Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Θεατές στην ακρίβεια

Η ΑΓΟΡΑ, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, οι παραγωγικοί κλάδοι τρέχουν με ταχύτητες «φόρμουλας 1» και η κυβέρνηση προσπαθεί να πιάσει τους παραβάτες τρέχοντας από πίσω με «υβριδικά» - είναι και της μόδας στο χώρο της πολιτικής.
ΟΙ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ περιέγραψαν με τρόπο που εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντά τους την κρίση στην αγορά σιτηρών και προετοίμασαν την κοινή γνώμη για αναπόφευκτες αυξήσεις που έρχονται. Αυτό το έκαναν ήδη από την περασμένη
εβδομάδα. Μπορεί να έχουν τις μεταξύ τους διαφορές (υπάρχουν… δύο σύνδεσμοι αλευροβιομηχάνων), αλλά σε ό,τι αφορά το συμφέρον του κλάδου είναι... «μια γροθιά». Ετσι, προανήγγειλαν αυξήσεις στα άλευρα θεωρώντας πως είναι επιβεβλημένες. Αυτή η κίνηση θα προκαλέσει κύμα ανατιμήσεων σε αγαθά πρώτης ανάγκης όπως το ψωμί και τα ζυμαρικά.
ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ πως υπάρχουν μεσάζοντες στην αγορά των δημητριακών, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δεν αρκούν και πιθανώς δεν πείθουν πλέον κανέναν. Οπως δεν πείθουν οι έλεγχοι του υπουργείου Οικονομίας στην αγορά καυσίμων. Το θέμα είναι να στέλνει η κυβέρνηση αποφασιστικά, έγκαιρα και με τρόπο απόλυτο το «μήνυμα» πως κανένα κερδοσκοπικό παιχνίδι δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό. Το κάνει όμως; Δεν υποστηρίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ή δεν παρακολουθεί τα γεγονότα.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ακριβώς αυτό: ότι γνωρίζει και… παρακολουθεί, αντιδρά εκ των υστέρων, όταν είναι πλέον αργά. Οι συσκέψεις τις οποίες προετοιμάζουν τα αρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης είναι… πολυτέλεια όταν οι εξελίξεις στην αγορά τρέχουν με ταχύτητα «φόρμουλας 1» και η ακρίβεια χτυπάει ρεκόρ 13 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου