Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤEΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ!

ΤΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...
Από 6,25 τον Γενάρη η επίδοσή του έπεσε στο 4,73!
Το 78,9% πιστεύει ότι ήξερε πως δεν υπήρχαν λεφτά και είπε ψέματα για να κερδίσει τις εκλογές
Το Μνημόνιο δεν ήταν μονόδρομος, λέει το 77,2%
Κάτω από τη βάση βαθμολογούνται τόσο η κυβέρνηση όσο και ο πρωθυπουργός από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όπως προκύπτει από πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (πραγματοποιήθηκε από 24 Ιούνη έως και 1 Ιούλη, τηλεφωνικά, σε δείγμα 2.003 συνεντεύξεων, σταθμισμένο).

Αλλά το σημαντικότερο και πολύ χαρακτηριστικό είναι ότι δείχνει τη μεγάλη φθορά της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου προσωπικά, φθορά που τείνει να προσλάβει χαρακτηριστικά μη αναστρέψιμης κατάστασης:
Έχει, όπως προκύπτει από την ανάλυση των στοιχείων της έρευνας, παγιωθεί ένα σοβαρότατο ποσοστό ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ του περασμένου Οκτώβρη, κυμαινόμενο από το ένα τρίτο τους μέχρι και πάνω από 70%, που αμφισβητεί όλες τις κυβερνητικές επιλογές και επίσης αμφισβητεί και τον Γ. Παπανδρέου!

Είναι η οργή, η απογοήτευση, η προδοσία που αισθάνονται ψηφοφόροι του κυβερνώντος κόμματος και την εκφράζουν με κάθε τρόπο.

Αλλά, επαναλαμβάνουμε, το σημαντικότερο είναι πως στο κάδρο της φθοράς μπαίνει πλέον και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου. Βασικές του επιλογές αμφισβητούνται από μεγάλο μέρος και ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, που του καταλογίζουν και ψέματα και ανακολουθίες. Πραγματικά, η έρευνα αποτελεί ψυχρολουσία και για τον πρωθυπουργό, παρά τις προσπάθειες, επικοινωνιακές προσπάθειες, που καταβάλλονται προκειμένου να παραμείνει εκτός κρίσης.

Μάλιστα έμπειροι πολιτικοί παρατηρητές επισημαίνουν ότι ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί μια ανάλογη προσπάθεια με αυτήν που κατέβαλε ο Κ. Καραμανλής επί πρωθυπουργίας του, αλλά τονίζουν ότι:

- Η αμφισβήτηση που έχει τώρα ο πρωθυπουργός από ψηφοφόρους του κόμματός του θυμίζει τα ποσοστά αμφισβήτησης που είχε ο Καραμανλής από ψηφοφόρους της ΝΔ μετά το 2007...

Βεβαίως η δημοσκόπηση της RASS αναδεικνύει και τη γενικότερη αμφισβήτηση και απαξίωση του πολιτικού συστήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων περιορίζονται στο 44%, ενώ και τα άλλα κόμματα δεν πάνε καλύτερα, με εξαίρεση το ΚΚΕ και τους Οικολόγους, που συγκεντρώνουν ποσοστά που τους επιτρέπουν την είσοδο στη Βουλή.

Είναι χαρακτηριστικό επίσης ότι πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η αδιευκρίνιστη ψήφος, με 28,2%!

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υπερέχει της ΝΔ, αν και με μειωμένη διαφορά 5,4 μονάδων έναντι 8,7 μονάδων στη δημοσκόπηση της 25ης Απριλίου . Είναι δε ενδεικτικό ότι έχει διαρροές 3,1% προς το ΚΚΕ, ενώ η ΝΔ έχει διαρροές 2,6% προς τον ΛΑΟΣ.

Πέφτει, πέφτει ο Γιώργος...

Η αποδοχή του πρωθυπουργικού προφίλ του Γ. Παπανδρέου φθίνει συνεχώς. Και έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που επισημάναμε παραπάνω, ότι δηλαδή ο Γιώργος αποτελεί πια μέρος του κάδρου της κρίσης.

Συγκεκριμένα , ο Γιώργος βαθμολογείται με 4,73 (κάτω δηλαδή από τη βάση...), ενώ από τον Γενάρη μέχρι σήμερα η «βαθμολογία» του παρουσιάζει σταθερή κάμψη, καθώς από 6,23 που ήταν τον Ιανουάριο σήμερα έχει πέσει στο 4,73!

Άλλο ράπισμα έρχεται από την απάντηση στην ερώτηση αν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής των πολιτών .

Το 79% των ερωτηθέντων πιστεύει πως έχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχής των πολιτών.

Αλλά το σημαντικό είναι πως μεταξύ αυτών που πιστεύουν κάτι τέτοιο είναι και το 72,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Χειρότερη  έχει γίνει η γνώμη του 49% των ερωτηθέντων για τον Γ. Παπανδρέου, έναντι του 22% που λέει ότι έχει γίνει καλύτερη και του 28,1% που λέει ότι παραμένει η ίδια.

Αλλά το εξαιρετικά εντυπωσιακό είναι ότι χειρότερη γνώμη για τον Γιώργο έχει και το ένα τρίτο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, συγκεκριμένα, το 33,8%!

…και η κυβέρνηση

Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, 74,9% , δηλώνει πως εννιά μήνες μετά τις εκλογές η κυβέρνηση τα πήγε χειρότερα απ' ό,τι περίμενε και μόνο το 14,2% εκτιμά ότι τα πήγε καλύτερα.

Εντυπωσιακό και εδώ ότι οι δύο στους τρεις ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 66,1%, δηλώνει ότι η κυβέρνηση τα πήγε χειρότερα απ' ό,τι περίμενε!

Άλλο ηχηρό ράπισμα για τον Γ. Παπανδρέου είναι η απάντηση στο ερώτημα αν ήταν σοβαρό αυτό το «λεφτά υπάρχουν» που δήλωνε προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Ότι ουσιαστικά έλεγε ψέματα (!), ότι δηλαδή το έλεγε ενώ γνώριζε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά ήθελε να κερδίσει τις εκλογές, πιστεύουν (ΠΙΝΑΚΑΣ 6) οι οκτώ στους δέκα, συγκεκριμένα το 78,9%.

Μεταξύ αυτών και οι έξι στους δέκα ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, συγκεκριμένα το 60%!

Στο ερώτημα  αν πρέπει να εμπιστευτούμε το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου επειδή δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, διαφωνεί το 54,5%, ενώ συμφωνεί το 43,4%.

Μεταξύ αυτών που διαφωνούν είναι και το 30,9% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Ενώ  το 77,2% των ερωτηθέντων απομυθοποιεί την κυβερνητική άποψη ότι τα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα είναι μονόδρομος.

Διαφωνούν με αυτήν την άποψη. Και διαφωνεί ακόμα και το 65,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Επίσης  το 69,7% πιστεύει ότι τα περί πρόωρων εκλογών που άφηνε να διαρρεύσουν το πρωθυπουργικό περιβάλλον αν δεν ψηφιστεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ήταν εκβιασμός και μόνο το 21,3% εκτιμά ότι τα εννοούσε.

Μεταξύ όσων πιστεύουν ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε εκβιασμό είναι και το 56% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Ε, μετά τα παραπάνω ευρήματα μόνο ως ανέκδοτο θα μπορούσε να εκληφθεί το να ισχυριστεί κάποιος ότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει κόμμα των μη προνομιούχων!

Μόνο  το 22,7% πιστεύει κάτι τέτοιο. Το συντριπτικό 74,4% δεν το πιστεύει.Και δεν το πιστεύει και το 58,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ!

Επίσης  το 70% των ερωτηθέντων απαντά ότι υπήρχαν άλλοι τρόποι στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τον μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ και της ΕΕ, ενώ το 24,4% εκτιμά ότι η προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ήταν μονόδρομος.

Βελτιωμένη η εικόνα του Σαμαρά

Ενώ η ΝΔ δεν δείχνει να έχει συνέλθει και εισπράττει φθορά και απαξία, εμφανίζεται σε αυτήν τη δημοσκόπηση βελτιωμένη η εικόνα του Αντ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα  το 49,3% των ερωτηθέντων δικαιώνει τον αρχηγό της ΝΔ στην επιλογή του να πει «ΟΧΙ» στο Μνημόνιο με την ΕΕ και το ΔΝΤ, έναντι του 37,7% που εκτιμά ότι είχε άδικο.

Μεταξύ αυτών που τον δικαιώνουν είναι το 32,2% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 54,3% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 51,6% των ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ και το 48,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ  το 37,8% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει καλύτερη γνώμη για τον Αντ. Σαμαρά. Χειρότερη λέει το 31,1% και ίδια το 28,5%.

Ωστόσο, επαναλαμβάνουμε, η εικόνα της ΝΔ παραμένει απογοητευτική. Φαίνεται ότι χρειάζεται καιρό για να ανακάμψει.

Συγκεκριμένα  το 54,4% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι αν η ΝΔ ήταν στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα και μόνο το 13,8 % εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερα!   πηγη
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου