Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Θα αντιδράσουν οι πολίτες με την ψήφο τους

Στην αρχή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι τα πρωτοφανή ακραία μέτρα επιβλήθηκαν από την τρόϊκα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του περιώνυμου μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας προκειμένου να της χορηγηθούν τα δάνεια που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Κρίνοντας, στη συνέχεια, ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν κατά της καταιγίδας των μέτρων υπήρξαν σχετικά χλιαρές αναλογικά με τη σφοδρότητα της επίθεσης κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αρκετοί μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, άρχισαν να υποστηρίζουν ότι πολλά από τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν ήταν αναγκαία και θα έπρεπε να εφαρμοστούν ακόμη και αν δεν μας τα επέβαλε ο ξένος παράγοντας, αφού, άλλωστε, στόχος είναι να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Με επικεφαλής τον κ. Παπακωνσταντίνου και τους "μανδαρίνους" του υπουργείου Οικονομικών, και ασφαλώς σε αγαστή συνεννόηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του Μ. Μαξίμου, προχωρούν, μάλιστα, στο σχεδιασμό νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, πέραν αυτών που προβλέπονται στο μνημόνιο, εκτιμώντας προφανώς ότι και οι νέες ρυθμίσεις που προωθούνται θα περάσουν "αβρόχοις ποσί", με κάποιες τρίωρες στάσεις εργασίας, μία 24ωρη απεργία που θα αποφασίσουν τα συνδικάτα και μερικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Διατυπώνεται η άποψη ότι οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο για τα εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα, όσο και για το νέο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, μπορεί να ήταν μαζικές, αλλά, ενδεχομένως, δεν είχαν τη διάρκεια που θα δικαιολογείτο από τα αλλεπάλληλα που δέχθηκαν, κυρίως, τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα.
Οι αντοχές μιάς κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά από τα οικονομικά, φορολογικά μέτρα, η καθημερινότητά της αλλάζει δραματικά και αγωνίζεται για την επιβίωσή της δεν μετρώνται, όμως, απαραίτητα με τον αριθμό και το μέγεθος των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται. Μετρώνται και με την έκφραση της ψήφου διαμαρτυρίας των πολιτών στην κάλπη, αρχής γενομένης από τις επικείμενες δημοτικές, περιφερειακές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου