Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Σοκ και μεγάλα ερωτήματα

Συγκλονισμένη η Ελλάδα από την τρομοκρατική επίθεση στο γραφείο του Μιχ Χρυσοχοίδη με ένα νεκρό. Εγείρονται σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.
Τη διαδρομή του δέματος με τη βόμβα η οποία σκότωσε τον υπασπιστή του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, Γιώργο Βασιλάκη, 52 χρονών, πατέρα δύο παιδιών, αναζητά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Παραμένει αναπάντητο το αν και πως ελέγχθηκε το δέμα και πως έφτασε τελικώς στα χέρια του θύματος χωρίς να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός ασφαλείας. Δεν έχει ξεκαθαριστεί επίσης πότε έφτασε το δέμα. Δεν έχει πάντως αποκλειστεί το ενδεχόμενο το δέμα να έφτασε μέσω του πολιτικού γραφείου του Υπουργού όπου θεωρητικά θα έπρεπε ήδη το δέμα να έχει ελεγχθεί

Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μηχανήματα ελέγχου στο Υπουργείο λειτουργούσαν κανονικά, υπάρχει όμως πάντα η πιθανότητα αμέλειας, η τεχνικής αδυναμίας να εντοπιστεί ο εκρηκτικός μηχανισμός.
Από χθες το βράδυ ερευνώνται όλες οι καταγραφές από τις κάμερες ασφαλείας  με στόχο να εντοπισθεί ο άνθρωπος που άφησε το συγκεκριμένο κουτί στην πύλη του υπουργείου, όπου παραδίδονται όλα τα αντικείμενα με παραλήπτες εντός του κτιρίου.
Σημειώνεται ότι σε όλους τους χώρους υπάρχουν κάμερες ασφαλείας ενώ αστυνομικοί και συστήματα ανίχνευσης χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ανθρώπων και αντικειμένων που φτάνουν στο υπουργείο.
Στην κεντρική πύλη του υπουργείου στην Κατεχάκη γίνεται ο πρώτος έλεγχος.
Όπως γράφει η εφημερίδα Τα Νέα στο γραφείο όπου βρίσκονται οι αστυνομικοί, ο επισκέπτης δίνει την ταυτότητα και γίνεται επεξεργασία των στοιχείων του σε υπολογιστή. Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, χορηγείται η ειδική καρτέλα εισόδου που είναι διαφορετική για κάθε όροφο και δεν μπορεί ο επισκέπτης να μεταβεί σε άλλον από αυτόν που αναφέρει. Φτάνοντας στην είσοδο του κτιρίου, υπάρχει άλλη φρουρά και ειδικό μηχάνημα όπως αυτά του αεροδρομίου. Ο επισκέπτης περνάει από αυτό, καθώς και όλες οι αποσκευές του από τον ειδικό σαρωτή.

Τα δέματα και τα έγγραφα προς τον υπουργό περνούν από διπλό έλεγχο. Στη συνέχεια, συγκεκριμένος υπάλληλος αναλαμβάνει να τα παραδώσει στο γραφείο του υπουργού, ενώ τα δέματα ανοίγονται από τον υπασπιστή και τη φρουρά του.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προσπαθούν να ανακαλύψουν ποια οργάνωση κρύβεται πίσω από την επίθεση και κυρίως ποιος είναι ο κατασκευαστής αυτού του νέου τύπου βόμβας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, από την πρώτη ανάλυση η βόμβα έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτήν που εξερράγη στις 28
Μαρτίου στα Πατήσια, προκαλώντας τον θάνατο του 15χρονου Αφγανού. Ανώτατα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούσαν για «χτύπημα στην καρδιά της ΕΛ.ΑΣ.» και εξέφραζαν φόβους για νέα χτυπήματα με επιστολές-βόμβες προς πολιτικούς και όχι μόνο στόχους.
Σημειώνεται ότι στόχος βομβιστικής επίθεσης είχε γίνει το πολιτικό γραφείο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Θηβών 54, στο Περιστέρι, στις 17 Φεβρουαρίου, ένα 24ωρο μετά το «χτύπημα» στα γραφεία της JP Morgan στο Κολωνάκι. Η βόμβα, που περιείχε στη συνδεσμολογία και κινητό τηλέφωνο, ήταν τοποθετημένη μέσα σε μεταλλικό κουτί και αυτό μέσα σε πλαστική σακούλα. Την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξή της η «Λαϊκή Θέληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου