Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Στήνουν παιχνίδι με την έκδοση εντόκων γραμματίων

ImageΚάποιοι αστειεύονται με την επιβίωση της χώρας ή παίζεται κάποιο παιχνίδι; Με τα spread να παίζουν κοντά στις 800 μονάδες βάσης και χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος η Ελλάδα θα προχωρήσει στα μέσα Ιουλίου σε εκδόσεις εντόκων γραμματίων τριών, έξι και δώδεκα μηνών, σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη στο Ρόιτερς. Οι εκδόσεις θα καλύψουν την ωρίμανση εντόκων συνολικής αξίας 4,56 δις ευρώ, εκ των οποίων τα 2,16 είναι εξάμηνα και 12μηνα και λήγουν στις 16 Ιουλίου και 2,4 δισ ευρώ τριμήνου που λήγουν στις 23 του επόμενου μήνα.
Γιατί κάνουν κάτι τέτοιο ενώ όλοι οι οικονομικοί παρατηρητές σε Ελλάδα και εξωτερικό "τραβάνε τα μαλλιά τους" με την ενέργεια αυτή; Για να δανειστούν με υπέρογκο τόκο ή να μην καταφέρουν να δανειστούν καθόλου και να καταδείξουν εκ νέου την αναγκαιότητα του ΔΝΤ σε μία χρονική στιγμή που η συμφωνία-πλαίσιο με την Τρόϊκα και οι γενικότερες κυβερνητικές επιλογές βάλλονται πανταχόθεν.
Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα αν «περάσει» από την εξέταση της Τρόικας θα λάβει 9 δις ευρώ τον Σεπτέμβριο και άλλα τόσα τον Δεκέμβριο (επί συνόλου 110 δισ. ευρώ του δανείου) ια να αποπληρώσει τους δανειστές της. Ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα αυτά δεν πάνε στην εσωτερική αγορά.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου