Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Το παλαιό ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε πάλι ο Γ. Παπανδρέου

Το γνωστό παλαιό ΠΑΣΟΚ της ρηχής συνθηματολογίας και του επικίνδυνου λαϊκισμού αναβίωσε χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος επέλεξε την τεχνητή οξύτητα και τον εμπρηστικό πολιτικό λόγο κατά της ΝΔ για να δικαιολογήσει τους έξι μήνες παλινωδιών, παραλείψεων και λαθών της κυβέρνησής του που έφεραν την ελληνική οικονομία στο χείλος του γκρεμού και τους Ελληνες πολίτες στα όρια της απόγνωσης.


«Νέα αρχή θέλει να κάνει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτό δεν γίνεται με οξύτητα και με άκρα προκλητικότητα», επεσήμανε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς καταλογίζοντας στον Γ. Παπανδρέου αμηχανία που τον γυρίζει στο παρελθόν εξαιτίας των σοβαρότατων ευθυνών του, που έφεραν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα.
Περνώντας στην αντεπίθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θα έπρεπε να είχε αφουγκραστεί την κοινωνία μετά τα θλιβερά γεγονότα της Τετάρτης και υπενθύμισε ότι δεν μπορεί κανείς να ξεχνά το Χρηματιστήριο και «το δωράκι των 500 εκατ. του Μαυράκη».
Στις αναφορές δε, του Γ. Παπανδρέου περί «πλιάτσικου» που έγινε επί ημερών της ΝΔ, ο Α. Σαμαράς τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που φώναζε προεκλογικά πως λεφτά υπάρχουν και πως σήμερα δεν δικαιούται να κάνει μαθήματα υπευθυνότητας στη ΝΔ . «Από το ’89, από εκείνο το αλησμόνητο «δώστα όλα», μέχρι το 2009, στο επίσης κλασικό πλέον «λεφτά υπάρχουν», φαίνεται να μην έχει περάσει ούτε μια στιγμή, λαϊκισμός τότε, λαϊκισμός και σήμερα», επεσήμανε με νόημα και ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να γίνει συνένοχος και να ψηφίσει το νομοσχέδιο, γιατί θα οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του θα πράξει ό,τι χρειάζεται για να βγει η χώρα μια ώρα αρχύτερα από τον μηχανισμό στήριξης και έβαλε 6 κόκκινες γραμμές πάνω στις οποίες θα βαδίζει από εδώ και στο εξής:

• Πρώτον, δεν δεχόμαστε η Ελλάδα να εμπλακεί σε οποιαδήποτε ουσιώδη διαπραγμάτευση για εθνικό θέμα, τέτοιες στιγμές, από θέση εθνικής αδυναμίας.

• Δεύτερον, δεν δεχόμαστε καμία συζήτηση, καμία σκέψη για αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.

• Τρίτον, καμιά διαφωνία για μας δε θα πρέπει να επιτρέψει να δικαιολογήσει τη βεβήλωση μνημείων, είτε πρόκειται για τον Άγνωστο Στρατιώτη, είτε πρόκειται για την Ακρόπολη.

• Τέταρτον, η οργή είναι δικαιολογημένη, αλλά η βία είναι απαράδεκτη. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να οδηγήσει τη χώρα στον άλλο φαύλο κύκλο της οργής που φέρνει βία.

• Πέμπτον, καμιά διαφωνία δεν δικαιολογεί σε κανέναν να παίζει με το ψωμί των Ελλήνων. Όσοι κλείνουν λιμάνια, δείχνουν αναλγησία.

• Έκτον, στη βιομηχανία εξεταστικών επιτροπών που ετοιμάζει η κυβέρνηση εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, αλλά προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι δεν θα της βγει σε καλό, καθώς θα αναζητηθούν ευθύνες και για το τελευταίο 7μηνο.
Στη θυελλώδη συνεδρίαση ο Γ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι η θετική στάση της ΝΔ στο νομοσχέδιο θα ήταν μια πράξη συγγνώμης για όσα έκανε ως κυβέρνηση και τόνισε πως εάν δεν ψηφιστούν τα μέτρα, η Ελλάδα καταδικάζεται στη χρεοκοπία. «Αυτό δεν θα το επιτρέψω», ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η σωτηρία της πατρίδας και όχι εάν αυτή θα είναι η μοναδική του θητεία ως πρωθυπουργός.
Για συστράτευση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ κατά του ΚΚΕ έκανε λόγο στην ομιλία της η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα, ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι το κόμμα της θα συνεχίσει τους αγώνες στο δρόμο. «Μην ονειρεύεστε καρβέλια, αυτή τη δημοκρατία δεν την δεχόμαστε», σημείωσε η Α. Παπαρήγα και πρόσθεσε πως το ΚΚΕ είναι αρκετά θαρραλέο και γι’ αυτό δεν πρόκειται να δειλιάσει.
Σφοδρή επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, καλώντας τον Γ. Παπανδρέου να διαβεβαιώσει τους πολίτες τι θα πληρώσουν οι υπεύθυνοι που οδήγησαν τη χώρα στη λαιμητόμο. Απαντώντας σε όλους εκείνους που τον κατηγορούσαν για υπερψήφιση των νέων επαχθών μέτρων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ σημείωσε πως ανάμεσα στο κομματικό όφελος και το όφελος της πατρίδας, το κόμμα του προτιμά το δεύτερο. «Ανάμεσα στην εκτέλεση και το κώμα, επιλέγουμε το κώμα, για να υπάρξει έστω η ελπίδα», ανέφερε.
Για αντιπαράθεση των δύο μονομάχων που απέδειξε περίτρανα ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκπροσωπούν επάξια το απαξιωμένο σκηνικό της μεταπολίτευσης που καταρρέει, μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. «Δεν έχετε τίποτα πειστικό να πείτε στους χιλιάδες πολίτες που βγήκαν στους δρόμους», ανέφερε και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προστάζει την εθνική σιωπή την ώρα που κατακρεουργεί την κοινωνία και την οδηγεί στη χρεοκοπία και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπερψήφισε το νομοσχέδιο επειδή ενοχλείται από την οργή του κόσμου.
Στην ονομαστική ψηφοφορία που έγινε, ψήφισαν συνολικά 296 βουλευτές, εκ των οποίων 172 υπέρ των μέτρων, από 121 κατά και τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρών οι οποίοι και διαγράφηκαν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου