Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Στο Πασόκ κάνουν αυτό που πάντα ήξεραν να κάνουν: Κοροϊδεύουν τον κόσμο και κερδίζουν χρόνο

Αν δεν ζούσα σε αυτήν την χώρα, θα είχα βαρεθεί απόλυτα και τελεσίδικα με τα οικονομικά της. Με θεωρούν μικρό και ανόητο παιδάκι και μου λένε παραμύθια για τοκογλύφους και κερδοσκόπους και μπαμπούλες και από μηχανής θεούς που θα με σώσουν (άσε τι μου λένε για αειφόρο πράσινη ανάπτυξη και την δια βίου μάθηση(!)…)


Πριν από λίγες μέρες ο ψυχραιμίας ανέβασε το γράφημα των spreads από την αρχή του 2008 (http://www.antinews.gr/?p=40130).....
 Βέβαια άλλα βλέπει ο καθένας μας σε αυτό το γράφημα, εγώ δεν βλέπω «ξεπούλημα» στο ΔΝΤ, με την έννοια ότι το ΔΝΤ δεν «αγοράζει», και αμφιβάλλω ότι ξύπνησαν μια μέρα και ενδιαφέρθηκαν για εμάς. Στο γράφημα των spreads βλέπω την πτώση των αγορών του φθινοπώρου του 2008 και τα επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, την περίεργη ησυχία που ακολούθησε, και την καταβαράθρωση των αριθμών με το που βγήκε το Πασόκ.
Το ότι ζούμε καλύτερα ή πλουσιότερα από ότι μας παίρνει, το ακούω από το 1989 και μάλλον ισχύει από το 1981. Η είσοδός μας στην «Ευρώπη», μας έδωσε στρεβλωτικές και φαύλες επιδοτήσεις, και φτηνό χρήμα. Με σάπια και διεφθαρμένες πολιτικές ηγεσίες και ελληνικό «κεφάλαιο» αντίστοιχης ποιότητας, τα πάντα έγιναν χαζή κατανάλωση και φούσκα. Οι φούσκες ξεφουσκώνουν με την πρώτη αφορμή, και η κρίση του 2008 ήταν ικανότατη αφορμή.
Με το που βγήκε το ΠΑΣΟΚ, πέρασε όποιο και κάθε μήνυμα χρειαζόταν για να τρομοκρατήσει τις αγορές (και όποιον Έλληνα δεν είναι χαχόλος). Πέρασε ένα νόμο η Λούκα για τα πιστωτικά ιδρύματα και έχασε τον ύπνο του ο Τρισέ. Αυτή ήταν η αρχή του τέλους. Μετά την ΕΚΤ, πήρε την σκυτάλη η Γερμανία. Μην ακούτε τι λένε οι τηλεοράσεις. Είμαστε πρόβλημα για την Μέρκελ, και τις επερχόμενες εκλογές της, και ευχαρίστως θα μας έβγαζε από την Ευρωζώνη, χτες. Οι Γάλλοι, αν ακούγονται ηπιότεροι είναι γιατί χρωστάμε τα περισσότερα σε Γαλλικές τράπεζες.
Το δεύτερο λάθος της Κυβέρνησης είναι ο …Χριστοδούλου. Ο trader, που έγινε treasurer, δεν είναι financier. Ψιλά γράμματα για τους ημιμαθείς, βέβαια, αυτά. Όταν δανείστηκε το επταετές, το έπαιξε σκληρός, απαιτώντας 6%, μετά είπε ότι θέλει λίγο περισσότερα από τα 5 δις που ζητούσε αρχικά, έφαγε πόρτα, και οι αγορές μας πήραν χαμπάρι: Δεν σκεφτόμαστε. Προσεγγίσαμε τις αγορές με νεοελληνική ,νεοπασοκική, κουτοπονηριά. Και οι αγορές χάνουν από μας για 6 μήνες στη σειρά (αυτό σημαίνει αύξηση του spread, σημαίνει χάνουν αυτοί που μας δανείζουν! Οι …κερδοσκόποι ).
Τα περί μπλόφας Γιωργάκη, κερδοσκόπων, και λοιπές βλακείες, τα ακούω βερεσέ. Κανείς, μα κανείς, δεν θα μας χαρίσει λεφτά. Το ΔΝΤ απλά θα επιβάλει αυτά που έχουν γραφτεί εδώ, στο antinews, κατά καιρούς. Χωρίς πολιτικό κόστος για τα ιδεοληπτικά παιδιά που παίζουν «κυβέρνηση» και με ελάχιστη ανακούφιση για τους Γερμανούς που θα το μετατρέψουν σε αντιαμερικανική προπαγάνδα.
Στο Πασόκ κάνουν αυτό που πάντα ήξεραν να κάνουν. Κοροϊδεύουν τον κόσμο και κερδίζουν χρόνο. Ελπίζουν να καβατζάρουν τον δανεισμό του Μαΐου σφίγγοντας, βραχυπρόθεσμα, το κεφάλαιο κίνησης της χώρας. Δεν πληρώνει το Δημόσιο τις υποχρεώσεις του και προσπαθεί να εισπράξει αυτά που του χρωστάνε. (Για αυτό ενοχλούνται όποτε ψιθυρίζουμε «φορολογική αντίσταση»). Έτσι, βεβαία, πεθαίνουν την ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά δεν τους νοιάζει.
Έχουν κάποιο πλάνο; Δεν έχω ιδέα. Πιστεύω ότι οι εξελίξεις θα τους προλάβουν. Είτε η τέταρτη τράπεζα θα σκάσει και θα απορροφηθεί από κάποιαν άλλη (μπλοκάροντας όμως αυτήν που έχει «αγοράσει» ασφάλεια σκασίματος διορίζοντας τον άνθρωπό της, είτε θα ξεσκεπαστεί το αδιέξοδο και θα πάμε για πολιτικές ανακατατάξεις. Τι γράφεται εδώ στο antinews; Ο Καρατζαφέρης proxy για τους Μητσοτακικούς, νάτο το Πασόκ με 180 βουλευτές (πόσους τραβάει μαζί της η Ντόρα;)
Άρα μια χαρά τα καταφέρνει ο ΓΑΠ, απλά δεν ξέρω ποιάς χώρας θα είναι πρωθυπουργός σε 1-2 χρόνια. Μιας χώρας που έχει Υπουργείο «Κλιματικής Αλλαγής», εθνική προτεραιότητα την ελληνοποίηση Τουρκαλβανών, Υπουργείο Δια Βίου Αμάθειας και Μετριότητας, και Κατά Παραγγελία Πάταξη της Τρομοκρατίας.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου