Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Ζυμώσεις στα κόμματα για τις τοπικές εκλογές


«Πονοκέφαλος» η αναζήτηση προσώπων για δήμους και περιφέρειες
Μπορεί επισήμως τα κόμματα να βρίσκονται σε ολιγοήμερες διακοπές, ωστόσο, οι ζυμώσεις για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν δήμους και περιφέρειες καλά κρατούν.
Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρεται στο Βήμα της Τρίτης, οι υποψηφιότητες προσώπων εκτός κόμματος διχάζουν τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις.
Πρόκειται για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπου ο κ. Π. Τατούλης δείχνει να προσβλέπει σε στήριξη της Ιπποκράτους, και για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ι.Μπουτάρη προξενεί πονοκεφάλους σε κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.
Εν όψει της λήψης τελικών αποφάσεων, καθοριστική θα είναι η στάση που θα τηρήσουν κορυφαία στελέχη, όπως ο υπουργός Υποδομών Δ.Ρέππας και ο νέος διοικητής του ΙΚΑ Ροβ.Σπυρόπουλος, οι οποίοι έχουν κοινή (αρκαδική) καταγωγή με τον κ. Τατούλη.
Περιπεπλεγμένη είναι η κατάσταση για το ΠΑΣΟΚ και στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπου έχουν ανακοινωθεί συνολικά μέχρι στιγμής 10 υποψηφιότητες, χωρίς σε αυτήν να συγκαταλέγεται κάποιο όνομα από την κυβερνώσα παράταξη.
Η επίσημη ανακοίνωση του Ι.Μπουτάρη ότι θα διεκδικήσει και πάλι τη δημαρχία έχει ήδη δημιουργήσει παρασκηνιακό προβληματισμό.
Βραχυκυκλωμένη είναι η κατάσταση και στον Πειραιά. Ειδικώς μετά την ανανεωμένη εκδήλωση ενδιαφέροντος από τον εν ενεργεία δήμαρχο Π.Φασούλα, το Μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί να απεγκλωβιστεί από ενδεχόμενο εμφύλιο που θα μπορούσε να σημάνει την απώλεια του δήμου.
Ισχυρή υποψηφιότητα θεωρείται αυτή του Γιάννη Μίχα.
Στην περίπτωση της ΝΔ, οι πονοκέφαλοι έχουν κυρίως να κάνουν με τη διαχείριση του ζητήματος των «ανταρτών».
Αλυτος γρίφος παραμένει η Περιφέρεια Αττικής, ενώ κορυφαία στελέχη της ΝΔ παρασκηνιακά κάνουν λόγο για δυστοκία στην εξεύρεση πρόθυμου υποψηφίου να «εμπλακεί» σε κεντρική πολιτική αναμέτρηση με τον «εκλεκτό» του ΠΑΣΟΚ.
Ολοκληρωμένη εικόνα για τις εξελίξεις θα διαμορφωθεί στη ΝΔ μετά την επιστροφή του κ. Σαμαρά, στις 16 Αυγούστου, οπότε και θα σημειωθούν οι τελικές εισηγήσεις για την Περιφέρεια Αττικής.
Όσον αφορά τον Πειραιά τα περιθώρια στενεύουν και τα πρόσωπα που μπορούν να φέρουν τη νίκη στη ΝΔ έχουν περιοριστεί πάρα πολύ. Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β.Κορκίδης που θεωρούνταν από τη Ρηγίλλης πολύ καλή επιλογή, ξεκαθάρισε ότι δεν ενδιαφέρεται.
Στο χώρο της Αριστεράς, αυτόνομη κάθοδο στην Περιφέρεια Αττικής με τον Γρηγόρη Ψαριανό επιλέγει η Δημοκρατική Αριστερά, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την αναζήτηση «πασοκογενούς» υποψηφίου, με επικρατέστερο μέχρι στιγμής τον Αλέξη Μητρόπουλο.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης επιβεβαίωσε την πρόθεση του νεοσύστατου κόμματος να επιχειρήσει, αποκλείοντας συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, την καταγραφή των δυνάμεών του τόσο στην Περιφέρεια Αττικής, όπου κατέρχεται με τον κ. Ψαριανό, όσο και στους τρεις μεγαλύτερους δήμους της χώρας.
Στην Αθήνα ακούγεται το όνομα της Αννας Φιλίνη, ενώ στη Θεσσαλονίκη στηρίζεται ήδη η υποψηφιότητα του Ι.Μπουτάρη και στον Πειραιά επιδιώκεται κοινή κάθοδος με τους Οικολόγους Πράσινους

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου