Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Εφιαλτικές προβλέψεις για την ανεργία

Ιδιαίτερα δυσμενείς παραμένουν οι συνθήκες στην αγορά εργασίας, με την έκρηξη της ανεργίας και τα νέα λουκέτα που αναμένονται από… Σεπτέμβριο να δημιουργούν έντονο προβληματισμό.
Στην μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επιταγή επανένταξης στην εργασία, αρχής γενομένης από Σεπτέμβριο, προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή οι ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες στην αγορά εργασίας, με την έκρηξη της ανεργίας και τα νέα λουκέτα που αναμένονται από… Σεπτέμβριο δημιουργούν πονοκέφαλο στη κυβέρνηση, καθώς και έντονο προβληματισμό. Με τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επιταγή επανένταξης στην εργασία», το ποσόν – που ενδέχεται να δίδεται καταρχήν με κριτήρια τα ελάχιστα απαιτούμενα μέσα διαβίωσης - θα καταβάλλεται ως επιχορήγηση στον εργοδότη, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος της αμοιβής και αποτελώντας έτσι κίνητρο για προσλήψεις.
Ταυτόχρονα, εργοδοτικοί φορείς και Επιμελητήρια κρούουν συνεχώς τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στην αγορά. Πέντε στις δέκα επιχειρήσεις απειλούνται με λουκέτο, ενώ τρεις στις δέκα εξετάζουν περαιτέρω απολύσεις, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου. Παράλληλα, λουκέτο έβαλαν το πρώτο εξάμηνο του έτους, 1448 βιοτεχνικές επιχειρήσεις, διπλάσιος αριθμός από την ίδρυση 789 επιχειρήσεων το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο.
Εκτίναξη της ανεργίας το φθινόπωρο προβλέπουν και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ με τον απόλυτο αριθμό των ανέργων να υπολογίζεται ότι θα φθάσει στο ένα εκατομμύριο και το ποσοστό ότι θα αγγίξει το 20%.
«Η εξέλιξη αυτή θα επιφέρει ανεπανόρθωτα πλήγματα στους προϋπολογισμούς των νοικοκυριών», δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Βαγγέλης Μπουζούλας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ελλάδα βρίσκεται στην ‘’ουρά’’ των χωρών μελών του ΟΟΣΑ με τα χαμηλότερα επιδόματα ανεργίας. Συνολικά, οι άνεργοι σε σχέση με το προηγούμενο έτος αυξήθηκαν κατά 124.420 ανέργους, πάνω δηλαδή από το 1/4 των ανέργων του 2009 (26,7%), φθάνοντας τους 586.767, με τους νέους άνεργους να υπολογίζονται σε 138.290 (23,6%) και με το συνολικό ποσοστό της ανεργίας να σκαρφαλώνει στο 11,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου