Aκριβώς 69 χρόνια μετά την έναρξη της γερμανικής Κατοχής και την μετεξέλιξή της σε τριπλή γερμανο-ιταλο-βουλγαρική Κατοχή, τον Απρίλιο του 1941, από αύριο (Ανανέωση 19:14 - Ούτε ο Θεός δεν θέλει τον ΔΝΤ στην Ελλάδα: Λόγω της ηφαιστειακής τέφρας αναβάλλεται η άφιξη του κλιμακίου του ΔΝΤ στη χώρα, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες!). ξεκινά μιά νέα τριπλή κατοχή στην Ελλάδα, η οικονομική κατοχή της από το ΔΝΤ, κατά κύριο λόγο και κατά δεύτερο λόγο από την «γερμανοκρατούμενη» Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα....
Αύριο Δευτέρα, 19 Απριλίου (Ανανέωση: Μεταφέρθηκε, μάλλον για την Τετάρτη το ραντεβού), εγκαθίστανται οι παραπάνω για τη νέα Κατοχή της χώρας, με την έγκριση αυτή τη φορά της... ελληνικής κυβέρνησης.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου διαμηνύει πως η έναρξη διαπραγμάτευσης δεν ισοδυναμεί με προσφυγή, αλλά ποιος τον πιστεύει πια; Έξι μήνες πριν, το κόμμα του είχε έρθει στην εξουσία με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», έξι μήνες πριν παρέλαβαν τη χώρα με υψηλό έλλειμμα μεν, αλλά και υψηλή δανειστική ικανότητα και σήμερα «δίνουν τα κλειδιά των ταμείων» της Ελλάδας στους ξένους.
Όντως πρόκειται για το πραγματικό «τέλος της μεταπολίτευσης» με την εντυπωσιακή χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος που κυριαρχησε στη χώρα από το 1974 μέχρι σήμερα. Φαίνεται ότι στην Ελλάδα οι μεταβάσεις από την μία εποχή στην άλλη δεν είναι ποτέ ανώδυνες. Το μεταπολεμικό σύστημα κατέρρευσε το 1967, η δικτατορία απόρροια και απότοκος της κατάρρευσής του, έσβησε μέσα στις φλόγες του κυπριακού δράματος το 1974 και η κυρίαρχη πολιτική ελίτ από το 1974 μέχρι σήμερα, χρεοκοπεί, μεταφορικά και κυριολεκτικά.
Ήδη όλοι μιλούν ιδιωτικώς ή δημοσίως για την «επόμενη μέρα» στην διακυβέρνηση της χώρας: Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα με τίτλο: «Η κρίση αλλάζει βίαια το πολιτικό σκηνικό της χώρας» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ολο το μοντέλο της μεταπολίτευσης-αναπτυξιακό, κοινωνικό και πολιτικό-έχει φτάσει στο όριό του. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ριζική και κάπως βίαιη αλλαγή του ξεκινά τώρα όχι από την πολιτική, αλλά από την οικονομία και από εκεί περνά στην κοινωνία».
Σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα με τίτλο «”Σύνδρομο Ουγγαρίας” στο ΠΑΣΟΚ» (σ.σ. όπου το σοσιαλιστικό κόμμα από το 42% έφτασε μετά από ένα χρόνο παραμονής του ΔΝΤ στην Ουγγαρία στο 17%) αναφέρεται στον πανικό που έχει αρχίσει να καταλαμβάνει την κυβέρνηση και για «άνοιγμα των ασκών του Αιόλου όταν μπούν επί τάπητος τα λάθη και οι παραλείψεις της κυβέρνησης που οδηγησαν τη χώρα στο ΔΝΤ».
Οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ, με επικεφαλής τον Ολλανδό Μπομπ Τράα, ο οποίος είναι γνωστός στους Έλληνες κυβερνητικούς αξιωματούχους για τη σκληρότητα και τη δυσπιστία του απέναντι στην ελληνική πραγματικότητα, θα παραμείνουν στην Αθήνα αρχικά για 15 ημέρες προκειμένουν να εγκαταστήσουν τις βάσεις για την οικονομική κατοχή που θα ακολουθήσει.
Το τέλος, φυσικά, της παρέμβασης του ΔΝΤ είναι εκ των προτέρων γνωστό, όπως συμβαίνει με όλες τις κατοχές και ειδικά στην ελληνική πραγματικότητα: Θα αφήσουν μιά χώρα οικονομικά κατεστραμμένη, όπως ανέφερε χθες και ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς και θα φύγουν περίπου κυνηγημένοι, όπως συνέβη στην Αργεντινή.
Εντούτοις, κύκλοι του ΔΝΤ εκτιμούν ότι, επειδή η Ελλάδα «έχει σπάσει το φράγμα του δημοσίου χρέους», πρέπει να συμβιβαστεί σύντομα με περίπου τα μισά από τα 50-60 δισ. ευρώ ετησίως που σήμερα χρειάζεται και ταυτόχρονα να εξαγάγει περισσότερα προϊόντα και υπηρεσίες χωρίς να προχωρήσει σε μια (ανέφικτη λόγω ευρώ) υποτίμηση του νομίσματος.
Είναι σα να προσπαθούν να «χωρέσουν μία φάλαινα σε μία κονσέρβα» με αυτά που λένε. Απλώς δεν γίνονται.
Το ρεαλιστικότερο όλων είναι η αποχώρηση της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ, κάτι που βέβαια θα σημάνει και το τέλος του ευρώ, όχι γιατί είναι τέτοιο το οικονομικό «ειδικό βάρος» της Ελλάδας, αλλά γιατί θα έχει φανεί στην πράξη ότι δεν μπορεί να υπάρξει νομισματική ενοποίηση χωρίς να έχει προηγηθεί πολιτική ενοποίηση.
Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση των "κουφιοκεφαλάκηδων" τραπεζιτών και τεχνοκρατών που δημιούργησαν το ευρώ επί μίας ανύπαρκτης πολιτικής βάσης.
Το ΔΝΤ θα επιμείνει σε σταδιακή μείωση κατά 20%-30% τιμών και μισθών σε συνδυασμό με την αναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους (έτσι ώστε να αποπληρωθεί σε περισσότερα χρόνια).
Από την εμπειρία της τριμερούς επιτήρησης -της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ- στην οποία έχει τεθεί η Ελλάδα, το πακέτο των προτεινόμενων μέτρων είναι σαφώς προσδιορισμένο: περικοπές μισθών και συντάξεων, μείωση δημοσίων υπαλλήλων, απελευθέρωση όλων των αγορών και επαγγελμάτων, κατάργηση κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα και μερική απασχόληση.
Για τις λύσεις περί "κυβερνήσεων εθνικής ενότητας" έχετε ήδη ενημερωθεί εδώ και εβδομάδες από το defencenet.gr. Eίναι τα γνωστά σενάρια της μετακίνησης του απερχόμενου υποδιοικητή της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμου στην πλατεία Συντάγματος, αλλά και εκείνο του σχηματισμού «κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας» με τη συμμετοχή στελεχών (Ν.Μπακογιάννη) της Νέας Δημοκρατίας ή του κόμματος του ΛΑΟΣ.
Το θέμα είναι ποιος θα δεχθεί να παίξει το ρόλο που είχε παίξει το 1941-'44 η κυβέρνηση Τσολάκογλου ή Ράλλη.
Η ίδια η Νέα Δημοκρατία αποκλείεται να δεχθεί να συμμετάσχει στην οποιαδήποτε κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» υπό της εποπτεία του ΔΝΤ.
ΠΗΓΗ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου