Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Ο Σαμαράς κατάφερε μέσα σε 7 μήνες ό,τι δεν κατάφερε ο Καραμανλής σε 12 χρόνια

Τα περασμένα Χριστούγεννα, σε μια παρέα φίλων από τα παλιά που γκρίνιαζαν για την κατάσταση που υπήρχε τότε στη ΝΔ και πρότειναν διάφορες λύσεις, ο Αντώνης Σαμαράς, αφού τους άκουσε όλους προσεκτικά, είπε μια φράση που λίγοι από τους παρευρισκομένους περίμεναν να δικαιωθεί: «Εγώ έχω μπροστά μου μια σκακιέρα και κάνω τις κινήσεις μου. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι το καλοκαίρι το αεροπλάνο θα έχει απογειωθεί και μάλιστα χωρίς να το καταλάβουν όσοι μας πολεμάνε…».

Μπορεί λοιπόν σήμερα ο καθένας να έχει τις απόψεις του, να διαφωνεί με μια πολιτική επιλογή, ή ένα πρόσωπο. Κανείς όμως αντικειμενικός παρατηρητής δεν μπορεί να αρνηθεί ότι ο Σαμαράς μέσα σε πολύ σύντομο πολιτικά διάστημα:

- Παρέλαβε μια ισοπεδωμένη Νέα Δημοκρατία, εξερχόμενη από μια βαριά ήττα, και την έκανε να σταθεί στα πόδια της εν μέσω μάλιστα σφοδρότατων επιθέσεων από το ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του.

- Ξανάδωσε στη ΝΔ ιδεολογικό στίγμα.

- Απάλλαξε το κόμμα από τα γνωστά βαρίδια , τα τζάκια και τις βαρωνίες.

- Κατάφερε να ενώσει τη ΝΔ, έτσι ώστε να μπορέσει τώρα να την βγάλει από την εσωστρέφεια παρουσιάζοντας στο λαό την πολιτική και οικονομική πλατφόρμα για την απαλλαγή από το Μνημόνιο και τις συνέπειές του (7 Ιουλίου)

Η χθεσινή εκλογή της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ είναι.....
ενδεικτική, άλλωστε, σε πείσμα όσων έλεγαν τα εξαπτέρυγα και τα παπαγαλάκια τους της σύνθεσης και συσπείρωσης όλων των δυνάμεων της ΝΔ που επέτυχε ο Σαμαράς:

Πρώτον, ανέδειξε ως Αντιπροέδρους του κόμματος δύο μετριοπαθείς πολιτικούς (τον κ. Δήμα και τον κ. Αβραμόπουλο) οι οποίοι κάθε άλλο παρά ανήκουν στην δική του σχολή σκέψης.

Δεύτερον, προώθησε την ανάδειξη ενός γραμματέα του κόμματος (Α. Λυκουρέντζος) που δεν ανήκει στην δική του παλαιά φρουρά, όπως θα είχε κάθε δικαίωμα να κάνει.

Τρίτον, η νέα Εκτελεστική Γραμματεία σηματοδοτεί δύο κυρίως πράγματα: την ανανέωση του κόμματος και την γεωγραφική εκπροσώπηση όλου του δυναμικού του.

Η Αθανασία Κακαλή (38 ετών) είναι δήμαρχος του ακριτικού Σουφλίου

Ο Δημήτρης Πτωχός (Μεσσηνία- 31 ετών) είναι απόφοιτος του ΜΙΤ και αναπληρωτής γραμματέας νέων τεχνολογιών

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος είναι ευρωβουλευτής, με επιτυχημένη θητεία επί κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο Νίκος Δένδιας (Κέρκυρα) ο οποίος είχε στηρίξει την κ. Μπακογιάννη για αρχηγό του κόμματος.

Ο Δημήτρης Πανοζάχος (Οικονομολόγος – Βόρεια Ελλάδα) μετείχε και στην προηγούμενη Εκτελεστική Γραμματεία.

Ο Φίλιππος Ταυρής, εκπροσωπεί το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στη Νέα Εκτελεστική Γραμματεία εκτός από τους προηγούμενους και τον Πρόεδρο του Κόμματος θα μετέχουν ex officio: ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέας Λυκουρέντζος (Αρκαδία), ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κ. Τασούλας (Γιάννενα), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Κ. Μαρκόπουλος (Εύβοια), ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος (Αθήνα), ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας (Αθήνα), ο Γενικός Διευθυντής του Κόμματος Μενέλαος Δασκαλάκης και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σε πείσμα όλων εκείνων που μας έλεγαν καθημερινά από τα παράθυρα ότι δεν μπορεί να συνθέσει και δεν μπορεί να ανοιχτεί σε άλλες δυνάμεις, ο Α. Σαμαράς κτίζει μια νέα και μεγάλη Νέα Δημοκρατία.

Και όπως έλεγε ένας φίλος: «το μαγαζί είναι μεγάλο και χωράει πολλούς».

Και κάτι ακόμα για να μην ξεχνιόμαστε: Ο Σαμαράς κατάφερε μέσε σε επτά μήνες ότι δεν κατάφερε ο Καραμανλής σε 12 χρόνια

Αδέξιος Δεξιός
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου