Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

«Κοινωνικό Μνημόνιο» και πράσινα άλογα

Ηδη τα καθεστωτικά κανάλια και οι εφημερίδες έχουν αρχίσει να αναπαράγουν τις διαρροές του Μαξίμου για σκληρή δουλειά που γίνεται αυτή την περίοδο στα υπουργεία ώστε να παρουσιαστούν τα μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα για να πάρει μπροστά η οικονομία. Επίσης, μαγειρεύονται μέτρα για τους ασθενέστερους, χωρίς φυσικά κάτι συγκεκριμένο ή κάποιες αυξήσεις σε χαμηλούς μισθούς και συντάξεις που θα μπορούσαν να δώσουν ανάσες. Αλλωστε, αν υπήρχε αυτή η προοπτική για ποιο λόγο να αδειάσουν τις τσέπες του κόσμου πριν από λίγους μήνες;


Καινούργιο κοσκινάκι μου και που να σε κρεμάσω. Μ’ αυτή τη λογική η κυβέρνηση, ένα ακριβώς χρόνο μετά τις προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποφάσισε να ξαναπαίξει το χαρτί των δεσμεύσεων και της καλλιέργειας προσδοκιών. Μάλιστα το εμφανίζει ως νέο επεισόδιο στο έργο κι όχι για μια ακόμη προσπάθεια εξαπάτησης του κόσμου.
Το νέο κοσκινάκι θα λέγεται «Κοινωνικό Μνημόνιο», θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 3 του Σεπτέμβρη και θα περιγραφεί αναλυτικά στη Διεθνή Εκθεση Θεσσσαλονίκης. Θα περιλαμβάνει γενικόλογες δεσμεύσεις για αναπτυξιακά θέματα, για βοήθεια στους φτωχούς, για μέτρα που θα απαλύνουν τους περισσότερους που υπέστησαν σοκ από τις περικοπές και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό.
Η απάτη θα έχει και περιτύλιγμα αφού θα επιλεγεί η 3η του Σεπτέμβρη, ημέρα ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να δοθεί η εντύπωση της  επιστροφής στις παραδοσιακές κοινωνικές αξίες του κόμματος (τρομάρα τους οι επικοινωνιολόγοι στο Μαξίμου).
Οπότε, αν ακούσετε πολλά λόγια το επόμενο 15θήμερο κρατείστε μικρό καλάθι. Μην περιμένετε ανάσα, αντιθέτως να περιμένετε νέα μέτρα που θα προβλέπουν μειώσεις προσωπικού αλλά το κυριότερο νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων λόγω του ενιαίου μισθολογίου.
Επίσης, ο χειμώνας αναμένεται βαρύς λόγω των υψηλών τιμών στα προϊόντα και της γενικευμένης ακρίβειας. Για όλα αυτά δε θα μιλήσει φυσικά ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Τα πάντα θα περιστραφούν γύρω από τις προσπάθειες του κόσμου που έχουν αποτέλεσμα, από το νοικοκύρεμα στην οικονομία, από τα καλά αποτελέσματα που έχουν αρχίσει να φαίνονται και άλλα τέτοια όμορφα.
Γι’ αυτό, «Κοινωνικό Μνημόνιο» και πράσινα άλογα, μη ξεγελιέστε. Ένα είναι το Μνημόνιο, αυτό του ΔΝΤ, το πολύ – πολύ να ακολουθήσει δεύτερο χειρότερο.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου