Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Διαφάνεια και τα μυαλά στα κάγκελα (Σ. Κομίνης)

Ο Πινόκιο, η "Διαύγεια"
και ο καφές
 του Σπύρου Κομίνη

Ο Πινόκιο όπου σταθεί και όπου βρεθεί, διαφημίζει το Διαδίκτυο και προϊόντα που σχετίζονται μ΄αυτό. Προπαγανδίζει τη ρατσιστική ιδέα της ...ηλεκτρονικής διαβούλευσης. Και αποφάσισε να δημοσίευσει στο διαδίκτυο που ελέγχεται από πολυεθνικές εταιρίες και μυστικές υπηρεσίες, τα εθνικά μας μυστικά. Ό,τι απ΄ αυτά υπάρχει ακόμη. Δεν τον ενδιαφέρει ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν έχουν τα λεφτά και τη γνώση να χειριστούν την νέα τεχνολογία.
Τώρα που το τρομερό σοσιαλιστικό σχέδιο made in USA είναι σε εξέλιξη, ο Πινόκιο τρέχει δεξιά κι΄ αριστερά να μαζέψει επενδύσεις, αφού καλά – καλά έκανε τη χώρα φτηνότερη. Κυριολεκτικά της δεκάρας. Ρεζίλι των σκυλιών. Ενώ είμαστε πλούσια χώρα. Απλώς οι "ξύπνιοι" Έλληνες και οι "ξύπνιες" πολυεθνικές εταιρίες, κλέβουνε το "χαζό" μας κράτος. Ο Πινόκιο κατέβασε την αξία των σπιτιών μας, των οικοπέδων μας, των αυτοκινήτων μας, της κρατικής μας περιουσίας και του ευρώ που είναι το νόμισμά μας.
Ξέσκισε τη χώρα. Κατάφερε να διώξει δισεκατομμύρια σε ξένες τράπεζες, διαρρέοντας ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις, χάρισε δισεκατομμύρια στους στοιχηματίζοντες υπέρ της χρεοκοπίας μας. Με την άνοδο των spreads που προκάλεσαν οι γνωστές ηλίθιες δηλώσεις, μόνο από τόκους, χάσαμε 13 δις. Κανονικά θα κυβερνούσε ακόμα ο ανίκανος Καραμανλής, αλλά πήγαμε σε εκλογές δήθεν για τη διαφθορά και για να σωθούν οι φτωχοί από τους κλέφτες της Δεξιάς.
 Ο Πινόκιο, όταν σου έλεγε να τον ψηφίσεις γιατί έχει σχέδιο και θα φάνε καλά οι φτωχοί, ήξερε ότι θα μας ξεσκίσει. Όταν έλεγε εδώ ότι δεν υπάρχει καμιά κρίση και φταίει ο ανίκανος Καραμανλής, όταν έλεγε την ελληνική κυβέρνηση "κυβέρνηση Σικελών" και η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου, τον ίδιο εκείνο καιρό, πήγαινε στο εξωτερικό και έλεγε ότι υπάρχει μια σοβαρή παγκόσμια κρίση την οποία θα ξεπεράσει ο πλανήτης με την βοήθεια ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ και με την πράσινη ανάπτυξη. Την είχε δει και πλανητάρχης, ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Εδώ όμως μας έλεγε ότι το πρόβλημα είναι η διαφθορά μας. Ποιός; Ο αρχηγός καταχρεωμένου στις τράπεζες κόμματος, με το συνεχές σπρώξιμο από τα ΜΜΕ και τα μπλογκς και με δεκανίκι τον Καρα-telecity που του φιάξανε οι καναλάρχες. Φίλος του Σόρος ο Πινόκιο. Μα και το να μιλάς μόνο με τον Σόρος, είναι διαφθορά.
Πριν ακόμη σκάσει η Λήμαν, οι Γερμανοί το βλέπανε. Καλά δεν χρειαζότανε   και πολλή εξυπνάδα, εδώ εγώ το είδα. Δυο νούμερα θα σου πω για να καταλάβεις: Το 2009 το ακαθάριστο προϊόν ολόκληρου του πλανήτη ήταν 57.937.460 εκατομμύρια δολάρια. Δηλαδή σχεδόν 60 τρις. Ξέρεις πόσα παίζονται εκτός νόμου στους τζόγους που μας κάψανε; Ξέρεις πόσα λεφτά πηγαινοφέρνει η χούντα των τοκογλύφων; 615 τρις μεγάλε. Ο πλανήτης έχει φουντάρει. Πνίγηκε στο πέτσινο δολάριο. Kάθονται επάνω σ΄ αυτό το χρήμα 100 "μάγοι της αγοράς" και όλοι οι άλλοι κοιμούνται με χάπια, ή απλώς πεθαίνουν από την πείνα. Και τυπώνεται καινούργιο χρήμα, που κι΄ αυτό θα απαξιωθεί μαζί με όλα τα αγαθά και κυρίως μαζί με την εργασία. Θα είναι τέτοια η ανεργία, που η εργασία δε θα στοιχίζει τίποτα.
Πριν σκάσει η Λήμαν, η Μέρκελ έλεγε στον Μπους και στον Μπλαιρ και στους άλλους, να συμμαζέψουν αυτό το τζόγο. Να βάλουν κάποια τάξη σ΄ αυτό το όργιο. Ο Μπους την έγραφε  κανονικά. "Ξέρουν οι αγορές. Αυτές τα λύνουν όλα", έλεγε. Κανονικά όταν έσκασε η Λήμαν, έσκασε η Αμερική. Όλος ο πλανήτης θα πήγαινε βεβαια φούντο, αλλά Κίνα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Ιαπωνία, Σκανδιναβία, Αυστραλία, θα ήταν σε πολύ ισχυρότερη θέση και το ευρώ θα γινόταν παγκόσμιο αποθετικό νόμισμα. Όταν έσκασε η Λήμαν, είχαν πει ότι θα χρειαστούν 6 χρόνια για να ξεδιαλύνουν τί αξίζει τί και ποιος χρωστάει σε ποιον. Έξη χρόνια για να ξεδιαλύνουν τί είναι σάπιο και τί έχει αξία. Άρα θα πήγαιναν στο διάολο τα χρηματιστήρια και στον ουρανό τα ασφάλιστρα ομολόγων εταιριών, κάποιοι τοκογλύφοι και η χούντα τους θα πήγαιναν φυλακή και δεν θα γινόταν αυτό που γίνεται σήμερα και όχι έτσι. Θα είχαν τιμωρηθεί οι απατεώνες και εκείνοι που παίξανε λάθος. Τώρα τιμωρούμαστε όλοι.
Η Αμερική είχε στα χέρια της μια βόμβα έτοιμη να σκάσει, την  πέταξε στον Πινόκιο κι΄ εκείνος την πέταξε στο κέντρο της Ευρώπης. Αυτό ήταν σχεδιασμένο. Και το σύνθημα για να σκάσει η βόμβα, ήταν 3 λέξεις: Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Σημείωση: Τα τοξικά της Λήμαν ήταν 57 δισ δολλάρια και μόνο η Ελλάδα χρωστάει σήμερα 310 δισ. ευρώ. Κατανοητό; Το ξαναλέω: Μόνο στο πρώτο εξάμηνο κυβέρνησης Πινόκιο, χάσαμε 13 δισ από την αύξηση των τόκων που πρέπει να πληρώσουμε.
Αν δεν είχαμε πάει στις εκλογές με τον εκβιασμό του Πινόκιο και του ΔΝΤ, ο Καραμανλής θα κυβερνούσε ακόμα. Δε θα είχε ξεβρακωθεί η Ελλάδα. Θα την πέφτανε στην Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και τη Βρετανία. Εμείς θα πηγαίναμε τώρα για υποβάθμιση εκεί που είναι σήμερα οι Ισπανοί. Άκουσες άλλη χώρα να λέει "είμαστε στα πρόθυρα χρεοκοπίας";
Πώς διορίστηκε πρωθυπουργός τη χώρας ο θαυμαστής του Σόρος; Με ένα μεγαλοφυές κόλπο, εφάμιλλο των γελοιογραφιών του Μωάμεθ: Έναν καφέ που εκτοξεύτηκε την κατάλληλη στιγμή, στο κάτάλληλο μέρος! Και σε ποιό κανάλι έδινε δυο ώρες συνέντευξη εκείνος που πέταξε τον καφέ; Ε ναι βέβαια στο "Τηλεάστυ" που πριν ανακαλύψει ότι είναι Έλληνας, ο Καρατζαφεύγα το είχε ονομάσει "Telecity"…

Υ.Γ. Όταν οι τηλεοπτικοί αστέρες μιλάνε με τον χτυπημένο από τον καφέ συνταγματολόγο υπουργό Άμυνας, η πρώτη ερώτηση πρέπει να είναι: Χρειαζόταν 180 ψήφους βουλευτών για να περάσει το μνημόνιο ή Όχι; Και γιατί όχι;
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου