Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΚυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Παίζει ρόλο μεσίτη στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα
  • Η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να εξασφαλίσει το βραχυπρόθεσμο συμφέρον της ντόπιας αστικής τάξης, παίζοντας το ρόλο μεσίτη στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και στις διενέξεις, εγκυμονεί κινδύνους για τον ελληνικό λαό.
  • Οι ενδοϊμπεριαλιστικές ισορροπίες και οι πρόσκαιροι συμβιβασμοί είναι ευμετάβλητοι και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει στο μέλλον ακόμα και πολεμικές συρράξεις, σε μια περιοχή που - από κάθε άποψη - μυρίζει μπαρούτι.
    ριζοσπάστης

«Ωρα για ολική αντεπίθεση»

Ωρα για ολική αντεπίθεση

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Ολική αντεπίθεση. Με συγκεκριμένες αναλυτικές προτάσεις, στοιχεία και λύση για έξοδο από το μνημόνιο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σάλπισε την εκκίνηση της γενικής αντεπίθεσης της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Και το μήνυμα που έστειλε ήταν προς πάσα κατεύθυνση. «Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης για τη Νέα Δημοκρατία. Όχι απλώς γιατί πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά γιατί τώρα περνάει το μήνυμά μας», σημείωσε με έμφαση, αναδεικνύοντας σε καλό σημάδι τις επιθέσεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες πολλαπλασιάζονται. «Δείχνει ότι σπάσαμε το ‘’φράγμα της σιωπής”», υπογράμμισε με έμφαση.

Νικητής ο Α. Σαμαράς έναντι του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ

Η μάχη της Θεσσαλονίκης έβγαλε νικητή τον Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας RASS που δημοσιεύει το «Παρόν της Κυριακής».
Η δημοσκόπηση μετράει τις εμφανίσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ.
Στο ερώτημα «ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις» το 42,4% απαντά ο Αντώνης Σαμαράς και το 28,2% ο Γιώργος Παπανδρέου.
Μάλιστα το 54,1% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την άποψη του κ. Σαμαρά ότι υπάρχει άλλος δρόμος πέραν του μνημονίου, σε αντίθεση με το 34,5% που το θεωρεί μονόδρομο για τη χώρα.
Η διαφορά ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου μειώνεται στο 5,8%, από 6,2% που ήταν στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα, εξάλλου, με γκάλοπ της Alco για το Πρώτο Θέμα στην σύγκριση Παπανδρέου-Σαμαρά, μετά τη ΔΕΘ, το 21% προκρίνει τον κ. Σαμαρά, το 16% θεωρεί ότι τα είπε καλύτερα ο κ. Παπανδρέου, ενώ το 45% και το 49% έχει την ίδια άποψη για Παπανδρέου και Σαμαρά αντίστοιχα.
Το 32% πιστεύει οτι ο πρόεδρος της ΝΔ χειρίστηκε με άνεση τις ερωτήσεις στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ, το 24% πιστεύει ότι ήταν ειλικρινής, το 24% ότι έπεισε με τις θέσεις και τις προτάσεις του, ενώ το 22% ότι πρότεινε τον σωστό δρόμο για έξοδο απο την κρίση

defencenet.gr

Υπουργός και Υφυπουργός Ναυτιλίας χωρίς … αρμοδιότητες !

Υπουργός και Υφυπουργός Ναυτιλίας χωρίς … αρμοδιότητες !

Πάνω από 20 μέρες έχουν περάσει από την ημέρα που έγινε ο ανασχηματισμός.
Κι όμως το νεοσύστατο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας με υπουργό τον Γιάννη Διαμαντίδη και υφυπουργό την Ελπίδα Τσουρή παραμένει επι της ουσίας ακέφαλο!
Κανείς από τους δυο τους δεν έχει ορκιστεί για να μπορέσουν να αναλάβουν καθήκοντα, αλλά το χειρότερο είναι οτι κανείς τους δεν ξέρει ποιές είναι οι αρμοδιότητές του!
Οι υπουργοί, ανευ χαρτοφυλακίου, πηγαινοέρχονται από το παλιό Εμπορικής Ναυτιλίας στην Γρηγορίου Λαμπράκη
στον Πειραιά, χωρίς όμως αντικείμενο και γραφείο.
Η μόνη κινητικότητα που υπήρξε, μόλις την Παρασκευή, ήταν να δοθεί με προεδρικό διάταγμα το λιμενικό στο υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων. Αγνωστο παραμένει αν θα ξαναπάρουν την Ποντοπόρο Ναυτιλία που είχε ανατεθεί στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη.
Στον Πειραιά πάντως επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και εκνευρισμός και όλοι μιλούν για προχειρότητες αφού ένας τομέας όπως η ελληνική ναυτιλία δεν έχει κανέναν στο τιμόνι της!
Η έλλειψη πολιτικών προϊσταμένων οδηγεί επίσης στο να χάνονται συνεχώς εκατοντάδες εκατομμύρια απο κοινοτικά κονδύλια!
Newsit
Bookmark It