Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΝΔ: «Απόπειρα συμψηφισμού μετά την υπόθεση Μαντέλη»

Για απόπειρα συμψηφισμού μετά την υπόθεση Μαντέλη κάνει λόγο η ΝΔ, απαντώντας στα δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens, Σήφης Βαλυράκης, έχει στα χέρια του σημείωμα του Μιχάλη Χριστοφοράκου στο οποίο αναφέρεται ότι το 2008 δόθηκε μίζα της εταιρίας σε υπουργό της κυβέρνησης Καρμανλή.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και μέλος της Εξεταστικής για τη Siemens Κώστας Τζαβάρας, υποστηρίζει ότι υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία που συνηγορούν στην άποψη ότι το σημείωμα είναι πλαστό.
Χαρακτηριστικά τονίζει σε δήλωσή του ότι ο Χριστοφοράκος έφυγε από την Ελλάδα στις 15 Δεκεμβρίου 2007 άρα δεν θα μπορούσε να έχει συντάξει το σημείωμα το 2008. Ο Χριστοφοράκος είχε δηλώσει ότι έδωσε χρήματα έως το 2006.
Ήδη από τα τέλη του 2007 ξεκίνησε εσωτερικός έλεγχος από την αμερικανική εταιρία «Ντεμπεβουά», άρα είναι αδύνατο υπήρχε δυνατότητα για οποιουδήποτε είδους πληρωμή.
Επίσης, σημειώνει ότι το σημείωμα φέρεται να γράφει ότι τα χρήματα θα πρέπει να δοθούν στον άνθρωπο του υπουργικού συμβουλίου το οποίο δεν αφορά οπωσδήποτε υπουργό.
Την Τρίτη, θα θέσει το θέμα στην Εξεταστική Επιτροπή ζητώντας να κληθεί ο «γαλάζιος» υπουργός για να δώσει εξηγήσεις.

Σημίτης, ο μεγάλος αρχιερέας...

Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί οι πρωταγωνιστές του σκανδάλου της Siemens ήταν οι κολλητοί του, οι άνθρωποι που είχε στην αυλή του.

Αυτή είναι η Ελλάδα που φτιάξατε, κύριε Σημίτη. Δικοί σας άνθρωποι συναλλάχθηκαν με τη Ζήμενς, που εκμαύλισε το πολιτικό σύστημα.
Βγήκατε, τώρα που σύρθηκε και η τελευταία κουρτίνα, να κάνετε την αθώα περιστερά; Τον ανήξερο...

Συντάξεις – φιλοδώρημα

Μέτρο- βόμβα που οδηγεί σε συντάξεις- φιλοδώρημα των 480 ευρώ με 40 χρόνια δουλειάς και σε ηλικία 65 ετώνανατρέποντας πλήρως το ασφαλιστικό σύστημα- διατυπώνει η τρόικα (Ευρωπαϊκή Ενωση, ΔΝΤ, ΕΚΤ)

προκαλώντας την έντονη αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας.

Στο πλαίσιο των επαφών εμπειρογνωμόνων με τους εκπροσώπους του υπ. Εργασίας, η τρόικα (εκτός των άλλων) απαιτεί:

1 Από το 2015 να αλλάξει για όλους τους ασφαλισμένους σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία

Νέα στοιχεία-σοκ για την υπόθεση της κ. Τζάκρη

Μπορεί στο θέμα της κ. Θ. Τζάκρη να κυριάρχησε στο Μαξίμου η άποψη πως δεν μπορεί να απομακρύνεται από την κυβέρνηση μια υφυπουργός κάθε εβδομάδα ( είχε προηγηθεί η απομάκρυνση της κ. Γκερέκου), δίνοντας την εντύπωση της αποσάθρωσης, αλλά η επικοινωνία  κατατρώγει τα ψήγματα αξιοπιστίας της κυβέρνησης.
Συγχρόνως εκτός της κ. Τζάκρη στο στόχαστρο –εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης- τοποθετούνται πλέον  και άλλα στελέχη της κυβέρνησης , μεταξύ των οποίων και ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος.
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα Αποκαλύψεις , τουλάχιστον το  1/3 των συγχωριανών της κ. Τζάκρη έχουν προσληφθεί στο Μουσείο της Πέλλας ,  με δικαιολογητικά που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, σε ότι αφορά στο χρόνο ανεργίας και την οικογενειακή κατάσταση.
Όλα αυτά , παρά τις διαβεβαιώσεις του κλιμακίου του ΥΠΠΟ ότι όλα έγιναν σύννομα,  μετά την έρευνα που διεξήγαγε.
Το πόρισμα επισημαίνει πως «δεν προκύπτει αλλοίωση των αποτελεσμάτων, ούτε στοιχεία ιδιοτέλειας και υστεροβουλίας». Θεωρεί δηλαδή με απλά λόγια ότι είναι ….τυχαία η πρόσληψη ΜΟΝΟ συγγενών και συντοπιτών της κ. Τζάκρη!
Σ` αυτό το σημείο είναι απορίας άξιο ΠΩΣ το συγκεκριμένο κλιμάκιο διεξήγαγε την έρευνα; Το θέμα αυτό ήταν γνωστό εξ αρχής πως πρόκειται για παρατυπίες μέσω των βεβαιώσεων και των εγγράφων που εξεδόθησαν από άλλες υπηρεσίας ( ΟΑΕΔ).
Υπάρχουν,  όπως έχει αποκαλύψει η εφημερίδα, βεβαιώσεις  ανεργίας από τον ΟΑΕΔ που έχουν επισυναφθεί στις αιτήσεις πρόσληψης, οι οποίες όμως δεν συμφωνούν με τις μηχανογραφημένες λίστες ανεργίας του Οργανισμού.
Επιπλέον , πάλι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ , κάποιες προσληφθείσες  έχουν δηλώσει περισσότερα παιδιά από αυτά που πραγματικά έχουν , προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα μόρια.
Είναι λοιπόν  ηλίου φαεινότερο ότι η επιτροπή του ΥΠΠΟ δεν σκέφτηκε να επισκεφθεί τον ΟΑΕΔ για να διασταυρώσει τα στοιχεία.
Ή  μάλλον αδυνατούσε να το κάνει , καθώς η έρευνα σχεδόν ολοκληρώθηκε Κυριακή και Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος , όταν …..οι υπηρεσίες είναι κλειστές….! Το Θέατρο του Παραλόγου!
Και εδώ, πέραν της κ. Τζάκρη, τα ερωτήματα ακουμπούν τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο. Γιατί ο έλεγχος έγινε από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού; Ποιος κρίνει ότι δεν έγινε αλλοίωση των αποτελεσμάτων; Τα ίδια πρόσωπα που συνυπέγραψαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού , άρα φέρουν πειθαρχικές και πιθανώς ποινικές ευθύνες , εάν αποδειχθεί το αντίθετο, διεξήγαγαν και …την έρευνα! Τυχαίο; Δεν νομίζω !
Γιατί ο έλεγχος έγινε από κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού -ρωτά με το δίκιο της η εφημερίδα- και όχι από το ΑΣΕΠ που είναι αρμόδιο για τις προσλήψεις και η παρούσα κυβέρνηση το επικαλείται ως ευαγγέλιο;
Γιατί ο έλεγχος δεν έγινε από την επιθεώρηση εργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού , αλλά από κλιμάκιο διευθυντών του υπουργείου;
Δεν κατανοεί ο κ. Γερουλάνος  –διερωτάται η εφημερίδα-  ότι εκτίθεται πολιτικά όταν θέτει ένα «περίεργο» διαγωνισμό προσλήψεων του υπουργείου του υπό την αξιολόγηση στενών συνεργατών του , και όχι ανεξάρτητης αρχής;
Ανέμενε , αλήθεια , κανείς ότι οι συνεργάτες του υπουργού θα εξέθεταν τον υπουργό;
Γιατί ο τελικός έλεγχος γίνεται από τον ειδικό γραμματέα δημόσιας διοίκησης  και όχι από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης , όπως αρχικά ανακοινώθηκε και μεταδόθηκε απ` όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς;
Ποιοι , λοιπόν φοβούνται τον κ. Ρακιντζή;