Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Ν.Δ.: Γυρίζουμε σελίδα

Την κυριαρχία του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ σηματοδότησε το 8ο συνέδριο. Στη Ρηγίλλης εκτιμούν ότι θα μπει τέλος στην εσωστρέφεια και θα αντιμετωπισθεί η «ανησυχία» από τα επόμενα βήματα της Ντόρας Μπακογιάννη.
Την «αλλαγή σελίδας» στην πορεία της Ν.Δ. υπό την ηγεσία του κ. Αντώνη Σαμαρά σηματοδοτεί το 8ο συνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ολοκλήρωση του οποίου συνοδεύεται με ισχυρή ανανέωση σε πρόσωπα και θέσεις.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ επέρριψε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, κλείνοντας τις εργασίες του 8ου συνεδρίου του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Α. Σαμαράς αντέτεινε στη «φτηνιάρικη και ανεύθυνη πολιτική» του ΠΑΣΟΚ τη νέα «εξωσυμβατική, ειλικρινής και υπερβατική» πολιτική της Ν.Δ.. Μίλησε για τέλος εποχής στην εσωστρέφεια, τονίζοντας ότι ήρθε η ώρα να βγει το κόμμα από το καβούκι. Κεντρική πολιτική επιλογή του κόμματος είναι η απαλλαγή το ταχύτερο δυνατό από το μνημόνιο. Στις 7 Ιουλίου ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσιάσει την οικονομική του πρόταση για έξοδο από το μνημόνιο.
Δίνοντας ιδεολογικό και πολιτικό στιγμα, ο κ. Σαμαράς επέμεινε στον "κοινωνικό φιλελευθερισμό", πρόσθεσε όμως πως η ΝΔ στοχεύει στην "αμφίπλευρη διεύρυνση, τόσο δεξιότερα όσο και αριστερότερα".
Αντιπρόεδροι και νέος Γραμματέας
Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε τη δημιουργία δύο θέσεων αντιπροέδρων, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να εκλεγεί ο νέος γραμματέας του κόμματος.
Οι πληροφορίες φέρουν ανάμεσα στους υποψηφίους για τη θέση του γραμματέα και τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος μιλώντας στο "ellispoint στον Flash" είπε πως ο ίδιος "δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον". Αφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο δηλώνοντας πως συμφωνεί πλήρως με το στίγμα που έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και τονίζοντας: "Συμφωνώ με την ανάγκη να κάνουμε αυτοκριτική, να υπερασπιτούμε τα θετικά της κυβέρνησης Καραμανλή και να χτίσουμε νέες πολιτικές μακριά από τα παλαιά λάθη και παραλείψεις".
Ο πρόεδρος της Ν.Δ από το βήμα του 8ου συνεδρίου εξαπέλυσε  οξύτατη επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από την περίοδο που ήταν αντιπολίτευση, επισημαίνοντας ότι έκανε οτιδήποτε για να κερδίσει την εξουσία, αδιαφορώντας για το πώς θα κυβερνήσει.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επανέλαβε ότι η απαλλαγή από το μνημόνιο αποτελεί μία συνεπή και συνειδητή θέση του κόμματος, προκειμένου να μην μείνει βυθισμένη η χώρα σε μία σκληρή περίοδο ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα έστειλε ένα ακόμη απαγορευτικό σήμα περί επικείμενης συμπόρευσης στην Ντόρα Μπακογιάννη. «Όσοι προσυπέγραψαν αυτή την πολιτικής (σ.σ μνημόνιο) να μην έχουν το θράσος να μιλάνε για τη Ν. Δ». Μίλησε επίσης και έφερε σαν παράδειγμα την κυβέρνηση Ερντογάν η οποία απάλλαξε την Τουρκία από το Δ.Ν.Τ μπαίνοντας σε τροχιά ανάπτυξης.
Κυριαρχία στην κεντρική επιτροπή
Τα πρώτα αποτελέσματα από τις κάλπες για τη νέα Πολιτική Επιτροπή επιβεβαιώνουν την κυριαρχία του Προέδρου καθώς οι «φίλοι» του αποτελούν την πλειοψηφία στην Πολιτική Επιτροπή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο νέο όργανο εξασφάλιζαν την εκλογή τους, μεταξύ άλλων, οι: Εμμ. Αγγελάκας, Φ. Αγαδάκος, Στεφ. Αγιάσογλου, Διαμ. Βαχτσιαβάνος, Γ. Βερναδάκης, Πατρ. Γεωργιάδης, Κατερίνα Παπακώστα, Θοδ. Δραβίλλας, Κων. Ζωντανός, Βασ. Κικίλιας, Χ. Κόκκινος, Χρ. Λαζαρίδης, Φ. Κρανιδώτης. Π. Λειβαδάς, Α. Γεροντόπουλος, Ι. Μανώλης, Δημ. Σταμάτης και Π. Σκανδαλάκης.

Ικανοποίηση Αβραμόπουλου
Ικανοποιημένος από τις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του κόμματος εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής. "Η ΝΔ βγαίνει και παλι μπροστά με δύναμη ενότητα και λόγο εκφράζοντας την κεντροδεξιά, εμείς είμαστε η αυθεντική έκφραση του φιλελευθερισμού" τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος επισημαίνοντας πως "δίπλα μας είναι οι δυνάμεις της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα. Τελειώνουμε με αυτά. Το 8ο συνέδριό μας ήταν συνέδριο σταθμός στην ιστορία της κεντροδεξιάς. ηταν ένα συνέδριο πυξίδα για το μέλλον μας. Μια νέα περίοδος ανατέλλει με οδηγό τον Αντώνη Σαμαρά. Προχωράμε μπροστά με τη νέα μεταπολίτευση που οδηγεί στο μετασχηματισμό του κράτους. Η κοινωνία απαιτεί να κινηθούμε γρήγορα. Η κρίση του πολιτικού συστήματος άλλαξε τα κόμματα. Όλοι είμαστε στην πρώτη γραμμή", τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Σημειώνεται πάντως ότι η απόφαση Σαμαρά για ορισμό δύο και όχι ενός αντιπροέδρου θεωρείται από κομματικά στελέχη ότι ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει τον Δημήτρη Αβραμόπουλο «έτοιμο και δεδομένο» διάδοχο του, όταν έρθει η ώρα της επόμενης διαδοχής.

Η «απάντηση» Ντόρας
Με μια «σκληρότατη» δήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη, απάντησε στις αιχμές που άφησε εναντίον της ο Α.Σαμαράς μιλώντας και πάλι για «εξαπτέρυγα του ΠΑΣΟΚ».
Η ανεξάρτητη βουλευτής τον κατηγόρησε ότι πάσχει από «σύνδρομο καταδίωξης» και ότι είναι ο αποκλειστικά υπεύθυνος «για τη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμής του κόμματος της ΝΔ».
Ακόμη, αφού έκανε λόγο για «αριστεροδεξιό εθνολαϊκισμό», πρόσθεσε: «Η υποκρισία, η παραδοξολογία, τα φοβικά σύνδρομα, στα οποία πλειοδοτεί η ηγεσία της ΝΔ, σε καμιά περίπτωση δεν δίνουν ελπίδα και προοπτική. Είναι το άλλο πρόσωπο του πιο ακραίου, φτηνού και επικίνδυνου λαϊκισμού που γνώρισε ο τόπος από την εποχή του «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα». Είναι η πολιτική κερδοσκοπία επί των ερειπίων της χώρας».
Από τη ΝΔ σχολίαζαν ότι πρόκειται για «μια ακόμη δήλωση άνευ σημασίας».
Είχε προηγηθεί συνέντευξη της κυρίας Μπακογιάννη στην εφημερίδα Real News με την οποία προανήγγειλε ότι το νέο κόμμα θα είναι έτοιμο πριν τις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ο κ. Στυλιανίδης μιλώντας στο "ellispoint στον Flash" χαρακτήρισε "αναμενόμενη" την προαναγγελία του κόμματος, προσθεσε ωστόσο πως "τα κόμματα ανθούν και υπάρχουν όταν αγκαλιάζονται από την κοινωνία".
"Δεν εκχωρούμε το κέντρο σε κανέναν, δεν υπάρχει χώρος για νέα κόμματα", ειπε από την πλευρά του στον Flash και ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου