Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Μέτρα στα όρια αντοχής της οικονομίας

Μικρό καλάθι για τη ΔΕθ από την Κυβέρνηση. Θερμό χειμώνα βλέπουν οι συνδικαλιστές
Δεν θα πάμε λαϊκιστικά, εξαγγέλλοντας μέτρα που δεν αντέχει η οικονομία μας», αλλά αντίθετα με την προοπτική που δίνει μόνο μια πολιτική με «βάθεμα» των μεγάλων αλλαγών που αποδίδουν περισσότερο από ό,τι μια εξαγγελία που δεν θα γινόταν κιόλας.O κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έριξε τον πήχη για το πακέτο που αναμένεται να αναγγείλει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘΠαράλληλα σημείωσε πως πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία του Έλληνα πολίτη και του εισοδήματός του, αλλά και η ανάταξη της οικονομίας. Επανέλαβε μάλιστα πως η κυβέρνηση
θεωρεί ότι έχει τη συναίνεση του λαού «στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει».
 Σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκέφτεται να αλλάξει τους όρους του Μνημονίου, όπως ζητά το ΕΒΕΑ, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι «σε πολύ μεγάλο βαθμό οι πολιτικές είναι της κυβέρνησης και συμβαδίζουν με τις προγραμματικές μας δεσμεύσεις, με στόχο την έξοδο από την κρίση» και συμπλήρωσε ότι «δεν χρειάζεται να αλλάξουμε τίποτα», διότι αν και δύσκολες, οι αποφάσεις είναι αναγκαίες, όχι μόνο για να βγούμε από την κρίση, αλλά για να πάμε σε πολύ μεγάλες αλλαγές.
 Σημείωσε ακόμη πως με τις ριζικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον τρόπο λειτουργίας του κράτους, με το χτύπημα των ριζωμένων στρεβλώσεων στη δημόσια διοίκηση και, παράλληλα, νοικοκυρεύοντας τα δημόσια οικονομικά «διαγράφουμε και αφήνουμε στο παρελθόν όλα τα εμπόδια που κρατούν την Ελλάδα πίσω, τη γραφειοκρατία, την αδιαφάνεια το πελατειακό κράτος και οικοδομούμε σταδιακά ένα νέα μοντέλο ανάπτυξης για τη χώρα».
 Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στο συμβόλαιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έως το 2013, ύψους 9,2 δισ. ευρώ και σημείωσε πως τις επόμενες μέρες κατατίθεται το νομοσχέδιο για την απλοποίηση διαδικασιών αδειοδότησης επιχειρήσεων.
 Πρόσθεσε δε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευτεί το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, μέσω του οποίου αναμένεται να εξοικονομηθεί 1 δισ. ευρώ, ενώ επεσήμανε τα άμεσα οφέλη στην ανάπτυξη, την τόνωση του τουρισμού και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, από την υλοποίηση της άρσης του καμποτάζ.

 ΑΔΕΔΥ: Έρχεται θερμός χειμώνας

Πάντως, η ΑΔΕΔΥ προέβλεψε θερμό χειμώνα με μαζικές και σκληρές αντιδράσεις, λόγω της κατάστασης που οδηγεί «την οικονομία σε αποσάρθρωση και διάλυση».
 Αυτό δήλωσε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Δόλγιρας, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών Γιάννη Ραγκούση και Γιώργο Παπακωνσταντίνου, στο υπουργείο Εσωτερικών.
 Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης των υπουργών, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, στον πρωθυπουργό ενόψει της ΔΕΘ.
 Ειδικότερα, ανακοινώθηκαν κινητοποιήσεις τόσο στο πανευρωπαϊκό επίπεδο στις 28 Σεπτεμβρίου, όσο και στη ΔΕΘ στις 11 Σεπτεμβρίου.
 Οσον αφορά στις προτάσεις και τα αιτήματα της ΑΔΕΔΥ, οι εκπρόσωποί της δήλωσαν πως δεν αποδέχονται κλαδικά μισθολόγια αλλά ένα ενιαίο, ζητούν την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και δεν συζητούν περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.
 Το άλλο μέλος της ΑΔΕΔΥ, που έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, η κ. Δέσποινα Σπανού, ανέφερε πως η συνάντηση αυτή έγινε για το θεαθήναι, καθώς οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα και τόνισε, πως οι αποδοχές των υπαλλήλων είναι πολύ χαμηλές και ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί, με αποτέλεσμα, να μην μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να καλύψουν το κόστος ζωής.
 Όσον αφορά το πρόγραμμα «Καλλικράτης», σημείωσαν πως υπάρχει κίνδυνος διοικητικού χάους, αφού έχουν αυξηθεί πάνω από 150%, σε σχέση με άλλες χρονιές, οι συνταξιοδοτήσεις υπαλλήλων, γεγονός, που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους εργαζόμενους, όσο και στη διοίκηση.
 Επίσης, παρ' όλο που αποδέχονται την ανάγκη αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, είναι αντίθετοι στις υποχρεωτικές μετατάξεις.
 Νέες κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Αγωνιστικές δράσεις, που θα εκδηλωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν τα συνδικάτα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον ΟΣΕ, στη διάρκεια κοινής σύσκεψης, στην οποία, όπως ανακοινώθηκε, συζητήθηκε η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο των ΔΕΚΟ που έχει σχέση με τις δημόσιες μεταφορές και σύμφωνα με τα συνδικάτα περιλαμβάνει ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις εργαζομένων, μείωση μισθών και κατάργηση κεκτημένων.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 5ωρης στάσης εργασίας το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου 2010, και κοινή Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ που θα περιγράφει τη σημερινή κατάσταση στις μεταφορές και τις θέσεις μας για Δημόσιες και με Κοινωνικό χαρακτήρα συγκοινωνίες.
Τα συνδικάτα ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει την απαξίωση των ΔΕΚΟ-Μεταφορών, όπως αναφέρουν και άμεση συνάντηση με τους Αρμόδιους Υπουργούς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου