Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Ξέχασαν το "Τσοβόλα δώσ' τα όλα"

Του Φίλιππου Πανταζή

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης και προσωπικά κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης της ΝΔ για θέματα τουρισμού στη Ρόδο. «Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι το πρόβλημα, δεν είναι η λύση του. Από το «Τσοβόλα δώστα όλα» του 1989 έως το «υπάρχουν λεφτά» του 2009,
 η Ελλάδα χρεώθηκε και έφτασε στο χείλος της αβύσσου», τόνισε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος σημείωσε ότι οι αγορές δεν εμπιστεύονται μία κυβέρνηση που όταν ήταν στην αντιπολίτευση απέρριψε τα πολύ ηπιότερα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης, μόλις βγήκε τα κατάργησε, ύστερα αρνήθηκε να πάρει μέτρα, ύστερα ενέπλεξε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. «Ο έλεγχος του ΔΝΤ», εκτίμησε, «θα βάλει τη χώρα σε «φαύλο κύκλο» βαθύτερης ύφεσης, που θα προκαλέσει μεγαλύτερα ελλείμματα, που θα απαιτήσει ακόμα σκληρότερα μέτρα και που θα οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και σε ακόμα μεγαλύτερα ελλείμματα».

Ο κ. Παπανδρέου, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, «παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος από την προηγούμενη κυβέρνηση, το οποίο, με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού». Παράλληλα, επανέλαβε τις προτάσεις του κόμματός του για «να βγούμε από το φαύλο κύκλο».

Από τα βέλη του κ. Σαμαρά δεν ξέφυγαν και ο ξένος πιστοληπτικός οίκος που υποβάθμισε τη χώρα μας, αλλά και η Ε.Ε. που το ανέχτηκε και κάλεσε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, ανεξάρτητα από ιδεολογικές διαφωνίες, να μείνουν όρθιοι και ενωμένοι.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που περιέγραψε και τις βασικές γραμμές μια σύγχρονης αναπτυξιακής στρατηγικής για τον τουρισμό, απηύθυνε νέο ηχηρό μήνυμα προς το εσωτερικό του κόμματός του, σε συνέχεια των προηγούμενων σχετικών τοποθετήσεών του: «Η εντολή αυτών που ψήφισαν στις 29 Νοεμβρίου ήταν να τα αλλάξουμε όλα και να προχωρήσουμε. Να σαρώσουμε το χθες. Κι ό,τι μας πίκρανε από το χθες. Κι ό,τι μας ντρόπιασε από το χθες. Κι ό,τι μας κρατάει πίσω, ό,τι μας κρατάει δεμένους με το χθες. Και σε αυτή την εντολή εγώ θα υπακούσω», ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗ
Καμία αναφορά δεν έγινε στον Αριστοτέλη Παυλίδη κατά τη χθεσινή συνδιάσκεψη της ΝΔ, μία ημέρα μετά από τη διαγραφή του τ. υπουργού Αιγαίου από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Αυτός, πάντως, εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του κ. Σαμαρά, χαρακτηρίζοντας «κωμικό» τον τρόπο της διαγραφής του. «Την ώρα που η χώρα καταποντίζεται και ο λαός μας αγωνιά για το αύριο, ο πρόεδρος της ΝΔ αντί να κηρύξει πανστρατιά για ουσιαστική συμμετοχή στην ανόρθωση της οικονομίας μας, ανοίγει πληγές στο κόμμα που κανένα σφουγγάρι δε μπορεί να τις καθαρίσει», αναφέρει ο κ. Παυλίδης, προσθέτοντας: «Ο κ. Σαμαράς, με τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε και τις σκοπιμότητες που υπηρετεί, δε μπορεί αφενός να διαγράψει την ιστορία, τόσο τη δική μου, όσο και τη δική του, αφετέρου να μου αφαιρέσει το δικαίωμα να συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον τόπο μας». Η Ρηγίλλης δεν θέλησε να δώσει συνέχεια και, όπως χαρακτηριστικά λένε, «η ΝΔ δεν ασχολείται με τον κ. Παυλίδη».

ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΡΟΔΟΥ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ν.Δ.

Επίτιμος δημότης Ρόδου ανακηρύχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς σε ειδική εκδήλωση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου χθες το πρωί. Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ιδιαίτερα τιμητική την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου του νησιού και δεσμεύτηκε να πολεμήσει για τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει. Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «περνάμε δύσκολες στιγμές, είναι δύσκολες οι ώρες για την Ελλάδα. Η υπέρβαση των γνωστών μικρόψυχων αντιρρήσεων για το κάθε τι πρέπει να θεωρείται δεδομένη». Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε, επίσης, συνάντηση με όλους τους δημάρχους του νησιού της Ρόδου και με στελέχη της Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα ειδικότερα προβλήματα που έχει η Αυτοδιοίκηση στα Δωδεκάνησα εν όψει και της διοικητικής μεταρρύθμισης. Η ΝΔ, όπως είπε ο κ. Σαμαράς, θα δώσει μάχη για να υπάρξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τον «Καλλικράτη», αναφορικά με το χωροταξικό, τις αρμοδιότητες και τους πόρους. Σήμερα το βράδυ, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει στο συνέδριο του Economist.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου