Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Αντιπαράθεση για το «νέο μνημόνιο»


Nέες παρεμβάσεις ζητεί η τρόικα στο αναθεωρημένο μνημόνιο. Οι αλλαγές αφορούν κυρίως ΔΕΚΟ, νοσοκομεία, επικουρικές, εργασιακά και υπηρεσίες. Παράδοση στην τρόικα καταγγέλλει η αντιπολίτευση, για παραπλανητική "νεομετρολογία" μιλά η κυβέρνηση. Δρομολογούνται οι αλλαγές στον ΟΣΕ
   Νέος κύκλος πολιτικής αντιπαράθεσης έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης με αφορμή το επικαιροποιημένο μνημόνιο με την τρόικα.

   Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε ότι «το νέο Μνημόνιο φέρνει στο λαό μας νέα μεγαλύτερα δεινά» και πρόσθεσε: «Αυτοί που το ψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο. Και την προτείνει με συγκεκριμένα μέτρα».
   Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι το επικαιροποιημένο μνημόνιο «αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες» και καλεί σε συγκρότηση ενιαίου παλλαϊκού μετώπου αντεπίθεσης, για την ανατροπή του μνημονίου.
   Ο ΛΑΟΣ ανέφερε πως όσο η τρόικα, λόγω αδυναμίας συνεννόησης στο εσωτερικό έχει το πάνω χέρι, τόσο θα μας αιφνιδιάζει με αντιλαϊκά μέτρα και προτάσεις.
   Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι αυτή η κυβέρνηση μόνο επικαιροποιημένα μνημόνια μπορεί να μας φέρνει και «γι' αυτό πρέπει να ηττηθεί» ενώ καλεί σε διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής απάντησε στην «φημολογία για δήθεν "νέο μνημόνιο" και "νέα μέτρα"», όπως ανέφερε στη δήλωση του, λέγοντας:
   «Όσοι το τελευταίο διάστημα επενδύουν, για τους δικούς τους λόγους, στην "νεομετρολογία και τη νεομνημολογία", να γνωρίζουν ότι στην καλύτερη περίπτωση απλώς παραπλανούν τον ελληνικό λαό.
   Ας αναλογιστούν όμως ότι ο εκφοβισμός των πολιτών με ανύπαρκτα σενάρια, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην μεγάλη, την εθνική προσπάθεια που καταβάλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση για την ανάταξη της οικονομίας και τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα».
   Ο κ. Πεταλωτής τους καλεί «έστω και τώρα» να «εγκαταλείψουν αυτήν την απαράδεκτη προσπάθειά τους και ας αναζητήσουν άλλα "πεδία δόξης", λιγότερο επικίνδυνα».

Δρομολογούνται οι αλλαγές στον ΟΣΕ
Πρώτο κρίσιμο τεστ για την εφαρμογή του αναθεωρημένου μνημονίου είναι το σχέδιο του υπουργείο Μεταφορών για τον ΟΣΕ
Σύμφωνα με το σχέδιο, που παρουσιάζει η "Καθημερινή της Κυριακής", προβλέπονται μειώσεις 20% στις βασικές αποδοχές των εργαζόμενων. Θα υπάρξει δραστική μείωση των επιδομάτων και των υπερωριακών αμοιβών, έστω ώστε αυτές να μην ξεπερνούν το 10% των βασικών αποδοχών.

Στόχος η μείωση του κόστους μισθοδοσίας κατά 58% στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ και κατά 50% στον ΟΣΕ. Δεν διευκρινίζεται πάντως τι θα γίνει με το πλεονάζον προσωπικό.

Στο μνημόνιο αναφέρεται ότι θα διαμορφωθεί νέο εργασιακό καθεστώς, ενώ θα παρέχεται η δυνατότητα στα συμβούλια των δυο εταιριών να διαπραγματεύονται νέες συλλογικές συμβάσεις.

Το επίμαχο σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου