Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Σάλος για τον σύμβουλο του Γιώργου Παπανδρέου που δεν έχει πάει ούτε στον στρατό



H επιλογή του κ. Χασαπόπουλου ανακαλεί στις μνήμες όλων την αντίστοιχη απόφαση τοποθέτησης στον ΕΟΤ πριν από 25 χρόνια του νεαρού τότε κ. Γιώργου Τρεπεκλή, ο οποίος, καθ’ υπόδειξιν της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, είχε γίνει γενικός γραμματέας. Οι ομοιότητες όμως Τρεπεκλή - Χασαπόπουλου δεν σταματούν εδώ.
Κι αυτό διότι, όπως είχε συμβεί το 1985, και σήμερα ο νέος «ειδικός σύμβουλος», όπως αποκαλύπτει το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», δεν έχει εκπληρώσει καν τις στρατιωτικές του
υποχρεώσεις. Το ίδιο και στην περίπτωση Τρεπεκλή, όπου λέγεται ότι ο αείμνηστος Γιάννης Αλευράς είπε τότε στον Ανδρέα: «Την πατήσαμε. Ο Γιώργος δεν έχει πάει Στρατό». Ετσι οι Ενοπλες Δυνάμεις κέρδισαν μέσα από τα χέρια του τουρισμού ένα άξιο τέκνο της πατρίδος, λίγο πριν
αυτό φυσικά προχωρήσει στις χρυσοφόρες business του C4I μέσω της εταιρείας του SAIC.

Βέβαια πιο μπροστά ο Τύπος της εποχής είχε βουίξει για το πώς είναι δυνατόν ένας 25χρονος να παίρνει θέση σε έναν τόσο καίριο οργανισμό. Κάτι αντίστοιχο, λοιπόν, συμβαίνει και σήμερα.

Αυτός που θα μας βγάλει από την κρίση Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφα που παρουσιάζει η εφημερίδα, ο πρώτος εκ των 20 νέων συμβούλων του πρωθυπουργού, ο κ. Χασαπόπουλος, μόλις πέρυσι πήρε την άδεια του επαγγελματία δικηγόρου!

Για την ακρίβεια, στις 21/7/2009. Ο τελευταίος μέχρι και πέρυσι ήταν ασκούμενος δικηγόρος στο γραφείο των κυρίων Δελλή - Γιαννακόπουλου στην οδό Ομήρου 50, όπου μάθαινε τα βασικά της δικηγορίας.
Δώδεκα μήνες μετά, έφτασε στο σημείο να αναλαμβάνει καθήκοντα συνεργάτη του πρωθυπουργού! Ή, πιο σωστά, όπως με στόμφο τόνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής για το θέμα των είκοσι νέων συμβούλων, θα «βοηθήσει για να βγούμε από την κρίση και να στηρίξει τις αλλαγές στο Μαξίμου»! '
Η πλήρης δήλωση μάλιστα του εκπροσώπου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών. «Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, η χώρα χρειάζεται να στελεχωθεί με εκείνο το προσωπικό ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα μεγάλα άλματα και να βγούμε από την κρίση».
«Εκείνο το προσωπικό», λοιπόν, είναι ένας 25χρονος δικηγόρος με προϋπηρεσία μόλις ενός έτους, χωρίς μεταπτυχιακό (μόλις αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο Λονδίνο για να κανονίσει τις σπουδές του, όπως μας είπε η αδελφή του), ο οποίος δεν έχει καν εκπληρώσει τη βασική υποχρέωση κάθε Ελληνα νέου: να υπηρετήσει την πατρίδα του ως στρατιώτης. Σύμφωνα με το πιστοποιητικό στρατολογικής του κατάστασης, ο κ. Χασαπόπουλος έχει πάρει «απαλλαγή λόγω σπουδών» μέχρι τις 31/12/2012.

"Αραγε, είναι ηθικό και νόμιμο ένας άνδρας που χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τις σπουδές να απαλλάσσεται από τον Στρατό, την ίδια στιγμή να στερεί μια θέση εργασίας -και μάλι- στα ειδικού συμβούλου- από κάποιον άλλο με περισσότερα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα;" αναρωτιέται ο συντάκτης του Πρώτου Θέματος" και συνεχίζει: "Να συμπληρώσουμε ότι στις δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνιζε:«Θα δημοσιευτούν στο Διαδίκτυο πληροφορίες για όσους εργάζονται στο πρωθυπουργικό γραφείο». Χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο έγιναν οι πρωθυπουργικές επιλογές είναι το γεγονός ότι μέχρι το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις, κανείς αρμόδιος δεν γνώριζε ποιος ήταν ο κ. Χασαπόπουλος, ποιες ειδικές δεξιότητες τον οδήγησαν στο Μαξίμου και φυσικά εάν θα υπάρξει πλήρης δημοσιοποίηση (όπως έταξε ο κ. Πεταλωτής) των βιογραφικών των νέων συμβούλων. Ολα τα παραπάνω σαφώς δημιουργούν ερωτήματα για το κατά πόσο υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης των επιλογών στα πρόσωπα τα οποία εκθέτουν τον πρωθυπουργό."
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου