Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Οικονομικό πρόγραμμα Ν.Δ.: Έτσι θα σωθεί η χώρα


Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει τα χαρτιά του για την σωτηρία της οικονομίας (Από την εφημερίδα Η ΧΩΡΑ)

Ο Αντώνης Σαμαράς ανοίγει μεθαύριο τα χαρτιά του, για το σοβαρότερο στοίχημα που έχει θέσει ο ίδιος από την ημέρα εκλογής του στην προεδρία της Ν.Δ., δημοσιοποιώντας την πρόταση του κόμματος για την οικονομία και την εναλλακτική οδό διαφυγής από την κρίση, πέραν του «σκληρού» Μνημονίου. Αν και τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη του κόμματος έχουν προϊδεάσει για τις βασικές προτάσεις του προγράμματος, στη Ρηγίλλης υπάρχει η πεποίθηση ότι οι θέσεις θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των πολιτών λόγω της τόλμης αλλά και της
λογικής τους. 

Του Γ. Χρυσικόπουλου

Ο προσανατολισμός του Αντώνη  Σαμαρά αλλά και των οικονομικών επιτελών του έγκειται στη γρηγορότερη το δυνατό απαλλαγή από το Μνημόνιο και την κηδεμονία του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε κατά της συμφωνίας της κυβέρνησης  με την Τρόικα για το αντιπολιτευτικό «θεαθήναι» αλλά γιατί η νέα ηγετική ομάδα της πιστεύει ότι υπήρχε άλλος δρόμος για την έξοδο από τη δημοσιονομική κρίση. Υπήρχε δρόμος που οδηγούσε στην ανάπτυξη, στην αξιοποίηση όλων των πλεονεκτημάτων της ελληνικής οικονομίας αλλά και στη σταδιακή ευημερία του ελληνικού λαού.

Δραστικά, και όχι σκληρά, μέτρα
Απέναντι στα μέτρα σκληρής λιτότητας για τους πολίτες και ασφυξίας για την αγορά, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα αναπτύξει μια σειρά μέτρων, τα οποία και μηδενικό κόστος και αναπτυξιακό χαρακτήρα έχουν. Πρώτον, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, η οποία παραμένει ανεκμετάλλευτη επί δεκαετίες αλλά και επί των ημερών της κυβέρνησης Παπανδρέου, όταν και εντοπίστηκε το πρόβλημα, παρά τις δεσμεύσεις και τις δηλώσεις δεν έγινε τίποτα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς κορυφαίων οικονομικών παραγόντων ένα μέρος της δημόσιας περιουσίας, περίπου το 25%, δεν αφορά δασικές εκτάσεις, βραχονησίδες ή εθνικής σημασίας μνημεία και είναι απόλυτα αξιοποιήσιμο. Μάλιστα, εκτιμούν ότι με σωστή διαχείριση και ένταξη σε προγράμματα είτε συνεκμετάλλευσης με ιδιωτικούς φορείς (μέσω ΣΔΙΤ) είτε υπενοικίασης για ορισμένο χρονικό διάστημα, μπορεί να αποφέρει δισεκατομμύρια ευρώ! Η αντικειμενική αξία αυτού του κομματιού της κρατικής περιουσίας αποτιμάται στα 270 – 300 δισ. όπως έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς στη βουλή.
Η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. έδειξε τον δρόμο για την παραχώρηση της εκμετάλλευσης των εμπορευματικών σταθμών των λιμένων με άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα. Δρόμο που προσπαθεί τώρα να διαφυλάξει το ΠΑΣΟΚ, όταν σαν αντιπολίτευση έβαζε δυναμίτη στα θεμέλια των συμφωνιών… Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην επέκταση αυτών των συμφωνιών στα λιμάνια αλλά και στα αεροδρόμια της Περιφέρειας με οφέλη τόσο από τις συμφωνίες όσο από τις θέσεις εργασίας και την αναζωογόνηση των τοπικών οικονομικών. 
Η ανεκμετάλλευτη ακίνητη περιουσία δεν είναι το μοναδικό δημόσιο κτήμα που μπορεί να αξιοποιηθεί. Στη Ν.Δ. έχουν μιλήσει και για εκμετάλλευση τεχνογνωσίας και υλικοτεχνικού εξοπλισμού του ελληνικού δημοσίου, η οποία μπορεί να διοχετευθεί στο εξωτερικό, αποφέροντας έσοδα.
Η προγραμματισμένη και οργανωμένη περιστολή των δαπανών του κρατικού μηχανισμού σε παράλληλη πορεία με την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι μια ακόμα πρόταση που θα διατυπώσει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πόλεμος κατά της κακοδιαχείρισης και της διαφθοράς στο Δημόσιο πρέπει να είναι διαρκής, όπως λένε στη Νέα Δημοκρατία, αφού εκεί ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ - η ΑΔΕΔΥ έχει υποβάλλει σχέδιο με  κωδικούς δαπανών από τους οποίους θα μπορούσαν να κοπούν μέχρι 1.5 δις το χρόνο – χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν ληφθεί σχετικά μέτρα. Η αύξηση των φορολογικών συντελεστών εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων είναι μια ευκαιριακή πολιτική χωρίς πυξίδα και στόχο, και η Ν.Δ. προτείνει μείωση τους, κάτι που δεσμεύεται ότι θα πράξει ως κυβέρνηση. Επίσης θα προτείνει τη δημιουργία μηχανισμών ελέγχου, με τη μορφή ανεξάρτητης αρχής, που η λειτουργία τους να αποτρέπει τη φοροδιαφυγή και όχι να παρεμβαίνει στη φάση του τετελεσμένου.   
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου