Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Για το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

Σήμερα δεν θα μπορούσα παρά να γράψω για το συνέδριο της ΝΔ. Αντί, όμως, για μια ξεχωριστή ανάρτηση, πιστεύω πως τις θέσεις μου αποδίδει πολύ καλά το άρθρο μου στην Καθημερινή της Κυριακής. Έγραφα λοιπόν:

«Η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Θα μπορούσε να βγει. Αλλά όχι με μαγικές συνταγές. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει πλέον να κλείσει ο κύκλος της αυτοκριτικής, με ξεκάθαρες παραδοχές για τα συν και τα πλην του κυβερνητικού μας παρελθόντος. Δεν μπορεί να περηφανευόμαστε για τον έλεγχο των δαπανών, για τη φοροδιαφυγή και για συμπεριφορές συγκεκριμένων προσώπων. Αλλά και δεν μπορεί να μην ορθώνουμε το ανάστημά μας για να υπερασπιστούμε τις επιλογές μας: ενεργειακή διπλωματία, Βουκουρέστι, μεγάλα έργα, Ανώτατη Εκπαίδευση, ΟΤΕ, ΟΛΠ, Ολυμπιακή.
Αν εμείς δε μιλήσουμε για τα θετικά, σχεδόν κανένας άλλος δεν πρόκειται να μιλήσει.
Δεύτερον, είναι ορθή επιλογή να υπερασπιστούμε με θάρρος τις ιδέες μας. Έχοντας ζήσει για χρόνια στο εξωτερικό, εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε προβάλει την ελεύθερη οικονομία ως προϋπόθεση για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Ότι, στο όνομα μιας δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας, δεν έχουμε αντιταχθεί όσο πρέπει στο συντεχνιακό κρατισμό. Ότι συμβιβαστήκαμε με κάποιες σοβιετικού τύπου δομές στην εκπαίδευση. Ότι δεν είχαμε το θάρρος να υπερασπιστούμε την αστυνομία όταν κάνει τη δουλειά της. Δε δικαιολογείται να έχουμε περίπου τύψεις που δεν είμαστε σοσιαλιστές. Αλλά δεν έχουμε και κανένα λόγο να εξειδικεύουμε τόσο πολύ την ιδεολογία μας, ώστε να μένουν έξω απ΄την ομπρέλα μας πολλοί δυνάμει ψηφοφόροι μας. Ας γίνουμε απλώς η μεγάλη, σύγχρονη, ευρωπαϊκή κεντροδεξιά
Τρίτον, σε ζητήματα διαφάνειας, να δείξουμε ότι είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δεν κάνουμε συμβιβασμούς, δεν κάνουμε εκπτώσεις. Αλλά δεν πρέπει να παραδοθούμε, ωθούμενοι από θλιβερούς λαϊκιστές, σε ένα κλίμα πολιτικού κανιβαλισμού.
Τέταρτον, να πάρουμε διαζύγιο από τη λογική της υπεράσπισης επιμέρους συμφερόντων. Είτε πρόκειται για επιχειρηματικά είτε για συνδικαλιστικά συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία είναι κόμμα πολυσυλλεκτικό και οφείλει να προχωρεί με γνώμονα το συμφέρον των πολλών ανυπεράσπιστων πολιτών. Η εκλογική επιτυχία δεν είναι πρόσθεση ετερόκλητων υποστηρικτών, αλλά πολλαπλασιασμός δυνάμεων μέσα από αξιόπιστες θέσεις.
Πέμπτον, να πρωταγωνιστήσουμε με υπευθυνότητα στην προσπάθεια να βγει η Ελλάδα απ’ τη μεγάλη κρίση. Αν η κυβέρνηση κάνει λάθη, εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε στο ύψος που επιτάσσει η ιστορικότητα των στιγμών. Δεν θα υποστείλουμε φυσικά τη σημαία της κριτικής. Αλλά αυτές τις ώρες, πρέπει να δώσουμε όλοι τον καλύτερό μας εαυτό. Να συμβάλουμε στη διαμόρφωση ενός κλίματος συνεννόησης όλων των υγιών δυνάμεων της χώρας. Να βάλουμε πάνω απ’ όλα την Ελλάδα.
Έκτη προϋπόθεση: Η στελεχιακή ανανέωση μέσα σε κλίμα δημιουργικής ενότητας. Είναι ανάγκη να φτιαχτεί ένας καινούριος, υγιής κομματικός οργανισμός. Αλλά από τα καλύτερα υλικά, με τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Χωρίς «εμείς» και «εσείς». Με συναίσθηση του πατριωτικού μας χρέους πως τώρα περισσότερο παρά ποτέ οφείλουμε να είμαστε μια αξιόπιστη εναλλακτική δύναμη. Όπως έχουν τα πράγματα, είμαστε καταδικασμένοι να πετύχουμε».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου