάχνονται οι οικονομικοί υπουργοί μεταξύ τους να μάθουν τι συζήτησαν ο πρωθυπουργός με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λουκά Παπαδήμο. Είναι γνωστό ότι ο Παπανδρέου ψάχνεται εδώ και δυο χρόνια να συνεργαστεί μαζί του. Κι αν είχε συνεργαστεί, ενδεχομένως να μην ήμασταν σήμερα υπό την κατοχή του ΔΝΤ και της Κομισιόν και κυρίως της Γερμανίας. Από την κυβέρνηση Παπανδρέου έλειψε ως τώρα η εμπειρία πρωτογενώς και η σοφία να επιλέγονται άνθρωποι με εμπειρία. Ώστε δευτερογενώς να καλύπτεται το κενό. Ο Λουκάς Παπαδήμος έχει εμπειρία, ασχέτως του γεγονότος ότι ιδεολογικά ήταν μάλλον μακριά από το πνεύμα του Παπανδρέου προεκλογικά και μέσα

Λευκός Οίκος το Μαξίμου

thumb
Σκληρό πόκερ με έπαθλο τον έλεγχο του συστήματος εξουσίας στο Μέγαρο Μαξίμου παίζεται τις τελευταίες μέρες, εν όψει των αλλαγών που σχεδιάζει ο Παπανδρέου στη δομή της κυβέρνησης.
Η ανάγκη να κατέλθουν ως υποψήφιοι στις αυτοδιοικητικές εκλογές ορισμένοι υπουργοί (πιθανόν) και υφυπουργοί (πιο πιθανό), δίνει στον πρωθυπουργό την ευκαιρία να επιχειρήσει ορισμένες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που θα αλλάξουν τον συσχετισμό δυνάμεων στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά παράλληλα δημιουργεί αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών και στελεχών.
Η επιμονή – και εμμονή – του Παπανδρέου να διαμορφώσει στο Μαξίμου ένα σύστημα α λα...

Όλοι φταίνε για την οικονομία εκτός από το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

papandreou
Την ώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα αντιλαϊκά μέτρα που θα βάλουν ταφόπλακα στο εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων ο πρωθυπουργός μίλησε για αισιοδοξία και αποποιείται κάθε ευθύνη για την σημερινή κατάσταση της χώρας. Λες και το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε στο προσκήνιο μόλις τώρα.Στην ομιλία του στο εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ επέρριψε ευθύνες σε όλους εκτός από το κόμμα του.

Ανήμερα της επετείου ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ, με την οποία άνοιξαν οι τριήμερες εργασίες του Εθνικού Συμβουλίου του κυβερνητικού κόμματος, στη διάρκεια των οποίων θα ανακοινωθούν και τα ονόματα των περιφερειαρχών και δημάρχων που θα στηρίξει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
    Κάνοντας απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησής του το χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως «αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε και ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
    Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και τη συμπαράσταση στον «κοινό αγώνα να ανατρέψουμε τον κατήφορο που έπαιρνε η χώρα»,