Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

Δεν υποστηρίζει ο Σαμαράς τους «παλιούς»


Φειδωλός ο Πρόεδρος της Ν.Δ. για τη στήριξη των πρώην γαλάζιων κυβερνητικών στελεχών (Από την εφημερίδα Η ΧΩΡΑ)
Οι τελευταίοι μήνες κυβερνητικής θητείας της Νέας Δημοκρατίας πλήγωσαν και τον πιο ανεκτικό ψηφοφόρο της. Αυτό είναι κάτι που δεν ξεχνά ο Αντώνης Σαμαράς,
ο οποίος έχει εντοπίσει ποιοι και γιατί ευθύνονται για την κατάρρευση της κυβέρνηση Καραμανλή σε ελάχιστο χρόνο και για την εκλογική πανωλεθρία του Οκτώβρη. Έτσι, παρά τη πρόσφατη υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου Καραμανλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα είναι εξαιρετικά φειδωλός στη στήριξη που θα παρέχει στα πρώην γαλάζια κυβερνητικά μέλη.
Του Γ. Χρυσικόπουλου
Στη Ρηγίλλης υπάρχει παγιωμένη άποψη ότι κάποιοι πρώην υπουργοί έχουν κάνει τον κύκλο τους τόσο στο κόμμα όσο και στο πολιτικό σκηνικό. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί εξ αυτών αντιλαμβάνονται από μόνοι τους το πολιτικό τέλος τους και αποχωρούν ή ήδη αποχώρησαν από τα κοινά. Η απομόνωση στο εξωτερικό του Μιχ. Λιάπη για πολλούς σηματοδοτεί το τέρμα του πολιτικού βίου του. Ίδια αίσθηση, κατά τις γαλάζιες πηγές, υπάρχει και για τον Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος ναι μεν συνεχίζει να εμφανίζεται δημόσια, κυρίως για να υπερασπιστεί το έργο του, όμως αυτό συμβαίνει λόγω του προσωπικού κύρους του και όχι εξαιτίας της παρουσίας του στα δρώμενα της Ν.Δ. στην επόμενη μέρα. Με το οικονομικό επιτελείο να είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του Αντώνη Σαμαρά, αποτελούμενο από πανεπιστημιακούς καθηγητές και από φορείς της αγοράς, δύσκολα θα βρει θέση ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου ενώ ο Γ. Αλογοσκούφης, που απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές, ανακοίνωσε ο ίδιος την αποχώρηση του από την πολιτική και την επιστροφή στην ακαδημαϊκή καριέρα του. Ο πρώην εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ο οποίος έχει καθημερινή επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό, δεν είναι σίγουρα στα προς αξιοποίηση στελέχη του κόμματος, αν και κάποιοι στη Ρηγίλλης διαβλέπουν ότι ίσως παίξει μελλοντικά ρόλο στις γέφυρες Σαμαρά - Καραμανλή.

Κάποιοι θέλουν το χρόνο τους
Σε αυτούς που βρίσκονται εκτός γαλάζιου κάδρου συμπεριλαμβάνονται και όσοι δείχνουν απροθυμία να δεχτούν τον άνεμο αλλαγής που πνέει πλέον στο κόμμα. Όμως, εκτός από τις περιπτώσεις που «κραυγάζουν» (όρα «ντορικούς») υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις πρωτοκλασάτων στελεχών που το μέλλον του θα κριθεί σε βάθος χρόνου. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν οι Ευ. Μεϊμαράκης και Άρης Σπηλιωτόπουλος. Κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει την προσφορά τους στο κόμμα, όμως τη δεδομένη στιγμή υπάρχει απόσταση ανάμεσα σε αυτούς και την ηγετική ομάδα της Ν.Δ.
Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει κοντραριστεί σκληρά στο παρελθόν με τον νυν πρόεδρο κι αυτή η κρίση στη σχέση τους δεν έχει ξεπεραστεί. Οι στενοί συνεργάτες του Σαμαρά είναι καχύποπτοι και θέτουν ερωτήματα για το ρόλο που μπορεί να παίξει ο κ. Μεϊμαράκης. Προς στιγμήν έχει αποφασιστεί να δοθεί χρόνος στη. σχέση, να περάσει το Συνέδριο και. βλέπουμε. Χρόνο χρειάζεται και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, προκειμένου να ξεκαθαρίσει και ο ίδιος τις πολιτικές βλέψεις του, αφού πρωταγωνιστεί σε σενάρια ως υποψήφιος δήμαρχος ή περιφερειάρχης.  
Το προσεχές Συνέδριο, πάντως, μπορεί να δώσει λύσεις και στο θέμα των προσώπων στη Νέα Δημοκρατία και η στάση ορισμένων στις ημέρες που ακολουθούν, θα συνεκτιμηθεί. Στη Ρηγίλλης, βέβαια, δεν ξεχνούν ότι για να επέλθει η ανάκαμψη του κόμματος, και να αποτυπωθεί εντυπωσιακά στις δημοσκοπήσεις, χρειάζεται να δοθούν απτές αποδείξεις ότι το κόμμα προχωρά κι αφήνει πίσω του το παρελθόν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου