Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Εφιάλτης στη Ρωσία


Τεράστιες οι καταστροφές από τις φωτιές στη Ρωσία. Απειλείται και ένα κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων. Ο χειρότερος καύσωνας τα τελευταία 1.000 χρόνια, λένε οι επιστήμονες. Φόβοι για επιδημίες
Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης γύρω από ένα τεράστιας έκτασης κέντρο επεξεργασίας πυρηνικών αποβλήτων, που απειλείται από τις μεγάλες φωτιές στα Ουράλια, όπως απειλείται και η Μόσχα όπου τουλάχιστον δέκα εκατομμύρια πολίτες υποφέρουν από τους πυκνούς καπνούς και τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν εδώ και πολλές ημέρες.
Στο γιγάντιο αυτό εργοστάσιο, όπου το 1957 είχε σημειωθεί μια πυρηνική καταστροφή, επεξεργάζονται τουλάχιστον 400 τόνοι πυρηνικών αποβλήτων ετησίως, ενώ εκεί υπάρχει και χώρος αποθήκευσης μεγάλων ποσοτήτων πυρηνικών αποβλήτων.
Σημειώνεται ότι και σε άλλες ρωσικές περιοχές, που απειλούνται από τις φωτιές,
υπάρχουν πυρηνικές εγκαταστάσεις, γεγονός που αυξάνει τις ανησυχίες των ρωσικών αρχών, με δεδομένο ότι οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν ίδιες για μερικές ημέρες ακόμα...
Στο μεταξύ, εφιαλτική παραμένει η κατάσταση στη ρωσική πρωτεύουσα, που δεν μπορεί να απαλλαγεί από το γκριζοκίτρινο τοξικό πέπλο της.
Πιο δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των μετεωρολόγων, που εκτιμούν ότι το νέφος του καπνού από τις πυρκαγιές θα διατηρηθεί πάνω από τη Μόσχα τουλάχιστον ως το τέλος της εβδομάδας, έστω κι αν λίγο δροσίσει.
Υψηλές παραμένουν και οι συγκεντρώσεις δηλητηριωδών αερίων στην ατμόσφαιρα της Μόσχας, όπου το μονοξείδιο του άνθρακα και τα αιωρούμενα σωματίδια ξεπερνούσαν το μεσημέρι κατά 2,2 φορές τις ανώτατες επιτρεπτές τιμές και οι ειδικοί υδρογονάνθρακες κατά 3,5 φορές, ενώ οι μέσες ημερήσιες τιμές ήταν πολύ χειρότερες καθώς η υπέρβαση το τελευταίο 24ωρο ήταν 9 (!) φορές για τα αιωρούμενα σωματίδια, 3,3 φορές για το μονοξείδιο του άνθρακα, 0,7-4,5 για το διοξείδιο του αζώτου και ως 1,4 φορές για το οξείδιο του αζώτου. Η ζέστη διατηρεί και τις τιμές του όζοντος κατά 5,4 φορές πάνω από το φυσιολογικό.
Δυσάρεστα είναι και τα στοιχεία, που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής του Τμήματος Υγείας της πόλης της Μόσχας Αντρέι Σελτσόφσκι, διαπιστώνοντας αύξηση της θνησιμότητας τουλάχιστον κατά 2 φορές. «Εάν στο παρελθόν είχαμε καθημερινά στη Μόσχα 360-380 θανάτους, τώρα είναι περίπου 700», είπε ο κ. Σελτσόφσκι στο πρακτορείο Ιντερφάξ, αν και ανεπίσημες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγαλύτερες αυξήσεις στους θανάτους.
Εξάλλου, οι ρωσικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι μπορεί να εκδηλωθούν επιδημίες, και ιδιαίτερα επιδημία χολέρας, δήλωσε ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών Γκενάντι Ονιστσένκο. Ήδη υπάρχουν ανησυχητικές ενδείξεις όπως ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων οξείας γαστρεντερίτιδας και η επιδείνωση της ποιότητας του νερού σε 52 από τις 83 ρωσικές περιφέρειες.
 
Εγκαταλείπουν τη χώρα τους
 Σύμφωνα με μαρτυρίες τουριστικών πρακτόρων, ξεπουλήθηκαν όλα τα ελεύθερα πακέτα προς χώρες, που δεν έχουν βίζα για τους Ρώσους πολίτες, όπως η Τουρκία, η Αίγυπτος και το Μαυροβούνιο.
Αρκετοί υποψήφιοι τουρίστες και παράγοντες του τουριστικού χώρου θέτουν μάλιστα το ερώτημα «γιατί δεν θα μπορούσε να αρθεί έστω και προσωρινά η ισχύς της Συνθήκης Σένγκεν για ανθρωπιστικούς λόγους, ώστε να διευκολυνθούν να πετάξουν ακόμη κι όσοι θα ήθελαν να πληρώσουν μια εκδρομή για να ταξιδέψουν σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ελλάδα».
Όσοι κάτοικοι της Μόσχας δεν κατάφεραν να φύγουν, καταφεύγουν σε ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και χώρους με κλιματισμό, ακόμη και στα αυτοκίνητά τους, καθώς κυρίαρχη είναι η αίσθηση ότι μετά από τόσες μέρες ο καπνός και η οσμή του έχουν πλέον μπει μέσα στο εσωτερικό των κτιρίων και τα διαμερίσματα, που υποχρεωτικά δεν αερίζονται.
Πολλά παράπονα εκφράζονται και για τα 120 «κέντρα αναπνοής», που άνοιξε ο Δήμος της Μόσχας, πολλά από τα οποία δεν διαθέτουν κλιματισμό, παρά μόνο παρηγοριά και τσάι για τους ηλικιωμένους.
   Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων 557 εστίες φωτιάς είναι ενεργές σε όλη τη Ρωσία και σε μια έκταση 174.000 στρεμμάτα. Το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 247 νέες εστίες και κατασβέστηκαν 239. Από το συνολικό αριθμό των πυρκαγιών οι 25 αφορούν αργή καύση επιφανειακών κοιτασμάτων τύρφης, η ατελής καύση της οποίας και παράγει το μεγαλύτερο όγκο του μονοξειδίου του άνθρακα.
Ο επικεφαλής των αεροπορικών δυνάμεων του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων Ραφαήλ Ζακίροφ είπε ότι αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούνται 34 ιπτάμενα μέσα στην κατάσβεση των πυρκαγιών, εκ των οποίων 9 ξένα. Αύριο ο αριθμός θα ενισχυθεί με 2 αμφίβια Μπέριεφ Β-200 που παραλαμβάνονται κατευθείαν από το εργοστάσιο κατασκευής τους, 2 ελικόπτερα Κ-32, που φθάνουν από την Τουρκία, δύο αεροσκάφη από την Ιταλία κι ένα ακόμη από τη Γαλλία.
Ο χειρότερος καύσωνας τα τελευταία 1.000 χρόνια
 Ο καύσωνας που πλήττει τη Ρωσία από τις αρχές Ιουλίου και προκάλεσε τις τεράστιες πυρκαγιές στην περιοχή της Μόσχας, είναι ο χειρότερος τα τελευταία 1.000 χρόνια, από την ίδρυση του κράτους, δήλωσε ο διευθυντής της ρωσικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.
"Ούτε εμείς, αλλά ούτε και οι πρόγονοί μας δε βίωσαν μια τέτοια κατάσταση τα τελευταία 1.000 χρόνια, από την ίδρυση του κράτους μας", δήλωσε ο Αλεξάντρ Φρολόφ. "Είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που δε γνωρίζει προηγούμενο στ΄αρχεία μας", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου