Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Η οριστική κατάρρευση του opengov.gr

Η οριστική κατάρρευση  του opengov.gr

Δέκα μήνες δημόσια διαβούλευση, εξέταση  βιογραφικών και συνεντεύξεις υποψηφίων χρειάστηκαν για να  εξευρεθεί ο ικανότερος για την θέση του διοικητή του ΙΚΑ.
Με μια μόνο διαφορά. Ο κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος που τελικά τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες νέος διοικητής του ΙΚΑ  δεν είχε υποβάλει καν αίτηση για την θέση , ούτε φυσικά και …βιογραφικό!!!

Η τοποθέτηση του στην καρέκλα του διοικητή του οργανισμού σήμανε και το τέλος των ψευδαισθήσεων περί της δήθεν αντικειμενικής επιλογής των τεχνοκρατών που στελεχώνουν τον κρατικό τομέα .
Συγχρόνως εξέθεσε για μια ακόμη φορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου που επιμένει στις ομιλίες του να συμπεριλαμβάνει στις μεταρρυθμίσεις (?) της κυβέρνησης του και το επιχείρημα της ανοικτής διακυβέρνησης και της αδιάβλητης διαδικασίας (opengov) και να επαίρεται δι` αυτό.
Η τοποθέτηση του μέχρι την προπερασμένη Παρασκευή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Ρ. Σπυρόπουλου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και μέχρι πριν λίγο καιρό γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ και πρώην διοικητή του ΟΑΕΔ…., και …. , έρχεται να συμπληρώσει  μια ολόκληρη σειρά δήθεν αδιάβλητων και αξιοκρατικών τοποθετήσεων πολλοί εκ των οποίων δεν είχαν υποβάλει καν αίτηση  και βιογραφικό ( όπως ο κ. Σπυρόπουλος) ή δεν πέρασαν καν από την διαδικασία ,  έστω για τα προσχήματα .
Παράδειγμα τούτου αποτελεί  ο πρόσφατα παραιτηθείς από την θέση του προέδρου της ΕΡΤ  κ. Γ. Γαμπρίτσας , ο οποίος διορίστηκε χωρίς να έχει περάσει από opengov.  Απλά διέθετε το κατάλληλο ….. «διαβατήριο» ( λένε οι κακές γλώσσες)  που ακούει στο όνομα Γερουλάνος ( με υποσημείωση «Egon Zehnder») , και πέρασε …«free».
Το ίδιο- κατά σύμπτωση -  διαβατήριο,  διέθεταν και οι κ.κ  Η. Μοσχονάς , Γ. Ζάννος που διορίσθηκαν στο νέο ΔΣ της ΕΡΤ. Οι κακές γλώσσες πάντα, επιμένουν ότι –κοίτα σύμπτωση- και αυτών το «διαβατήριο»  άκουγε στο όνομα Γερουλάνος ( με υποσημείωση «Egon Zehnder»).Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως , λέει ο θυμόσοφος λαός μας, παύει να είναι σύμπτωση!
Τέλος πάντων. Τα παραδείγματα της ….δήθεν ανοικτής διακυβέρνησης είναι τόσα πολλά που πραγματικά αρχίζουν και προβληματίζουν ως προς τούτο : ή o λογογράφος του κ. Γ. Παπανδρέου ζει σε ένα διαφορετικό παράλληλο σύμπαν από όλους εμάς τους υπολοίπους , διατυπώνει διάφορα στερεότυπα τα οποία ο πρωθυπουργός με χαρά τα αποδέχεται , γιατί και αυτός στερείται της γνώσης των πραγματικών γεγονότων,  απασχολούμενος με τις διάφορες εξωσχολικές  …, συγνώμη , «εξωπολιτικές» δραστηριότητες του ή όλοι αυτοί μαζί  υποτιμούν σφόδρα την νοημοσύνη μας σε σημείο….πνευματικού βιασμού!
Ειδικότερα όταν  για τη συγκεκριμένη δήθεν αδιάβλητη διαδικασία την οποία επαίρεται ο κ. Γ. Παπανδρέου στις ομιλίες του , δέχεται πυρά από κορυφαία στελέχη του κόμματός του , όπως είναι ο Υπουργός Εργασίας κ. Λοβέρδος και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής  κ. Α. Κακλαμάνης.
Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της διαδικασίας ακρόασης από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νέου διοικητή του ΙΚΑ την περασμένη Πέμπτη,  ο κ. Α. Κακλαμάνης εξέφρασε την αντίθεση του με το σύστημα της opengov όπως λειτουργεί, ο δε κ. Λοβέρδος δεν δίστασε να την χαρακτηρίσει  ως …. Εξευτελιστική!
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου