Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΔευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Αντι-μνημονιακή πλειοψηφία

Τα αποτελέσματα της πανελλαδικής μέτρησης της PULSE που δημοσιεύει ο Τύπος της Κυριακής, ενόψει των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, αποτυπώνουν ξεκάθαρα, στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, τη δυσαρέσκεια των πολιτών απέναντι στην πολιτική του μνημονίου της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που πλήττει κυρίως τα μεσαία και χαμηλά εισοδηματικά στρώματα.
Τα μηνύματα από τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι, πρώτον, επιβεβαιώνεται με τον πλέον εμφαντικό τρόπο η συγκρότηση ενός «αντιμνημονιακού μπλοκ» πλειοψηφίας κατά των σκληρών μέτρων που επέβαλε η συμφωνία της κυβέρνησης με την περιώνυμη τρόϊκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι επτά στους δέκα ερωτηθέντες απαντούν ότι υπήρχε τρόπος να αποφύγει η χώρα μας την προσφυγή στην τρόϊκα και στο μηχανισμό του μνημονίου, ενώ μόλις ένας στους δέκα θεωρεί ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

Και, δεύτερον, ότι επιδοκιμάζεται η στάση πολιτικών δυνάμεων και ανεξάρτητων υποψηφίων κατά της πολιτικής του μνημονίου και αποδοκιμάζεται η κυβερνητική πολιτική. Αφενός στο πρόσωπο υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ, με πλέον χαρακτηριστική την περίπτωση Σγουρού στην Αττική, ο οποίος έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση και, κάτω από ορισμένες συνθήκες, μπορεί να βρεθεί ακόμη και εκτός β΄γύρου. Και, αφετέρου, απευθείας στην πρόθεση ψήφου σε εθνικό επίπεδο, όπου η ψαλίδα της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μόλις ένα χρόνο μετά τις εκλογές, κλείνει. Αργά μεν, αλλά σταθερά.
Τα αποτελέσματα των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών αναμένεται να καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό και τις πολιτικές εξελίξεις. Εφόσον τα εξαγόμενα των δημοσκοπήσεων επιβεβαιωθούν και στην κάλπη του Νοεμβρίου, το πολιτικό σκηνικό δεν μπορεί να παραμείνει ίδιο από την επομένη των εκλογών. Η επιτυχία των αντιμνημονιακών συνδυασμών θα προσφέρει έμπρακτη επιβράβευση από τον ελληνικό λαό της πολιτικής στάσης των δυνάμεων που αντιπαρατέθηκαν στο μνημόνιο, την τρόϊκα και τα ακραία μέτρα Παπακωνσταντίνου, και, παράλληλα, θα αποτελέσει άμεση αποδοκιμασία της κυβέρνησης Παπανδρέου και των τραγικών για τη χώρα και τους πολίτες επιλογών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου