Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤΔευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

Άνοδος των βάσεων στις σχολές «μεσαίας βαθμολογίας»


Προτίμηση σε σχολές που «δίνουν» δουλειά
Σε χαμηλά επίπεδα αναμένεται να κινηθούν φέτος οι αυξομειώσεις στις βάσεις εισαγωγής στις υψηλόβαθμες -και περιζήτητες- σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λόγω του μεγάλου αριθμού αριστούχων (10.571 έναντι 10.688 πέρσι), ενώ σε πολλά τμήματα «μεσαίας βαθμολογίας» αναμένεται άνοδος εξαιτίας του, επίσης αυξημένου σε σχέση με πέρσι, αριθμού υποψηφίων. Από τα φετινά στοιχεία προκύπτει, επίσης, μία σημαντική «στροφή» των υποψηφίων σε Τεχνολογικά Ιδρύματα που μπορούν να εξασφαλίσουν το εργασιακό τους μέλλον.

Η ανακοίνωση των βάσεων αναμένεται να γίνει μέχρι τις 27 Αυγούστου.
Σύμφωνα με τα Νέα, ο βαθμός της ανόδου θα εξαρτηθεί από τις προτιμήσεις των υποψηφίων όπως αυτές καταγράφονται αυτές τις μέρες στα Μηχανογραφικά Δελτία κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες της οικονομικής κρίσης.

1ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Στη Θεωρητική Κατεύθυνση η οποία τροφοδοτεί κατά βάση το 1ο Επιστημονικό Πεδίο, οι αριστούχοι (18-20) είναι φέτος 3.325 έναντι 3.406 πέρσι. Μάλιστα στην κλίμακα βαθμών 19-20 οι φετινοί υποψήφιοι υπολείπονται των περσινών κατά 161 πρόσωπα συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι στα υψηλόβαθμα τμήματα όπως η Νομική καθώς και τα περισσότερα από τα Παιδαγωγικά Τμήματα μπορούμε να περιμένουμε μια μικρή πτώση των βάσεων εισαγωγής της τάξης των 30- 150 μορίων. Αντίθετα, καθώς σε όλες τις άλλες κλίμακες βαθμολογίας καταγράφονται φέτος περισσότεροι υποψήφιοι από πέρσι, αναμένουμε άνοδο των βάσεων εισαγωγής στην πλειονότητα των τμημάτων σε σχέση με πέρσι.

2ο- 4ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Οι φετινοί αριστούχοι (18-20) της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης ΙΙ, η οποία τροφοδοτεί κατά βάση το 2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο, είναι φέτος 3.484 έναντι 3.777 πέρσι. Κι εδώ οι φετινοί υποψήφιοι στην κλίμακα 19 έως 20 υπολείπονται κατά 257 πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι. Έτσι στα τμήματα των δύο Πεδίων που πέρυσι βρίσκονταν πάνω από 18.000 μόρια, αναμένουμε φέτος μικρή πτώση που θα αρχίζει από 50 και θα φτάνει τα 200 μόρια.
Αντίθετα στη μεσαία βαθμολογική κλίμακα 15-18 έχουμε φέτος περισσότερους υποψηφίους από πέρσι. Η καταγραφή αυτή φανερώνει ότι στα περισσότερα τμήματα μεσαίας βαθμολογίας θα έχουμε μια μικρή άνοδο των βάσεων.

3ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στις σχολές εκείνες που οι βάσεις εισαγωγής πέρυσι βρίσκονταν πάνω από τα 18.000 μόρια. Υπάρχει ελπίδα για μικρή κάμψη των βάσεων εισαγωγής στις κεντρικές Ιατρικές. Στις μεσαίες και χαμηλές βαθμολογίες της Θετικής Κατεύθυνσης παρουσιάζεται φέτος αύξηση των υποψηφίων, γεγονός που οδηγεί σε ορατή άνοδο των βάσεων εισαγωγής, τόσο στα μεσαία όσο και στα χαμηλόβαθμα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ του Πεδίου.

5ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ
Μεγαλύτερη από 100 μόρια αναμένεται να είναι η πτώση στα υψηλόβαθμα τμήματα του 5ου Επιστημονικού Πεδίου. Στα «μεσαίας βαθμολογίας τμήματα (15-18.000 μόρια) αναμένεται ότι οι βάσεις θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα (με μια μικρή απόκλιση της τάξης από- 100 έως + 80), καθώς οι χειρότερες, σε σχέση με πέρσι επιδόσεις στην κλίμακα 15-17,9 στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας τείνει να εξουδετερωθεί από τις καλύτερες φετινές επιδόσεις των υποψηφίων Τεχνολογικής ΙΙ και Θεωρητικής Κατεύθυνσης στις μεσαίες βαθμολογικές κλίμακες (15-17,9). Άνοδος των βάσεων αναμένεται στις Αστυνομικές Σχολές.

«Στροφή» στα ΤΕΙ
Όπως αναφέρει το Έθνος, το ενδιαφέρον τους σε τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων τα οποία «δίνουν» δουλειά στρέφουν χιλιάδες υποψήφιοι, οι οποίοι βρίσκονται στις μεσαίες και ανώτερες βαθμολογικές κλίμακες.
Ειδικότερα, οι προσιτές βάσεις για τους λεγόμενους «μέτριους» και «καλούς» μαθητές, οι ευοίωνες προοπτικές στην αγορά εργασίας για τα περισσότερα από αυτά και ο κορεσμός ορισμένων επαγγελμάτων στα οποία οδηγούν πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι οι τρεις βασικοί λόγοι της «αλλαγής πλεύσης» ενός σημαντικού ποσοστού υποψηφίων.
Τα τμήματα των ΤΕΙ που είναι ιδιαίτερα ελκυστικά είναι περί τα 15 και θα ανοίξουν φέτος τις «πύλες» τους σε υποψηφίους που θα διαθέτουν από 13.850 έως 16.500 μόρια, ενώ δεν αποκλείεται να χρειαστούν ακόμη και 19.500 μόρια, αν κάποιος επιλέξει περιζήτητο τμήμα των ΤΕΙ, που να χρειάζεται εξέταση και σε ειδικά μαθήματα.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου