Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Κάντε πέρα να περάσει η Ελλάδα.

Στηριγμένο στην θεωρία της καμένης γης  και  στις ακραία δεξιές απόψεις του ΔΝΤ το μνημόνιο ήδη αποτελεί τια την ελληνική κοινωνία την αιτία  όλων των δεινών της. Αν σε κάποιο σημείο της χρονιάς που διανύουμε  υπήρχαν κάποιοι υποστηρικτές της άποψης ότι οι ξένοι και το μνημόνιο τους θα βάλουν μια τάξη στην χώρα μας, σήμερα αυτοί οι υποστηρικτές είναι απελπιστικά λίγοι και ενδεχόμενος γραφικοί.

Το μνημόνιο είναι  εναντίων όλων.Η  πραγματικότητα είναι ότι  κοπήκαν αποδοχές  και συντάξεις . Περιορίστηκαν  οικογενειακές δαπάνες,  απαξιώνονται περιουσίες, χάνονται δουλειές και δικαιώματα. Μειώνεται το επίπεδο των υπηρεσιών του κράτους στην υγεία, την παιδεία στην  κοινωνική ασφάλιση.  Μειώνεται η  αγοραστική δύναμη των καταναλωτών με τραγικές συνέπειες για την επιχειρηματικότητα, την ρευστότητα της αγοράς και τα δημόσια έσοδα. Στην  βάση του μνημονίου απαξιώνεται σταδιακά, υποτιμάται  κάθε  περιουσιακό στοιχείο της Ελλάδος η ιδιωτικό και ίσως να πουλιέται στους ξένους για ένα κομμάτι ψωμί.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν μπορεί να στήσει ούτε μια κόκκινη γραμμή πίσω από την όποια θα σταθεί με αξιοπρέπεια και να προστατέψει κάτι . Να προστατέψει το οτιδήποτε ακόμη και τον ελάχιστο μισθό  ή το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης των παππούδων μια αναπηρική σύνταξη .
Το μόνο που κάνει είναι να πολιτικοποιεί τις οδηγίες – κατευθύνσεις   του μνημονίου για να τις παρουσιάσει ως δικές της, μήπως και έτσι αποφύγει τον πολιτικό εξευτελισμό μιας ανθυπο-κυβέρνησης.  Ακόμη παραπέρα  καθώς είναι εγκλωβισμένη στις επιλογές της  και με ένα μνημόνιο στην πλάτη,  επιχειρεί να παρουσιάσει την κατάσταση της  ως την μονή εναλλακτική.  Για αυτό το σκοπό  κάνει τα πάντα για να κλειδώσει αυτή η «μοναδικότητα»  τόσο στην κοινή γνώμη όσο και θεσμικά.  Έτσι το μνημόνιο  ψηφίστηκε και επικυρώθηκε από την βουλή  και παρουσιάζεται από φιλικά ΜΜΕ ως μόνη εναλλακτική του χάους.  Τέλος το χειρότερο είναι ότι πυροδοτεί και υποθάλπει κάθε είδους κοινωνικό αυτοματισμό και κάθε επικοινωνιακό εξτρεμισμό η οξύτητα σε μια χώρα που για να σωθεί από την κρίση χρειάζεται πάνω από όλα εσωτερική ενότητα και κοινωνική ειρήνη.
Χωρίς καμία αναπτυξιακή προοπτική  και με μια μονοθεματική  κυβέρνηση  η χώρα μας είναι  για λίγο ακόμη σε μια αναστρέψιμη πορεία   που οδηγεί  όμως προς στον χαμό. Μια πορεία  που αν σήμερα αναστραφεί χωρίς άλλο στόχο η σχέδιο  μειώνουμε απλά  τις ζημίες.  Ταυτόχρονα είναι σε μια πορεία που αν δεν ανατραπεί στην βάση ενός σχεδίου μέχρι τα μέσα του 2011,  θα προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην οικονομία μας.
Είναι προφανές ότι αν  γίνει κατανοητό από την κοινή γνώμη ότι υπάρχει σοβαρή  εναλλακτική οδός , τότε το μνημόνιο θα γίνει αμέσως  η ταφόπλακα πολλών πολιτικών καριέρας. Και τέτοια οδός υπάρχει. Υπάρχει το κούρεμα του χρέους, υπάρχουν 400 με 500  δις ακίνητη δημόσια περιουσία,  υπάρχουν  ισχυρά ελληνικά συμφέροντα στο τόπο, υπάρχει ορυκτός πλούτος , πράσινη ενεργεία,  υπάρχουν πρόθυμοι δανειστές μιας χώρας που βρίσκεται στην ευρωζώνη, υπάρχει ελληνική ψυχή και ανυπολόγιστο  διανοητικό κεφάλαιο.  Το μόνο που χρειάζεται είναι να υπάρξει εθνική  συνεννόηση και ομοψυχία  στην βάση ενός σχεδίου με βήματα και σταθμούς, με στόχους και συνέπεια.  Μια νέα ηγεσία  με  λίγη αξιοπιστία στις διεθνείς αγορές ένα σχέδιο που θα μας παρασύρει όλους σαν χορογραφία.
‘Όμως αυτός είναι  ο απόλυτος φόβος της κυβέρνησης.  Ένα νέο  εθνικό  σχέδιο, μια εθνική ομοψυχία εναντίων των επιλογών της  και  του μνημονίου της, στην βάση  μια νέας εθνικής αφήγησης.  Ένας Έλληνας σοβαρός συνομιλητής των αγορών. Αυτό ο φόβος διαπερνά ραχοκοκαλιές και ήδη παραλύει τα πάντα. Έτσι  δεν τολμούν ούτε να επεξεργαστούν μια αναπτυξιακή προοπτική γιατί θα ξεπεραστούν αμέσως.  Δεν τολμούν ούτε να φτιάξουν μια επιτροπή σοφών που θα προτείνει κάτι άλλο. Δεν τολμούν ούτε να αφήσουν να φανεί κάποιος άλλος.
Και παρατηρήσαμε όλοι πως ακόμη και εάν  κάποια ιδέα  στο στάδιο της επεξεργασίας έσπασε  την εικόνα και προβλήθηκε  στην επικαιρότητα την είδαμε να γελοιοποιείται   με κάθε τρόπο και  θα απαξιώνεται ως μη σοβαρή. Κάθε εναλλακτική πρόταση -εδώ και μήνες και βάση σχεδιασμού-  εμφανίζεται να φλερτάρει με το “γελοίο” και το “επικίνδυνο” . Κάθε  διανοητική προσπάθεια  χάνεται στο σωρό και αυτό δυστυχώς…
θα συνεχίσει να συμβαίνει…
Διότι το μνημόνιο της κυβέρνησης Παπανδρέου  θα πρέπει να είναι η μόνη -και επιβάλλεται από δυνάμεις εντός και εκτός Ελλάδος να είναι-   η απολυτή  ακι η μοναδική επιλογή της χώρας  μας και άλλος τρόπος διεξόδου δεν  υπάρχει και δεν πρέπει να υπάρξει ποτέ…
για να μείνει σταθερή αυτή η κυβέρνηση,  για να μην αλλάξουν τα κόζια της εξουσίας , για να μην προκόψει ο τόπος,  για λογούς πολλούς και  για αλλότρια συμφέροντα …και  έτσι τα πράγματα γίνονται πολύ πολύ απλά, βατά και κατανοητά για τον καθέναν μας
Πρέπει λοιπόν να μαζευτούμε να μιλήσουμε, να επεξεργαστούμε… Να κάνουμε εκλογές και βγάλουμε αντιπρόσωπους.  Να μπούμε σε ένα στάδιο και να βγούμε από εκεί μονιασμένοι ως Έλληνες με αποφάσεις και  σχέδιο. Με ένα νέο σύνταγμα με νέα ηγεσία και μια νέα αφήγηση.   Πρέπει να  υπάρξει ένα σχέδιο και  μια άλλη ηγεσία στην χώρα. Και αυτό κύριε Παπανδρέου και  κύριε Σαμαρά κύριοι των  κομμάτων  καλείστε  εκ της θέσεως  σας σήμερα να το κάνετε πράξη αλλιώς κάντε πέρα  να περάσει η Ελλάδα.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΦΑΓΟΜΑΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ????
    ΜΟΛΙΣ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΛΙΚΕΡΙΔΕΣ, ΤΟ "ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ", Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ-ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΠΕΒΑΛΕ ΧΟΥΝΤΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!!!!
    ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΤΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟ-ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ, ΟΜΩΣ ΒΡΙΖΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΤΑΛΙΚΕΡΙΔΕΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΝΑΚΙΑ ΜΑΣ....
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΚΛΑΑΑΑΜΑΤΑΑΑΑΑ....
    ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή