Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΤρίτη, 17 Αυγούστου 2010

H αντικειμενική «παγίδα» των ακινήτων!

Όταν όλη η προσοχή εστιάζεται στη μείωση των δαπανών και στην αύξηση των φορολογικών εσόδων για να μειωθεί σημαντικά το δημοσιονομικό έλλειμμα και η αναπτυξιακή πολιτική μπαίνει σε δεύτερη μοίρα το αποτέλεσμα είναι γνωστό.
Έρχεται μια ωραία μέρα που η δημοσιονομική δίαιτα αδυνατίζει περαιτέρω την ήδη ασθμαίνουσα εθνική οικονομία με αποτέλεσμα να υστερούν τα έσοδα και να αρχίζει η αμφισβήτηση για την επίτευξη του στόχου για το έλλειμμα
Με τα κέρδη των επιχειρήσεων να συρρικνώνονται και τα διαθέσιμα εισοδήματα των φυσικών προσώπων να μειώνονται είτε λόγω περικοπών στους μισθούς, είτε λόγω ανεργίας, είτε λόγω της αυξημένης φορολογίας σε αγαθά και υπηρεσίες είναι επόμενο να μειώνονται τα έσοδα.

Και ασφαλώς δεν εκπλήσσει όταν πληροφορείται κανείς τα «επίθετα» με τα οποία λούζουν ορισμένοι τουλάχιστον ελεγχόμενοι τους εφοριακούς, ούτε κάποιες άλλες σκηνές απείρου κάλλους που έχουν λάβει χώρα σε μαγαζιά κ.τ.λ. σύμφωνα μ’ αυτά που κυκλοφορούν στην πιάτσα.

Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του πλούτου των ελληνικών νοικοκυριών είναι σε ακίνητα, κάπου 60%-90%,η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει μέρος της προβλεπόμενης τρύπας του προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς αυξάνοντας την φορολογία των ακινήτων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου