Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

«Ωρα για ολική αντεπίθεση»

Ωρα για ολική αντεπίθεση

ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
Ολική αντεπίθεση. Με συγκεκριμένες αναλυτικές προτάσεις, στοιχεία και λύση για έξοδο από το μνημόνιο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σάλπισε την εκκίνηση της γενικής αντεπίθεσης της Νέας Δημοκρατίας, εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.
Και το μήνυμα που έστειλε ήταν προς πάσα κατεύθυνση. «Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης αντεπίθεσης για τη Νέα Δημοκρατία. Όχι απλώς γιατί πλησιάζουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές. Αλλά γιατί τώρα περνάει το μήνυμά μας», σημείωσε με έμφαση, αναδεικνύοντας σε καλό σημάδι τις επιθέσεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίες πολλαπλασιάζονται. «Δείχνει ότι σπάσαμε το ‘’φράγμα της σιωπής”», υπογράμμισε με έμφαση.

Το μήνυμα συστράτευσης και πανστρατιάς συνοδεύτηκε από μια σκληρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της «κυβέρνησης του μνημονίου». Και προανήγγειλε πως η Νέα Δημοκρατία μόνο μία Εξεταστική θα πραγματοποιήσει. Την Εξεταστική για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο!..
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με τη συνέντευξη της 19ης Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως σημείωναν στενοί συνεργάτες του, πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Κι έπεισε τους πολίτες πως το μνημόνιο δεν ήταν ένα «αναγκαίο κακό», όπως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει, αλλά με απλά και κατανοητά επιχειρήματα έδειξε ότι υπάρχει κι άλλη λύση.
Η ύπαρξη εναλλακτικής πρότασης και δυνατότητας εξόδου από το μνημόνιο δεν στηρίχθηκε σε λόγια, αλλά σε έργα. «Το έλλειμμα θα μπορούσε πράγματι, με βάση το διαφορετικό μείγμα πολιτικής που προτείνει ο Σαμαράς και με δεδομένα (δυστυχώς) τα εξαιρετικά σκληρά μέτρα που πήρε το ΠΑΣΟΚ και που δεν μπορούν να ανατραπούν μέχρι να βγούμε από το μνημόνιο, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή ροή χρήματος στην ελληνική οικονομία, να μηδενιστεί σχεδόν στο τέλος του 2011», υπογραμμίζουν οι καλά γνωρίζοντες τα τεκταινόμενα της Ρηγίλλης.
Με ποιο τρόπο; «Με προβλεπόμενο έλλειμμα 8,7% για το 2010, το οποίο ποσοστό ελλείμματος διασφαλιζόταν με τα μέτρα της 3ης Μαρτίου 2010, η κυβέρνηση Παπανδρέου πήρε, με το μνημόνιο στις 6 Μαΐου, μέτρα που μειώνουν το έλλειμμα κατά 8 ακόμη ποσοστιαίες μονάδες, μέσα στο 2010. Αν το έλλειμμα με τα προηγούμενα μέτρα ήταν ήδη στο 8,7%, τότε με μέτρα 8% το 2010 και άλλο 4% το 2011, δεν θα έπρεπε, με όλη αυτή την επίπτωση των μέτρων, να πάμε συνολικά σε πλεόνασμα (12%-8,7% = ) 3,3%; Η απάντηση είναι, με βάση την πολιτική ΠΑΣΟΚ, όχι. Και είναι όχι ακριβώς λόγω της ύφεσης. Αν όμως δεν υπήρχε ύφεση, τα μέτρα του 2010 έφταναν για να πάει το έλλειμμα στο 0,7%, ήδη από φέτος!», σημειώνουν με νόημα.
Όσο για τις νέες εξορμήσεις εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών; Θεσσαλία, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρος θα είναι από τις πρώτες περιφέρειες που θα επισκεφθεί και θα αναλύσει το σχέδιό του για έξοδο από την κρίση.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου