Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Αντι-μνημονιακή πλειοψηφία

Τα αποτελέσματα της πανελλαδικής μέτρησης της PULSE που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, ενόψει των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, αποτυπώνουν ξεκάθαρα, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην πολιτική του μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που πλήττει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
Τα μηνύματα από τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι, πρώτον, επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφαντικό τρόπο η συγκρότηση ενός «αντιμνημονιακού μπλοκ» πλειοψηφίας κατά των σκληρών μέτρων που επέβαλε η συμφωνία της κυβέρνησης με την περιώνυμη τρόϊκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά στους δέκα ερωτηθέντες απαντούν ότι υπήρχε τρόπος να αποφύγει η χώρα μας την προσφυγή στην τρόϊκα και στο μηχανισμό του μνημονίου, ενώ μόλις ένας στους δέκα θεωρεί ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Σφοδρή προσωπική επίθεση Α.Σαμαρά στον Γ.Παπανδρέου - "Όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά" μετά τον Νοέμβριο





ImageAνεβάζει ταχύτητα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς στην αντιπαράθεσή του με τον κυβερνών κόμμα και προσωπικά με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και εξαπέλυσε  σφοδρή πολιτική επίθεση προσωπικά στον τελευταίο πριν από λίγο από το Αιγάλεω, με αφορμή την απόφαση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία, που θα επικεντρωθεί στην περίοδο 2007-2009. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως ο Γ. Παπανδρέου πιστεύει ότι το να διασύρει κανείς τη χώρα του και να λέει όλους τους Έλληνες διεφθαρμένους είναι πολιτική αρετή. «Το κόμμα του, όμως, το προστατεύει με το να εξαιρεί την περίοδο Σημίτη, αλλά και τη σημερινή. Με τον τρόπο αυτόν, όμως, διασύρει και την πατρίδα του και το κόμμα του» είπε.

Διεθνές συνέδριο για του χρέος και μνημόνιο

Στην πάλη κατά του μνημονίου, την κοινή δράση της αριστεράς και τα συναφή προβλήματα του χρέους, αφιερώθηκε μεγάλο διεθνές συνέδριο, που οργάνωσε την Παρασκευή και το Σάββατο, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, το «Αριστερό βήμα διαλόγου και κοινής δράσης».

Στο συνέδριο συμμετείχαν διεθνώς γνωστοί οικονομολόγοι, όπως οι καθηγητές Πανεπιστημίου Σαμίρ Αμίν, Κλαούντιο Κάτς και Ζακ Νικονόφ, ενώ τις εργασίες του παρακολούθησαν μεγάλος αριθμός πολιτών, που άκουσαν υπομονετικά ώρες ομιλιών, κατά τρόπο ενδεικτικό της αγωνίας τους να πληροφορηθούν οτιδήποτε έχει να κάνει με το μεγάλο πρόβλημα της χώρας -αλλά και τους «καημούς» μίας πολυδιασπασμένης αριστεράς.