Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Α. Σαμαράς: "Εναλλακτική πολιτική για την απαλλαγή από τις συνέπειες του μνημονίου"

«Το κεντρικό μήνυμα της ΝΔ είναι η εναλλακτική πολιτική για την οικονομία και την απαλλαγή από τις συνέπειες του μνημονίου» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και πρόσθεσε ότι «το κόμμα προετοιμάζεται για την μεγάλη μάχη των Αυτοδιοικητικών εκλογών».

    Προέβλεψε πολιτικές εξελίξεις λέγοντας ότι «Θα θέλαμε εύλογο χρόνο για να ολοκληρώσουμε την οργανωτική μας δομή, για ένα κόμμα για ένα κίνημα για την αναγέννηση της χώρας. Αυτός είναι ο μεσομακροπρόθεσμος στόχος μας, αλλά το πρόβλημα είναι ότι χρόνο μπορεί να μην έχουμε, μπορεί όλα να γίνουν πολύ πιο γρήγορα, πρέπει λοιπόν να βιαστούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.


    Επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στην κυβέρνηση για το μνημόνιο και προανήγγειλε την συνέντευξη που θα δώσει την επόμενη Τετάρτη για την οικονομική πρόταση της ΝΔ. Δίνοντας το στίγμα της πολιτικής του, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «στόχος μας δεν είναι να φρενάρουμε τις απαραίτητες αλλαγές που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το μνημόνιο αλλά να απαλείψουμε τις τεράστιες αδικίες, να εξουδετερώσουμε την ύφεση που προκαλεί και να κάνουμε αυτά που πρέπει χωρίς να διαλύσουμε την Κοινωνία και την Οικονομία».

   
   Με το συνέδριο ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανασυγκρότησης του κόμματος είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «απαλλαγήκαμε από νοοτροπίες και πρόσωπα που πλήγωσαν την παράταξη, κάναμε γενναία αυτοκριτική, και υπερασπιστήκαμε την θετική κληρονομιά. Όλα αυτά χωρίς σοβαρούς κραδασμούς ενώ αποκρούσαμε τις επιθέσεις του ΠΑΣΟΚ και όσων ταυτίστηκαν μαζί του για να μας πλήξουν»

    Ξεδιπλώνοντας την επίθεσή του στο ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «το κύρος του έχει καταρρακωθεί και η επιρροή του συρρικνώνεται ραγδαία. Οι υπουργοί του τσακώνονται συνέχεια μεταξύ τους, επικαλούνται το μνημόνιο για πράγματα που δεν προβλέπει το μνημόνιο και ανακαλύπτουν ότι περιέχει πράγματα που δεν γνώριζαν. Υπερασπίζονται πράγματα πολύ χειρότερα από εκείνα που απέρριπταν πριν από μερικούς μήνες. Αρνήθηκαν να συναινέσουν σε μία πολιτική που θα έβγαζε την χώρα από την κρίση και τώρα υποτάσσονται σε μία πολιτική που παραδίδει τα κλειδιά της διακυβέρνησης».

   

    Αναφερόμενος στο κόμμα του είπε ότι «Η ΝΔ δεν έχει να απολογηθεί για τίποτε, και τον ελληνικό λαό δεν τον ενδιαφέρει τι έγινε χθες και προχθές. Τον ελληνικό λαό τον ενδιαφέρει ποιος μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική ποιός τραβάει διαχωριστική γραμμή με το χθες ποιός μπορεί να τον απαλλάξει το δυνατόν συντομότερο από το μνημόνιο».

    Το μήνυμα της ΝΔ είναι εναλλακτική προοπτική για την οικονομία με αλήθειες και όχι με στρογγυλεμένα λόγια και συνθήματα είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι πρέπει να πείσουμε την κοινωνία ότι κοιτάμε μόνο μπροστά, ότι έχουμε σχέδιο και προοπτική. Συμπλήρωσε ότι «όσο περνά ο χρόνος, εκείνοι θα έχουν πρόβλημα να εξηγήσουν γιατί στήριξαν το μνημόνιο και όχι εμείς που διαχωρίσαμε την θέση μας».

    Μίλησε όμως και για τα εσωκομματικά: «τώρα που τζάκια, φέουδα και μηχανισμοί τελείωσαν οριστικά ανασυγκροτούμε τα πάντα έχουμε νέο και πιο λειτουργικό μοντέλο. Μετά την σημερινή εκλογή, το κόμμα παίρνει τη νέα του μορφή και πρέπει να δώσει τη μάχη της λειτουργίας και της λειτουργικότητας προς τα έξω και όχι προς τα μέσα. Δεν θα αφήσουμε καμία γωνιά της Ελλάδας που να μην πάμε. Ο νέος γραμματέας πρέπει να οργανώσει την εξόρμηση στην περιφέρεια για τη μεγάλη μάχη της αυτοδιοίκησης. Είναι το μεγάλο στοίχημα για όλες και για όλους μας».

    Κλείνοντας, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην πολιτική κρίση λέγοντας: «όλες οι πολιτικές δυνάμεις περνάνε από τον «Τειρεσία» της συνείδησης του Έλληνα πολίτη. Όλες διέπραξαν σφάλματα και βαρύνονται με αμαρτήματα, μικρότερα ή μεγαλύτερα, θα βγει όμως από τον Τειρεσία το κόμμα που θα κλείσει τους λογαριασμούς του με το παρελθόν και θα πάρει απόσταση από το ζοφερό παρόν και εμπνεύσει εμπιστοσύνη και αισιοδοξία για το μέλλον. Όταν όλα τα άλλα θα καταρρέουν εμείς θα μένουμε όρθιοι και θα δίνουμε ελπίδα και προοπτική για τον κόσμο. Όλη η κριτική που κάναμε το προηγούμενο διάστημα, οι θέσεις που λάβαμε, αυτό προετοίμαζε».
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου