Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΠαρασκευή, 7 Μαΐου 2010

Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία θα τελεστεί και πάλι, 557 χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, με...

Κωνσταντινούπολη: Θεία Λειτουργία και πάλι στην Αγιά Σοφιά, μετά από 557 χρόνια - Θα τελεστεί Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010
Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία θα τελεστεί και πάλι, 557 χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, με πρωτοβουλία του οργανισμού «Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας», που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Εκρηκτική συνεδρίαση στη Βουλή λόγω τροπολογίας στο ν/σ για τα μέτρα

Αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα. Σύμφωνα με αυτή παρέχεται στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών η εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί το ελληνικό Δημόσιο και να υπογράφει κάθε μνημόνιο συνεργασίας και θα ισχύει χωρίς την κύρωση του Κοινοβουλίου.

Με βάση την τροπολογία οι συμβάσεις δανεισμού και οι άλλες συμφωνίες με την ΕΕ και το ΔΝΤ θα εισάγονται στη Βουλή για ενημέρωση και συζήτηση, αντί για κύρωση, όπως προέβλεπε η αρχική διάταξη. Έτσι, τα μνημόνια δε και οι συμφωνίες θα ισχύουν και θα εκτελούνται από την υπογραφή τους.
Η τροπολογία αιτιολογήθηκε από τον κ. Παπακωνσταντίνου ως αναγκαία έτσι ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στο αίτημα εκταμίευσης.
Ο βουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης από τη ΝΔ κατήγγειλε τη διαδικασία ως παράτυπη αναφέροντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να ψηφίσει τη διάταξη με δική της ευθύνη δεν μπορεί όμως να έχει και τη σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης.
Από την πλευρά του το ΚΚΕ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι για μια ακόμα φορά αποκαλύπτεται η μέγιστη υποκρισία των αστικών κομμάτων όταν καλούν το λαό να υποταχθεί στην αντιλαϊκή πολιτική στο όνομα της νομιμότητας
Από το ΛΑΟΣ ο κ. Αστέριος Ροντούλης αντέδρασε λέγοντας ότι χτες το κόμμα του υπερψήφισε το πρώτο άρθρο του νομοσχεδίου με συναίσθημα ευθύνης και έχοντας ως απώτερο στόχο να στείλουν ένα μήνυμα στην κοινωνία. Ο κ. Ροντούλης συμπλήρωσε: «Ζητάτε υπευθυνότητα από τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως να προτάσσουν το εθνικό συμφέρον κι εσείς, που είστε η κυβέρνηση που έχει αναλάβει τους χειρισμούς αυτούς, έχετε μεταβάλει τους όρους συζήτησης από τη μια μέρα στην άλλη. Πρέπει να απαντήσετε γιατί οδηγήσατε τη Βουλή σε ψηφοφορίες; Στήθηκαν αμοιβαία, μηχανισμοί διαγραφών διαφωνούντων».
Ιδιαίτερα έντονη ήταν και η αντίδραση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή εξέλιξη, υποστηρίζοντας ότι «γελοιοποιούνται οι θεσμοί».
ΠΗΓΗ

Οποιος πλήγωσε την παραταξη θα φύγει....

"Όποιος πλήγωσε την παράταξη θα φύγει λίαν συντόμως όσο μεγάλο όνομα και να είναι"

Ο καλός στρατιώτης

ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ απλός στρατιώτης.
Οτι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή.
Aν η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή,
έχει ληφθεί δηλαδή μετά
από ώριμη σκέψη...ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ απλός στρατιώτης. Οτι θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή. Aν η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή, έχει ληφθεί δηλαδή μετά από ώριμη σκέψη, τότε οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες και καμιά φορά επώδυνες. Διότι ο στρατιώτης στον πόλεμο δεν κάνει του κεφαλιού του. Υπακούει σε διαταγές. Κάποιες φορές αυτές οι διαταγές δεν αρέσουν. Αλίμονο, όμως, αν κάθε στρατιώτης έκανε τους κεφαλιού του. Αλίμονο αν κάθε στρατιώτης λιποτακτούσε.

Το παλαιό ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε πάλι ο Γ. Παπανδρέου

Το γνωστό παλαιό ΠΑΣΟΚ της ρηχής συνθηματολογίας και του επικίνδυνου λαϊκισμού αναβίωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επέλεξε την τεχνητή οξύτητα και τον εμπρηστικό πολιτικό λόγο κατά της ΝΔ για να δικαιολογήσει τους έξι μήνες παλινωδιών, παραλείψεων και λαθών της κυβέρνησής του που έφεραν την ελληνική οικονομία στο χείλος του γκρεμού και τους Ελληνες πολίτες στα όρια της απόγνωσης.

Προειδοποίηση-τρόμος της πρόεδρου της Αργεντινής για το ΔΝΤ: "Θα τελειώσουν άσχημα στην Ελλάδα"!

Προειδοποίηση-τρόμος για την Ελλάδα από την πρόεδρο της, παθούσης λόγω ΔΝΤ, Αργεντινής, Christina Fernandez De Kirchner, για την Ελλάδα και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα λιτότητας που δέχθηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου: «Τα άγρια μέτρα λιτότητας θα συναντήσουν αντίσταση