Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Το πάρτι άρχισε…

thumb
Γράφει η Κουκίδα
Από τις λογιστικές αλχημείες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης.
Δέκα μέρες πριν την επίσημη έναρξη διανομής, χιλιάδες πρατηριούχοι λένε ότι δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν πετρέλαιο γιατί το ΥΠΟΙΟ καθυστερεί να τους επιστρέψει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης που είχαν καταβάλει. Η επιστροφή δεν δίνεται γιατί ο

Ποιοι μας οδηγούν στην… πείνα και των γονέων

 «Θεωρώ άδικο και αντισυνταγματικό το Μνημόνιο, το οποίο έρχεται να καταργήσει δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών , που κατακτήθηκαν με αγώνες. Θεωρώ απαράδεκτο το Μνημόνιο για τους απλούς εργαζόμενους και συνταξιούχους, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό εκείνων που κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα ή εκείνων που συμμετείχαν στο σύστημα της διαφθοράς και των όποιων οικονομικών συμφερόντων». (Γιάννης Δημαράς, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής).


   Έ ντονη απορία μου δημιουργείται καθώς παρακολουθώ εκείνο το προπαγανδιστικό βιντεάκι (μας το πετάνε κάθε τόσο από τις οθόνες του χαζοκουτιού μας,  (εκείνο που δείχνει τη νοικοκυρά να μονολογεί την αξία των προϊόντων που πάει να αγοράσει στο πολυκατάστημα ή τον συνταξιούχο που υπολογίζει εκτός των φάρμακα τι του μένουν): Μας κοροϊδεύουν ή μας ειρωνεύονται;
    Δεν φτάνει ότι στη χώρα μας ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού βρίσκεται πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας, που καθορίζουν οι πλούσιοι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά οι Τροϊκανοί που μας έφερε ο ΓΑΠ ο μικρός κι έχουν καθίσει στο σβέρκο μας, απαιτούν νέα μέτρα. Παραγγέλλουν δεύτερη μερίδα στο εστιατόρια, ενώ τα πεινασμένα μάτια, τους παρακολουθούν απ΄έξω. Και η κυβέρνησή μας, σωστοί σερβιτόροι (διότι αυτούς μόνο θέλουν σερβιτόρους και πανδοχείς να μείνουν στη χώρα) τους σερβίρει αβέρτα.
  Τα δικά μας χάλια, δεν μας αφήνουν περιθώριο να διαβάσουμε ή να δημοσιεύσουμε πως έχει καταντήσει τον κόσμο η παγκοσμιοποίηση που ασμένως υποστηρίζουν και προσπαθούν να μας εντάξουν οι μοντέρνοι πολιτικοί μας.
  «Για πρώτη φορά στην ιστορία, περισσότερο από ένα δισεκατομμύρια άνθρωποι πηγαίνουν στο κρεβάτι τους για ύπνο πεινασμένοι κάθε βράδυ». Την αποκαρδιωτική αυτή διαπίστωση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Robert Zoellick, που για δείτε ειρωνεία, υποστηρίζει πως ο στόχος ανάπτυξης της χιλιετηρίδας ήταν να απαλειφθεί η πείνα ως το 2015…
  Μια και δεν κατορθώσαμε τίποτα την πρώτη δεκαετία, η Παγκόσμια Τράπεζα υπολογίζει πως  σήμερα εν έτει 2010, 64 εκατομμύρια συμπολίτες μας στον κόσμο ζουν κάτω από συνθήκες εξαιρετικής φτώχειας.
    Οι ταραχές των πεινασμένων που ζητούσαν ψωμί στη Μοζαμβίκη, τον Σεπτέμβριο (αλήθεια, πόσα τηλεοπτικά προγράμματα τις πρόβαλαν;) ξύπνησαν άσχημες αναμνήσεις, που οι σημερινοί άρχοντες του κόσμου καθώς συσσωρεύουν πλούτο και αυξάνουν την ψαλίδα πλούσιων –φτωχών, ηθελημένα ξεχνούν. Η διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για το εμπόριο και την ανάπτυξη (UNCTAD), έκανε μια πολύ «διακριτική» διαπίστωση για να μη θίξει πράγματα και καταστάσεις: «Η εξασφάλιση  τροφίμων, αποτελεί ακόμα, πιεστικό πρόβλημα για πολλές υπό ανάπτυξη χώρες».
  Ο πόλεμος ενάντια στο περιβάλλον και οι «θεομηνίες» έχουν συμμαχήσει ώστε να εντείνουν το πρόβλημα. Κι ήταν καταστροφικοί οι εφετινοί  μουσσώνες στην Ινδία και οι πλημμύρες στο Πακιστάν, που κατέστρεψαν σοδιές αυξάνοντας την τιμή του ρυζιού και του τσαγιού περισσότερο από 30% μέσε σε λίγους μήνες. Και τι να πούμε για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ρωσία, που μείωσαν δραματικά την εφετινή σοδιά σιτηρών, εκτινάσσοντας τις τιμές στα ύψη.
  Αλλά η κατάσταση των αποθεμάτων τροφίμων είναι πλέον στα χέρια κερδοσκόπων της Κοινωνίας της Αγοράς που είναι πιο καταστροφικοί και από τις «θεομηνίες». Κι έχουν στη διάθεσή τους πάρα πολύ χρήμα για να το παίξουν. Χρήμα που τους διαθέτουν πλουσιοπάροχα οι Κεντρικές Τράπεζες. Αφού έπαιξαν με τις περιουσίες στα ακίνητα, οι κερδοσκόποι έβαλαν στόχο την γεωργία. Για παράδειγμα, τον περασμένο μήνα, το hedge fund Amajaro, αγόρασε ποσότητα κακάου ισόποση με το 25% των ευρωπαϊκών αποθεμάτων, και μέσα σε λίγες μέρες η τιμή του τόνου έσπασε όλα τα προηγούμενα ρεκόρ. Το ίδιο συμβαίνει με το ρύζι, το σιτάρι και τη σόγια. Οι ηγέτες της Ευρώπης, «ανησυχούν» ορισμένοι τόλμησαν να ψελλίσουν ακόμα, ότι «ίσως απαιτείται ρύθμιση της αγοράς» (φτου κακά τι λόγια είναι αυτά που ξεστόμισαν;).
  Εδώ διακρίνεται ο εγκληματικός ρόλος του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, μια και για να αντιμετωπισθεί η κρίση τροφίμων, προτείνουν στις υπό ανάπτυξη χώρες να «απευθυνθούν στις ξένες αγορές, εγκαταλείποντας την ντόπια παραγωγή». Την ίδια ώρα, που έστω στα χαρτιά, ο UNCTAD συνιστά: «Η στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη απαιτεί να βασιζόμαστε περισσότερο στην εσωτερική αγορά…»
  Με αυτές τις βασικές αντιφάσεις και με τα παιχνίδια των κερδοσκόπων, άντε να τραφεί ο πλανήτης και να δει άσπρη μέρα ο φτωχός. 

Να απαντήσετε στα ερωτήματα

Να απαντήσετε στα ερωτήματαΕΙΤΕ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ στο ΠΑΣΟΚ και τον πρωθυπουργό του, υπάρχουν πλέον πολλά αμείλικτα ερωτήματα που μία μέρα κάποιος θα πρέπει να τα απαντήσει. Ο Ελεύθερος Τύπος αποφάσισε να τα επαναλαμβάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς επανάληψη… μήτηρ πάσης μαθήσεως. Ποιος ξέρει, ίσως κάποτε να αλλάξει πλευρό ένας από όσους γράφουν σήμερα τη μαύρη αυτή σελίδα της ελληνικής ιστορίας και να αποφασίσει ότι θέλει για την υστεροφημία του να έχει ήσυχη τη συνείδησή του κι έστω και εκ των υστέρων να πει την αλήθεια.

ΥΠΟΙΚ: «Πατήστε με μολύβι τις ξεβαμμένες αποδείξεις»


Οδηγίες για γέλια και για κλάματα από το υπουργείο, λίγους μήνες πριν ισχύσει το μέτρο των αποδείξεων.

Οδηγίες για  τους τρόπους διαπόμπευσης όσων συλλαμβάνονται για φοροδιαφυγή, ακόμα και μέσω του Διαδικτύου, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιο που απέστειλε στις υπηρεσίες του.  

«Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της Ελλάδας»!

greekdebtcrisisΤην ώρα που στις διεθνείς αγορές αρχίζουν να αντιμετωπίζουν με όλο και μεγαλύτερη καχυποψία την εκστρατεία της τρόικας να πείσει ότι το ελληνικό σταθεροποιητικό πρόγραμμα θα πετύχει, ένας από τους εγκυρότερους οικονομικούς αναλυτές διεθνώς προειδοποιεί απερίφραστα, ότι «η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη»,

Αυξήσεις - φωτιά στα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ - Τι θα πληρώσουμε με παραδείγματα

-Προβλέπεται μείωση μόνο για 1,2 εκατομμύρια οικιακούς πελάτες
- Επιβαρύνονται τα φτωχά νοικοκυριά
- Χτύπημα και στους αγρότες

Επιπλέον 30 ευρώ το χρόνο θα πληρώνουν τα φτωχά νοικοκυριά που καταναλώνουν έως 800 κιλοβατώρες στο 4μηνο, ποσοστό δηλαδή 13,7%.

Η πλειοψηφία των νοικοκυριών (περίπου 2 εκατ. καταναλωτές που κινούνται μεταξύ 800 και 1.600 κιλοβατωρών) θα επιβαρυνθεί κατά 2,6% - 2,7% από τη νέα χρονιά.

Η αύξηση για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν από 1.601 έως 2.000 κιλοβατώρες θα είναι 1,6%, ενώ για εκείνους με μεγαλύτερο βαλάντιο που καίνε και περισσότερο ρεύμα, θα υπάρχουν μειώσεις στους λογαριασμούς.

Οι αγρότες θα επιβαρυνθούν κατά 5% στην χαμηλή τάση και κατά 7% στην μέση τάση.

Επίσης, περίπου 1,2 εκατομμύρια οικιακοί πελάτες θα έχουν μείωση έως και 20% μέσω του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολόγιου.

Αναλυτικά:


   -Από 0 - 800 κιλοβατώρες αύξηση 13,7 %.
   -Από 801-1000 kwh αύξηση 2,6 %.
   -Από 1001-1200 kwh αύξηση 2,7 %.
   -Από 1201-1600 kwh αύξηση 2,7 %.
   -Από 1601-2000 kwh αύξηση 1,6 %.
   -Από 2001-3000 kwh μείωση 4,4 %.
   -Από 3001 kwh και πάνω, μείωση 13,8 %.

Παραδείγματα Εφαρμογής των Νέων Τιμολογίων

1. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 500 kwh, που εντάσσεται στο ΚΟΤ (-20%). Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 46,4 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 37,3 ευρώ, δηλαδή 9,1 ευρώ λιγότερα (μείωση 19,6%).

2. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 500 kwh, που εντάσσεται στο ΚΟΤ (-10%). Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 46,4 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 41,3 ευρώ, δηλαδή 5,1 ευρώ λιγότερα (μείωση 11 %).

3. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 750 kwh, που δεν εντάσσεται στο ΚΟΤ. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 78,3 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 86,2 ευρώ, δηλαδή 7,9 ευρώ επιπλέον (αύξηση 10 %).

4. Οικιακός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 2500 kwh. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 434 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 414 ευρώ, δηλαδή 20 ευρώ λιγότερα (μείωση 4,6 %).

5. Εμπορικός Καταναλωτής (Β1) με μηνιαία κατανάλωση 50.000 kwh. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 5.770 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 5.204 ευρώ, δηλαδή 566 ευρώ λιγότερα (μείωση 9,8 %).

6. Βιομηχανικός Καταναλωτής (Β1Β) με μηνιαία κατανάλωση 70.000 kwh. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 6.138 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 6.394 ευρώ, δηλαδή 256 ευρώ επιπλέον (αύξηση 4,2 %).

7. Αγροτικός Καταναλωτής με τετραμηνιαία κατανάλωση 5000 kwh. Για την ηλεκτρική ενέργεια στο λογαριασμό της ΔΕΗ πληρώνει σήμερα 319 ευρώ. Με τα νέα τιμολόγια θα πληρώνει περίπου 335 ευρώ, δηλαδή 16 ευρώ επιπλέον (αύξηση 4,9%).
πηγη

Υπουργέ μου… «παπαριές καμαρωτές»

thumb
(αντι) Γράφει η Βάλια Μπαζού
Δεν πρόλαβα να σηκώσω το ακουστικό και άκουσα τον αθυρόστομο φίλο μου – μη καπνιστή και πατέρα 2 παιδιών- να μου φωνάζει έξαλλος… «αυτά είναι παπαριές καμαρωτές»!
Ο φίλος,  αναφερόταν στην πρόθεση του υπουργείου Υγείας να τιμωρούνται με  πρόστιμο από 1.500 έως και 3.000 ευρώ ή ακόμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας, οι οδηγοί ΙΧ που θα καπνίζουν στο αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών. Και το σκεπτικό που μου ανέλυσε και σας μεταφέρω ήταν καταλυτικό… εάν ενδιαφέρονται περισσότερο από τους γονείς για την υγεία των παιδιών τους τότε….

Ανατριχιαστικές επιδιώξεις του Συμβουλίου της Ευρώπης

 του Ευγένιου Ανδρικόπουλου
  Ποινικοποιούνται η απεργία, η δημόσια έκφραση διαφωνίας, το συνεταιρίζεσθαι (!), υπό την προϋπόθεση πως το προϊόν παραγωγής του θα υπονομεύει το καθεστώς και η δια μέσου των ιστοσελίδων ή άλλων Μέσων αμφισβήτηση της κυρίαρχης ιδεολογίας (!!!!!)

Ο Όλι Ρεν διαφωνεί με τον Πεταλωτή: ανοιχτό ενδεχόμενο για νέα μέτρα


Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, να αποσυνδέει την αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείμματος από την επιβολή νέων σκληρών μέτρων, ωστόσο ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν, διαφωνεί.

«Ο Γιώργος τα ήξερε όλα για την οικονομία πριν εκλεγεί»


Αποκαλύψεις σοκ στο βιβλίο του πρώην υπ. Οικονομικών της Γερμανίας για τον πρωθυπουργό