Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΔευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεπουλάμε και τα ασημικά

Ξεπουλάμε και τα ασημικά

 «Τα καλά λεφτά θέλουν κόπο, τα πολλά θέλουν τρόπο»
 Είναι αλήθεια ότι δεν τους ανήκουν. Είναι αλήθεια ότι οι περισσότεροι δεν έχουν καν εργασθεί. Πόσο μάλλον να έχουν κοπιάσει για να συμβάλουν στην απόκτηση ασημικών. Είναι αλήθεια πως ό,τι πουλάς δύσκολα το αντικαθιστάς.
Είναι αλήθεια ότι ακόμη κι αν λάβεις ένα τίμημα, μάλλον μικρότερο των

Επανασχεδιάζονται οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

Τη χρυσή τομή μεταξύ της επιβάρυνσης, που συνεπάγεται για τα νοικοκυριά μία νέα αναπροσαρμογή στις αντικειμενικές αξίες εν τω μέσω της ύφεσης και της ανάγκης να κλείσει η «ψαλίδα» με τις εμπορικές τιμές αναζητεί η κυβέρνηση πριν λάβει τις οριστικές αποφάσεις για την αναμόρφωση του συστήματος των αντικειμενικών αξιών.

"Το ΠΑΣΟΚ ευθύνεται για το αδιέξοδο"


Για πολιτική εξαπάτηση κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντ. Σαμαράς, από τη ΔΕΘ, μέσω βίντεο στο οποίο παρουσίασε προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για την οικονομική πολιτική που υποτίθεται ότι επρόκειτο να ακολουθήσει η κυβέρνησή του. Ο κ. Σαμαράς είπε ότι το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, αλλά απόρροια της μικροκομματικής πολιτικής που άσκησε ο κ. Παπανδρέου, η οποία και μετέτρεψε το πρόβλημα ελλείμματος που παρέλαβε, σε πρωτοφανή κρίση δανεισμού. Με αποτέλεσμα "ο κ. Παπανδρέου να μην διαπραγματεύεται με το περίστροφο πάνω στο τραπέζι - όπως διατείνονταν η κυβέρνηση - αλλά με το περίστροφο στον κρόταφο".

Με εφτά ψέματα μας πήγαν στο Μνημόνιο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΙΚΗ ΖΟΡΜΠΑ

Του… ΠΑΣΟΚ τα παραμύθια επιχείρησε να ξεσκεπάσει χθες ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στους παραγωγικούς φορείς, στο Βελλίδειο κέντρο, στην επίσημη πρώτη του εμφάνιση υπό τη νέα του ιδιότητα.

Όλες οι απαντήσεις του Αντώνη Σαμαρά στα βασικά ερωτήματα που δέχθηκε

Περισσότερες από τρεις ώρες κράτησε η συνέντευξη Τύπου του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη. Αυτές είναι οι απαντήσεις που έδωσε στα βασικότερα ερωτήματα που δέχθηκε:
Για το μνημόνιο: Δεν είναι μονόδρομος το μνημόνιο. Ο Κέινς έχει πει ότι αν χρωστάς στην τράπεζα 10 χιλιάδες λίρες έχεις πρόβλημα, ενώ αν χρωστάς 10 εκατομμύρια λίρες έχει πρόβλημα η τράπεζα. Πιστεύετε ότι θα ήθελαν οι ξένοι να χάσουν τα ομόλογα την αξία τους; Το μνημόνιο δεν μας βγάζει από το πρόβλημα, χειροτερεύει το πρόβλημα, δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα ελλείμματα. Από το ’74 και την πτώση της δικτατορίας έχει να φανεί τέτοια ύφεση.
Για την εξεταστική για την οικονομία: Δεν έχω αντίρρηση για τη σύσταση εξεταστικής για την οικονομία, αλλά να γίνει στην πραγματική της διάσταση. Η Ελλάδα δεν ιδρύθηκε το 2004, ούτε τελείωσε το 2009. Υπάρχει πριν και μετά και υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για το ΠΑΣΟΚ.
Για τη σιωπή του Καραμανλή: Δεν θα υποδείξω εγώ σε έναν πρωθυπουργό 5,5 ετών πότε πρέπει να μιλήσει. Τα ιστορικά πρόσωπα έχουν την ευθύνη να πουν αν και πότε θα μιλήσουν για τα πεπραγμένα της δικής τους διακυβέρνησης. Εγώ τους λογαριασμούς της παράταξης με το παρελθόν τους έχω κλείσει και μάλιστα με αυτομαστίγωμα που δεν έχει γίνει στο παρελθόν.
Για το χθεσινό χειροκρότημα στον Καραμανλή: Όσο ανεβαίνει το θερμόμετρο των χειροκροτημάτων για κάποιον Νεοδημοκράτη, εγώ είμαι ευτυχής. Δεν έχω τίποτε να χωρίσω με κανένα. Δώστε μου μια πρόβλεψη που να λέει ότι θα βγούμε στις διεθνείς αγορές σύντομα
Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών: Μόνο αν αναγκαστεί εκ των πραγμάτων θα οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ σε πρόωρες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει φρέσκια εντολή και είναι θωρακισμένη με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή. Εγώ είμαι υπεύθυνος, δεν είμαι Παπανδρέου, δεν θα ζητήσω πρόωρες εκλογές. Σε ώρες κρίσης κοιτάω τον τόπο πρώτα. Κάποια στιγμή η υπόλοιπη Ελλάδα θα βιάζεται να κυβερνήσει η ΝΔ περισσότερο από εμάς τους ίδιους.
Για τη σχέση του με τον Γιώργο Παπανδρέου: Το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την πολιτική του φτιάχνοντας πέντε εξεταστικές επιτροπές, για να ενοχοποιήσει ό,τι υπάρχει και δεν υπάρχει από πλευράς ΝΔ. Το κλίμα στράβωσε και την ίδια στιγμή ακολούθησε ο κ. Παπανδρέου και την εντελώς αντίθετη πορεία στην επίλυση του οικονομικού προβλήματος από εκείνη που ήθελα εγώ. Τα συναισθήματά μου απέναντί του τα ξέρετε, αλλά είναι πολιτικός μου αντίπαλος.
Για το Βατοπέδι: Το ΠΑΣΟΚ με τους υπουργούς Δρυ και Φωτιάδη έδωσε τη λίμνη στη μονή. Η ΝΔ αποφάσισε να επιστραφεί με τη νόμιμη μέθοδο της ανταλλαγής στους αγρότες. Έγιναν 4 σημαντικές εκτιμήσεις ειδικών: δύο από το ΣΟΕ και δύο από ξένους οίκους. Δεν βρέθηκε ροή πολιτικού χρήματος. Τις πολιτικές ευθύνες τις έχει αναλάβει δημόσια ο κ. Καραμανλής, αλλά ποινικές ευθύνες δεν καταλογίστηκαν πουθενά.
Για την Ντόρα Μπακογιάννη: Η κυρία Μπακογιάννη μόνη της έφυγε και μόνη της επέλεξε να είναι απέναντι από τη ΝΔ. Στηρίζει τις βασικές επιλογές του ΠΑΣΟΚ. Εμείς ενώνουμε τη ΝΔ και την κάνουμε μάχιμη δύναμη.
Για τον Γιώργο Καρατζαφέρη: Ο κ. Καρατζαφέρης συστεγάζεται σε άλλη πολυκατοικία πλέον, με τον κ. Παπανδρέου!
Για τον Θεόδωρο Βάρδα: Ο κ. Βάρδας είναι φίλος μου, σύμβουλός μου δεν είναι. Αλλά ακόμα και αν ήταν, ο σύμβουλος είναι για να συμβουλεύει και ο αρχηγός για να αποφασίζει.
Για την προσφυγή στο ΔΝΤ: Δεν είμαι οπαδός της συνωμοσιολογίας, αλλά θεώρησα αφύσικο να βγαίνει ένας πρωθυπουργός για μεγάλο διάστημα με πολλές δηλώσεις και να λέει ότι είμαστε στην εντατική, ότι είμαστε στον Τιτανικό και ότι δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Τα συμπεράσματα θα τα βγάλει η ιστορία.
Για το νέο εκλογικό νόμο: Το νέο μοντέλο είναι αρχηγοκεντρικό και θα έρθει να στηθεί σε ένα κράτος που είναι πρωθυπουργοκεντρικό. Εγώ είμαι δημοκράτης, θέλω ο κόσμος να έχει το δικαίωμα να επιλέγει. Υποβαθμίζεται με τον εκλογικό νόμο που θέλει να φέρει το ΠΑΣΟΚ ο ρόλος του βουλευτή. Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για ένα ελληνικό μοντέλο, όχι ένα γερμανικό μοντέλο. Δεν θέλω αυτό το σύστημα που είναι ακραία αρχηγοκεντρικό.
Για τα εθνικά θέματα: Πρέπει να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Για το μακεδονικό, η ονομασία «Μακεδονία του Βαρδάρη», το Βαρντάρσκα θα ξεχώριζε από το Πιρίν και το Αιγαίο, που δήθεν είναι σκλαβωμένες και ο Βαρδάρης είναι ο ελεύθερος. Αυτό είναι ένα όνομα που δεν πρέπει με τίποτα να δεχθούμε. Πρέπει να έχουμε τις φιλοδοξίες μας, να μην είμαστε μίζεροι και να έχουμε και γαλάζιες γραμμές και όχι μόνο τις κόκκινες. Να μην αμφισβητηθεί η δυνατότητά μας να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά λόγω των οικονομικών προβλημάτων που περνάμε. Στο μακεδονικό η βάση είναι μία ονομασία για κάθε χρήση. Το erga omnes είναι θεμελιώδες ζήτημα. Είναι έτοιμα τα Σκόπια να αλλάξουν τη συνταγματική τους ονομασία;
Για τις καταγγελίες εναντίον του Ψωμιάδη: Δεν υπάρχει κάτι το μεμπτό για εμάς. Στηρίζουμε τον Ψωμιάδη που αντιμετωπίζει αυτού του καθεστωτικού τύπου επιθέσεις από το ΠΑΣΟΚ. Τα προβλήματα στις μεταφορές των μαθητών είναι γνωστά τοις πάσι. Τα ζητήματα αυτά δεν περιορίζονται στο χώρο της Θεσσαλονίκης. Δόθηκε δυσανάλογη προβολή σε σχέση με τις διαστάσεις του προβλήματος. Αυτό αξιοποιήθηκε για να χτυπηθεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, αλλά δεν ακούστηκε τίποτα για αντίστοιχα παραδείγματα στη Δράμα ή στη Μαγνησία.
Για τη σχέση του με τον Ψωμιάδη: Δεν υπήρξε κανένα θερμό επεισόδιο μεταξύ μας. Τηλεφωνικά μιλήσαμε, του είπα ότι θεωρώ ότι είναι χρήσιμο να μην είναι ο αδερφός σου υποψήφιος – για λόγους που ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί. Δεν απηχούν την αλήθεια αυτά που βγήκαν στη δημοσιότητα. Οι σχέσεις μας είναι καλύτερες από ποτέ. Γυρνώντας τη Θεσσαλονίκη, είδα ένα θερμό κλίμα, τόσο για εκείνον, όσο και για τον κ. Γκιουλέκα.
Για τον Καλλικράτη: Ο Καλλικράτης για εμάς ήταν ένα όνειρο. Στην αρχαιότητα ο Καλλικράτης ήταν ο υπεύθυνος για τα θέματα αρμονίας στο χτίσιμο της Ακρόπολης. Ο σημερινός Καλλικράτης είναι σε δυσαρμονία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν έχει αρμοδιότητες. Αφαιρούν από θεσμοθετημένους πόρους, που είναι αδιανόητο για την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, όπου τα δάνεια των δικών μας δήμων και νομαρχιών είναι μόνο στο 0.7% του ΑΕΠ. Ο συμπαραστάτης του δημότη γιατί χρειάζεται όταν υπάρχει ο συνήγορος του πολίτη; Παράλληλα, δημιουργούν εκατοντάδες επιτροπές διαβούλευσης, που έχουν κόστος. Ο Καλλικράτης θα οδηγήσει τελικά σε πτώχευση την τοπική αυτοδιοίκηση. Εδώ συνδέεται το ευρύτερο οικονομικό πρόβλημα με τον Καλλικράτη.

Παράθυρο για άρση της μονιμότητας

Παράθυρο για άρση της μονιμότητας
Σχέδιο - πιλότος για άρση της μονιμότητας όλων των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα μοιάζει το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ, που «γκρεμίζει» το προστατευτικό τείχος του γενικού κανονισμού προσωπικού. Σβήνουν δικαιώματα πολλών δεκαετιών.

ΨΕΥΤΕΣ - ΚΛΕΦΤΕΣ - ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ....ΤΙΜΩΡΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ !!!

Υπεύθυνος: ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ Βόμβα μεγατόνων από τον Πωλ Τόμσεν, εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην τρόικα: «Το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδος δεν ήταν τόσο το δημόσιο χρέος, αλλά οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας»...