Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Τι ακριβώς χειροκρότησαν οι σύνεδροι;

Υπάρχουν πολιτικές λογικές, πρακτικές και "συνθήκες", που έχουν εμποτίσει για τα καλά τη συμπεριφορά πολλών στελεχών της ΝΔ. Στο βαθμό που αφορά κάποιους ..."δεξιούς", τα παραπάνω συνέβαλαν στην επικράτηση των αριστερών ιδεών και στην κατακρήμνυση της χώρας.
Για όσους όντως προβληματίζονται για το μέλλον της εγχώριας Δεξιάς, τα ερωτήματα είναι αμείλικτα. Το αποθεωτικό χειροκρότημα στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όντως τράβηξε το ενδιαφέρον. Δικαίως, καθώς αποτέλεσε μια δημόσια επίδειξη θαυμασμού στο πρόσωπό του.Ποιον Καραμανλή από τους δύο;Αλήθεια, τι ακριβώς χειροκρότησαν όσοι "ενθουσιάστηκαν" βλέποντας τον Κώστα Καραμανλή; Αν χειροκρότησαν τον άνθρωπο και ρήτορα που ενέπνεε εμπιστοσύνη στο μέσο Έλληνα, που είπε όχι στο Σχέδιο Ανάν, έθεσε βέτο στο Βουκουρέστι στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και υπέγραψε τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη που το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να υπονομεύσει προεκλογικά, διαπράττοντας μια απίστευτη "αμερικανιά", βάζοντας τον εαυτό του (και την κυβέρνησή του) απέναντι από τα διεθνή συμφέροντα και κυρίως τις ΗΠΑ, τότε έχει καλώς. Σε αυτή την περίπτωση, το χειροκρότημα απεικονίζει τον θαυμασμό σε έναν πολιτικό που προέταξε τον εθνικό συμφέρον και πλήρωσε γι’ αυτό.
Αν όμως χειροκρότησαν τον απόντα, τον "κουρασμένο", τον άνθρωπο που απογοήτευσε στην κυριολεξία τους πάντες υπερασπιζόμενος στη ΔΕΘ του 2009 τους θιασώτες του "ότι είναι νόμιμο είναι ηθικό", τον θιασώτη του μεσαίου χώρου που συνέβαλε στην αποϊδεολογικοποίηση της παράταξης (γκρεμίζοντας ό,τι άφησε όρθιο ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός του Κώστα Μητσοτάκη), τον άνθρωπο που επισκέφθηκε τον Άη Στράτη και τη Μακρόνησο αλλά δεν είχε μια κουβέντα να πει για τους ηρωικώς πεσόντες υπέρ πίστεως και πατρίδος στου Μακρυγιάννη, αλλά και στο Γράμμο και στο Βίτσι, τότε υπάρχει ζήτημα.
Μιλάμε με "αναχρονισμούς"; Όχι, απλά αρνούμαστε να συνεργαστούμε με την αριστερά στην επιβολή μιας μονόπλευρης λήθης.
Σε αυτή την τελευταία περίπτωση, χειροκροτήθηκε ο διανομέας των προνομίων των golden boys, ο ηγήτορας μιας εξουσιαστικής παρεούλας που διοίκησε τη χώρα επί πεντέμισι έτη και καλώς ή κακώς, κατακρίθηκε. Και αυτή η ΝΔ, δεν είναι δεξιά, αλλά κρατικοδίαιτη και βαθύτατα αριστερή, ένας εξουσιαστικός μηχανισμός, άνευ ιδεολογίας και οράματος για το έθνος και την πατρίδα.

Δεν μπορεί...
Για να τελειώνουμε: ο μέσος νεοδημοκράτης, δεν έχασε το αισθητήριό του. Βλέπει στο μέλλον, βλέπει ότι κάποιοι προωθούν την απάνθρωπη, ολοκληρωτική και ανήθικη "παγκόσμια διακυβέρνηση" και επιμένει πατριωτικά.
Χειροκρότησε λοιπόν τον περήφανο Κώστα Καραμανλή του ΟΧΙ στο Βουκουρέστι.
Ναι, αυτόν τον Κώστα Καραμανλή χειροκρότησε.
Ο παρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου