Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Πάρος και "νέο ΠΑΣΟΚ" δοξαστικά και αλήθεια

Διάβαζα και άκουγα όλο αυτόν τον καιρό: "Στο εμβληματικό νησί της Πάρου, ταυτισμένο με σημαντικές αποφάσεις στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
Με σχέδια και φακέλους για την πορεία της χώρας. Σε σημαντικές συνεργασίες με τους υπουργούς κ.κ. Ραγκούση, Παμπούκη, Γερουλάνο. Από τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έως τα μεγάλα θέματα της κυβερνητικής πολιτικής για το φθινόπωρο".
Κάθε πρόταση και μια υπερβολή, τουλάχιστον ένα ιστορικό ψέμα.
Ουδέποτε η Πάρος συνδέθηκε στο παρελθόν με την ιστορία του ΠΑΣΟΚ, όπως τελικά και οι άλλοι τόποι διακοπών των ηγετών του. Ο "Αστέρας" και η Ελούντα επί Α. Παπανδρέου, οι Αγιοι Θεόδωροι επί Κ. Σημίτη.
Ούτε βεβαίως η Ραφήνα και η Ιος επί Κ. Καραμανλή.
Αλλωστε, ποιες μεγάλες και ιστορικές αποφάσεις τελικά;
Τα στερεότυπα περί Πάρου, λες και είναι η Ιερουσαλήμ του "νέου ΠΑΣΟΚ", αποτελούν στρέβλωση της αλήθειας, λιβανωτούς στην (προσωπική) εξουσία, ρητορεία για το προσωρινό και το μέτριο.
Μάλλον θλιβερή και δυσάρεστη είναι η τριετής (μόλις) "ιστορική, εμβληματική σχέση" του ΠΑΣΟΚ με την Πάρο.
Από το καλοκαίρι του 2007 όταν ο τότε τοπικός δήμαρχος έγινε στενός συνεργάτης του Γ. Παπανδρέου και εκπρόσωπος Τύπου. Ακολούθησε η εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ. Η σκληρή μισαλλόδοξη και διαιρετική αναμέτρηση για την αρχηγία. Με μπλοκ δυνάμεων υπό τον Ευαγ. Βενιζέλο καλύτερης σύνθεσης.
Με τραυματική καθήλωση των ποσοστών επιρροής και όλο το καλοκαίρι του 2008 στην Πάρο.
Τα λάθη Καραμανλή με αφετηρία τον Σεπτέμβριο του 2008 στη ΔΕΘ έφεραν τη φθορά της Ν.Δ. και τη σταδιακή άνοδο, οριακή πάντα, του νέου ΠΑΣΟΚ. Μέχρι να φτάσουμε στο περσινό καλοκαίρι της Πάρου απ' όπου πράγματι ο Γ. Παπανδρέου πίεζε για πρόωρες εκλογές. Και το πέτυχε με τις παλινωδίες και τα αδιέξοδα Καραμανλή.
Ομως ούτε το περσινό καλοκαίρι εγγράφεται σε κάποια απολύτως ένδοξη πολιτική παράδοση. Είναι ιστορικά χρωματισμένο και ιστορικά στιγματισμένο (σε Πάρο και Θεσσαλονίκη) με όλες εκείνες τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις και αναξιοπιστίες. Τα χονδρά ψέματα.
Δεν νομίζω ότι μετά από όλα αυτά το φετινό καλοκαίρι θα μείνει έως πολιτικά ένδοξο για την Πάρο και το ΠΑΣΟΚ δεδομένου λ.χ. ότι όλες οι σημαντικές αποφάσεις ορίζονται από το Μνημόνιο και τη διεθνή τριαρχία - τρόικα, ενώ ο επικείμενος ανασχηματισμός, κυοφορηθείς στην Πάρο, δεν προβλέπεται να εκπλήξει ή να ανατρέψει δεδομένα. Το αντίθετο νομίζω.
Η Πάρος είναι ένα ξεχωριστό, γοητευτικό κυκλαδονήσι για διακοπές. Ετσι, θα μείνει στην πολιτική ιστορία του Γ. Παπανδρέου προσωπικά (όπως η Ελούντα του πατέρα του) και όχι της Ελλάδος και των Ελλήνων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου