Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Μειώσεις μισθών έως και 20%

Μειώσεις μισθών για πολλές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων και όλους τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα αγγίξουν το 20%, θα φέρει η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου το πρώτο τρίμηνο του 2011, καθώς   θα καταργηθεί πλήθος επιδομάτων που λαμβάνουν σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Στόχος της εφαρμογής του νέου μισθολογίου είναι η μείωση της συνολικής δημόσιας δαπάνης για μισθούς,
όπως προβλέπεται και στο μνημόνιο που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα και η εξοικονόμηση 2,7 δισ. ευρώ. Με το νέο μισθολόγιο, το οποίο θα προβλέπει -εκτός των άλλων- ξεχωριστά κλαδικά μισθολόγια, όπως αυτό το Ενόπλων Δυνάμεων, των δικαστών, των επιστημόνων και των διοικητικών, θα επιχειρηθεί έλεγχος της παραγωγικότητας για κάθε υπηρεσία.
Θα τίθενται ορισμένες προϋποθέσεις και όταν αυτές δεν τηρούνται θα μπαίνει μαχαίρι στα επιδόματα, ενώ όταν θα τηρούνται θα δίνονται έξτρα μπόνους.
Πάντως η κυβέρνηση εξετάζει τρόπο πραγματικής σύνδεσης των αμοιβών με την παραγωγικότητα, κάτι που
ενδεχομένως να γίνει σε δεύτερη φάση.
Υπενθυμίζεται πως το 2003 είχε γίνει προσπάθεια για ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο τομέα, η οποία όμως δεν στέφθηκε από επιτυχία.
Αρχικά είχε επιδιωχθεί η μερική ενσωμάτωση του κινήτρου απόδοσης, του χρονοεπιδόματος και του επιδόματος εξομάλυνσης στο βασικό μισθό.
Είχε εξαιρεθεί όμως η ειδική παροχή του Ν. 3016/02, η οποία δινόταν για την εξομάλυνση των μισθολογικών διαφορών υπέρ των χαμηλόμισθων υπαλλήλων που δεν λάμβαναν πρόσθετες μισθολογικές παροχές.
Οι διαπραγματεύσεις ναυάγησαν, καθώς η ΑΔΕΔΥ ζητούσε τη διαμόρφωση ενιαίου βασικού μισθού 1.050 ευρώ με ενσωμάτωση όλων των επιδομάτων, διπλασιασμό των οικογενειακών επιδομάτων, καταβολή αναδρομικών και αύξηση του επιδόματος ευθύνης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου