Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σφυροκόπημα Σαμαρά σε όλα τα μέτωπα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
Την αντεπίθεσή της σε όλα τα μέτωπα ξεκινά η Νέα Δημοκρατία. Με τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά, να δίνει το σύνθημα της εξωστρέφειας και να μπαίνει επικεφαλής της νέας πορείας προς τους πολίτες, η «γαλάζια» παράταξη, που ολοκλήρωσε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα την εσωτερική της ανασυγκρότηση, βάζει στο φουλ τις μηχανές, με διπλό στόχο. Πρώτον, να κάνει αισθητή την παρουσία της σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, παρουσιάζοντας προτάσεις που θα την αναδείξουν στη συνείδηση της κοινωνίας ως το μόνο κόμμα που μπορεί να εκφράσει μια εναλλακτική και αξιόπιστη προοπτική. Δεύτερον, να έχει σε στενό «μαρκάρισμα» την κυβέρνηση και να δώσει
«μάχες» εντός και εκτός Βουλής για τα μείζονα ζητήματα της οικονομίας, του ασφαλιστικού, των εργασιακών και της καθημερινότητας, που θα την επαναφέρουν σε τροχιά εξουσίας.
Το Συνέδριο της παράταξης, η εκλογή της Πολιτικής Επιτροπής, του γραμματέα και των αιρετών μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας, έδωσαν, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, νέο αέρα στο κόμμα. Αυτό το ιδιαίτερα θετικό momentum αναμένεται πως θα κεφαλαιοποιήσει ο κ. Σαμαράς, ο οποίος θα αρχίσει να ξετυλίγει άμεσα τις κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα, προκειμένου να αναδείξει το καινούριο πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.
Η νέα στρατηγική
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πιθανό, ακόμα και σήμερα, να ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα κληθούν να στελεχώσουν τις δύο θέσεις αντιπροέδρων.
Τα ονόματα του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Σταύρου Δήμα φαίνεται πως έχουν «κλειδώσει» για τις συγκεκριμένες θέσεις, με τον Αρκά πολιτικό να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της εξωτερικής πολιτικής και της δημόσιας διοίκησης και τον πρώην επίτροπο το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας και της ανάπτυξης. Παράλληλα, οι δύο αντιπρόεδροι θα συντονίζουν τους αρμόδιους τομεάρχες και θα παρεμβαίνουν στα μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.
Η επόμενη κίνηση-ματ του Αντώνη Σαμαρά τοποθετείται χρονικά την Τετάρτη. Όταν, δηλαδή, σε ειδική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο Ζάππειο, θα ανακοινώσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη απαγκίστρωση από την επιτήρηση της τρόικας.
«Στόχος μας δεν είναι να φρενάρουμε τις απαραίτητες αλλαγές που περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, το μνημόνιο. Αλλά να απαλείψουμε τις τεράστιες αδικίες. Να εξουδετερώσουμε την ύφεση που προκαλεί. Και να αποκτήσουμε την ευελιξία να κάνουμε αυτά που πρέπει με τον τρόπο που πρέπει, χωρίς να διαλύσουμε την κοινωνία και χωρίς να σκοτώσουμε την οικονομία», διαμηνύει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ίδια ώρα που τακτικοί συνομιλητές του σημειώνουν πως το «πακέτο» των μέτρων θα είναι πλήρες και διατυπωμένο με κάθε λεπτομέρεια.
«Αυτό που θα επισημάνει ο κ. Σαμαράς σε όλους τους τόνους είναι ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αυξάνουν την ύφεση. Παράλληλα, θα δώσει έμφαση σε κρίσιμους τομείς, όπως η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και οι αποκρατικοποιήσεις. Οι προτάσεις του θα έχουν στόχο την ανασύνταξη και την ανάπτυξη της χώρας. «Η στρατηγική μας για την οικονομία θα εξελίσσεται σε καθημερινή βάση και θα κορυφωθεί στη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης», ανέφερε χθες στην «Α» στενός συνεργάτης του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Η μάχη για το ασφαλιστικό
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το πρώτο «καυτό» τετ-α-τετ Αντώνη Σαμαρά και Γιώργου Παπανδρέου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στη Βουλή. Η συζήτηση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά, που έχει προκαλέσει «θύελλα» κοινωνικών αντιδράσεων, θα κορυφώσει την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον κ. Σαμαρά να εξαπολύει, σύμφωνα με πληροφορίες, ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για την αδιέξοδη πολιτική της, που βάζει στην «πρέσα» εκατομμύρια Έλληνες πολίτες.
Η Νέα Δημοκρατία, όπως άλλωστε τόνισε και ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, είναι σθεναρά αντίθετη στην ψήφιση του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου, καθώς θεωρεί πως αποτελεί μέγιστη κοινωνική ανατροπή. Ταυτόχρονα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα καταθέσει, στη συζήτηση της Πέμπτης, τη δική του στρατηγική για το ασφαλιστικό, που θα περιλαμβάνει προτάσεις, όπως:
-Να αποτυπωθεί η εγγύηση του κράτους για την καταβολή των συντάξεων των Ελλήνων ασφαλισμένων.
-Η σύνταξη να είναι μία και ενιαία.
-Να υιοθετηθούν μέτρα για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, προκειμένου να στηριχθεί η χρηματοδοτική βάση του ασφαλιστικού συστήματος.
-Να υπάρχει έλεγχος της εισφοροδιαφυγής.
-Να ανακληθούν η περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης και η επιβολή κρατήσεων τύπου ΛΑΦΚΑ.
-Να υπάρχει αποδοτική αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων.
Εξορμήσεις στην Περιφέρεια
Η αναφορά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής, ότι «δεν θα υπάρχουν διακοπές», έστειλε το μήνυμα της εξωστρέφειας προς όλα τα στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης.
Ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται μέσα στο προσεχές διάστημα να ξεκινήσει περιοδείες σε ολόκληρη την Περιφέρεια. Πρώτος σταθμός, όπως ο ίδιος αποκάλυψε ανεπίσημα στους δημοσιογράφους στην πρεμιέρα του Συνεδρίου, θα είναι η Βόρεια Ελλάδα και, κατά πάσα πιθανότητα, η Θεσσαλονίκη, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται πως θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητα του γραμματέα Προγράμματος, Κώστα Γκιουλέκα, για το δήμο της συμπρωτεύουσας.
Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς κάλεσε όλα τα στελέχη σε πανστρατιά. Για το λόγο αυτό, έδωσε ήδη εντολή στο γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Λυκουρέντζο να σχεδιάσει τη μεγάλη εξόρμηση στην Περιφέρεια.
Ταυτόχρονα, ζήτησε απ’ όλα τα μέλη να κάνουν αισθητή την παρουσία τους σε ολόκληρη την Ελλάδα και να βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, καθώς εκτός από το μεγάλο στοίχημα των αυτοδιοικητικών εκλογών δεν αποκλείει να υπάρχουν κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις, που είναι πιθανό να οδηγήσουν τον Γιώργο Παπανδρέου στην απόφαση να στήσει διπλές κάλπες μέσα στο φθινόπωρο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου