Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΜΕ ΤΟ... ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ «ΟΚΕΪ» ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

  • Το 1/3 του ελληνικού λαού θα δεινοπαθήσει
  • Έπιασαν ήδη δουλειά οι νέοι δυνάστες μας με επιθεωρήσεις στις εφορίες!
  • Καταιγίδα κοινωνικών αντιδράσεων έρχεται
Διά χειρός του γιου του Ανδρέα, δυστυχώς, του Γιώργου Παπανδρέου, υπεγράφη (επί της ουσίας, τα τυπικά απομένουν...) η νέα, τριπλή «κατοχή» της Ελλάδας απ' το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Κομισιόν, με επαχθέστερη βέβαια την «κατοχή» απ' το ΔΝΤ, για λόγους γνωστούς λίγο-πολύ, οικονομικούς, κοινωνικούς, εθνικούς.......Tην Παρασκευή στη Βουλή, όπου ήταν απολογητικός, με πάρα πολλά σαρδάμ, ο Παπανδρέου παραδέχτηκε ότι ουσιαστικά το ΔΝΤ είναι πλέον παρόν στην Ελλάδα και «κάνει κουμάντο», έδειξε ότι παρά τις δημαγωγικές του κορώνες έχει συναίσθηση της -πραγματικής- οικτρής κατάστασης. Ότι ήδη αυτά που είχε πει μετεκλογικά, περί περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, ισχύουν. Ότι αντιλαμβάνεται πως πια δεν θα κυβερνούν αυτός και η κυβέρνησή του, που ψηφίστηκαν απ' τον ελληνικό λαό, αλλά η διεθνής «κατοχική» επιτροπεία, που και επίσημα από αύριο εγκαθίσταται στη χώρα μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον ελληνικό λαό...


Ήδη έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η επίσημη αίτηση ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας που αποφασίστηκε απ' το Eurogroup είναι προ των πυλών. Και πρόκειται, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να υποβληθεί πιθανότατα το επόμενο Σαββατοκύριακο, και να ισχύσει αμέσως, με στόχο να προληφθούν νέα κερδοσκοπικά παιχνίδια.

 Μέρες ντροπής και καταισχύνης ζει πλέον η χώρα μας. Μέρες ασφυκτικού περιορισμού της εθνικής μας κυριαρχίας, μέρες αποδόμησης έως και διάλυσης του κοινωνικού ιστού, μέρες εισόδου σε ένα πάρα πολύ βαθύ τούνελ φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, το οποίο μάλιστα ουδείς είναι σε θέση να βεβαιώσει πόσο θα διαρκέσει. Άλλοι –οι πλέον αισιόδοξοι– κάνουν λόγο για περίπου 3 χρόνια. Άλλοι όμως εκτιμούν ότι έξοδο απ' αυτό το τούνελ δεν θα δούμε στο ορατό τουλάχιστον μέλλον! 
«Μπήκαμε στην κόλαση», κατά την έκφραση κυβερνητικού στελέχους.

 Άλλες πολιτικές εκτιμήσεις κάνουν λόγο για:

 • Το κλείσιμο ενός ιστορικού κύκλου, αυτού της μεταπολίτευσης.

 • Ραγδαίες ανατροπές στο υφιστάμενο πολιτικό σκηνικό.

 • Μεγάλη κοινωνική έκρηξη, ανεξέλεγκτη, απ' το φθινόπωρο.

 Ας υπογραμμιστεί σ' αυτό το σημείο ότι και παρά τη διοχετευόμενη κυβερνητική παραπληροφόρηση σχετικά με το ΔΝΤ:

 • Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι τη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση θα την κάνει απευθείας μαζί της και όχι με τη διαμεσολάβηση της ΕΕ.

 
• Ξεκαθάρισε ακόμα ότι η θέση πως δεν θα ζητήσει νέα μέτρα ισχύει μόνο για το 2010. 

Απ' τον επόμενο χρόνο δηλαδή θα στείλει τη... λυπητερή του. Και τα μέτρα που θα απαιτήσει είναι λίγο-πολύ γνωστά...

 
Έρχεται μεγάλη φτώχεια!

 
Και ήδη στο ασφαλιστικό, για παράδειγμα, η κυβέρνηση σπεύδει να νομοθετήσει όσο πιο σύντομα γίνεται, με τρόπο που τα τρία «ΔΕΝ» του αρμόδιου υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου έχουν... ξεχαστεί. Έρχονται και δραματική μείωση συντάξεων και δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση.

 
Επίσης ετοιμάζονται οι νέες εργασιακές σχέσεις, με έμφαση στην «ελαστικοποίηση», δηλαδή ανεξέλεγκτες απολύσεις, ενώ οι απολύσεις συμβασιούχων θα λάβουν τη μορφή πογκρόμ!

 
Στην ουσία δηλαδή τα μέτρα τα οποία έτσι κι αλλιώς θα απαιτήσει το ΔΝΤ σπεύδει τρομοκρατημένη η κυβέρνηση να τα υιοθετήσει a priori.

 
Σύμφωνα δε με έγκυρες εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών:

 
• Τουλάχιστον το 1/3 του ελληνικού λαού θα δεινοπαθήσει.

 
• Το βιοτικό επίπεδο θα πέσει περισσότερο από 25%, ίσως και 30%.

 
• Η ύφεση θα βαθύνει ακόμα περισσότερο, με τις γνωστές παρενέργειες στην αγορά και στην ανεργία. Ήδη το ΚΕΠΕ τη μετράει στο 3,5%. Υπολογίζεται δε ότι περίπου 14,5 δισ. ευρώ θα «φύγουν» απ' την αγορά, επιπλέον των όσων έχουν ήδη «φύγει».

 
Και δεν υπάρχει περίπτωση να «σωθούμε» από τυχόν μη προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, συνεπώς και στην εμπλοκή του ΔΝΤ. Αφενός ο Γιώργος το ξεκαθάρισε, όσο πιο καθαρά γινόταν, την Παρασκευή στη Βουλή, αφετέρου στον μηχανισμό μάς έσπρωξαν ήδη οι αγορές κι αυτό δεν αντιστρέφεται.

 
Το ράπισμα που δέχτηκε τη βδομάδα που πέρασε η κυβέρνηση απ' τις αγορές ήταν συντριπτικό. Τα spreads ανέβηκαν ξανά κατακόρυφα και ανεξέλεγκτα και οι πιέσεις έγιναν τόσο ασφυκτικές, ώστε η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την... εθνικά περήφανη πολιτική της και ο Γ. Παπακωνσταντίνου να αποστείλει τη γνωστή επιστολή.

 
Και αυτό, σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις, γίνεται για έναν πολύ απλό λόγο:

 
• Πλέον δεν μας εμπιστεύονται καθόλου, ότι θα ορθοποδήσουμε και ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που μας έχουν δανείσει. Ενώ με τη διεθνή επιτήρηση εκτιμούν ότι μάλλον θα σιγουρέψουν την είσπραξη των χρημάτων τους!

 
Αν μάλιστα υπάρχει μια εναλλακτική εκδοχή, αυτή σε καμιά περίπτωση δεν είναι η μη ενεργοποίηση του μηχανισμού. Είναι, αντίθετα, ο φόβος να αναλάβει ολόκληρο το «πακέτο» στήριξης το ΔΝΤ, σε περίπτωση που η Ευρώπη ή κάποιες χώρες ισχυρές (Γερμανία) επιβάλλουν καθυστερήσεις, υπαναχωρήσεις κ.λπ. στην ενεργοποίηση του μηχανισμού.

 
Ένας φόβος ορατός, τον οποίο πάντως η κυβέρνηση ξορκίζει, δεν θέλει καν να σκέφτεται, για ευνόητους λόγους...

 
Ούτως ή άλλως τη φοβίζουν οι πιθανολογούμενες αντιδράσεις με την εμπλοκή του ΔΝΤ βάσει του γνωστού μηχανισμού. Πόσω μάλλον να αναγκαστεί σε μονομερή δανεισμό απ' το ΔΝΤ!

 
Είναι ήδη παρόντες!

 Όπως αναγκάστηκε να ομολογήσει στη Βουλή ο Γ. Παπανδρέου, το ΔΝΤ είναι ήδη εδώ.

 Πέραν δηλαδή της τριπλής εποπτείας, στην οποία θα υποβληθούμε από αύριο, με το μεικτό κλιμάκιο από Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, εμπειρογνώμονες του Ταμείου βρίσκονται αυτοτελώς στην Ελλάδα. Και έχουν κιόλας πραγματοποιήσει «δειγματοληπτικούς» ελέγχους την προπερασμένη Παρασκευή, την περασμένη Δευτέρα και την επομένη. 
Συνοδευόμενοι από στελέχη του ΣΔΟΕ, επισκέφτηκαν συγκεκριμένα τη ΦΑΕ, τη ΦΑΒΕ και τα ΠΕΚ. Μάλιστα οι του ΔΝΤ «ανακατεύτηκαν» με τον κόσμο που περίμενε στις ουρές και υπέβαλαν

 ερωτήσεις! Και φυσικά διαπίστωσαν τα ήδη γνωστά, μάλλον... απελπιστικά.

 
Δηλαδή τη μεγάλη υστέρηση εσόδων (κάτι που οδήγησε την  επομένη τον γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Δημ. Γεωργακόπουλο στο να τα ψάλει στους επικεφαλής των εφοριών της Αττικής), την ανοργανωσιά, την εικόνα εκατοντάδων χιλιάδων ανέλεγκτων υποθέσεων...
Οπότε ακόμα κι αν είχαν άλλη άποψη (που δεν είχαν δηλαδή...), κατάλαβαν ότι δίχως τη διεθνή

εποπτεία αυτή η χώρα δεν θα ορθοποδήσει!

 
ΠΗΓΗ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου