Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

"Μνημόνιο ή χρεοκοπία"

Το δίλημμα «Μνημόνιο ή χρεοκοπία» έθεσε ουσιαστικά χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, στέλνοντας μήνυμα κυρίως προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όπου η κατάσταση είναι έκρυθμη λόγω των προωθούμενων αλλαγών σε Ασφαλιστικό-Εργασιακό. Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε με σαφή τρόπο να «στοιχίσει» τα στελέχη του στην κομματική «γραμμή» για το επίμαχο νομοσχέδιο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως  "Η επόμενη βδομάδα είναι πολύ σημαντική

και η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι σε κοινή γραμμή". Με τον τρόπο αυτό επιχείρησε να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχουν περιθώρια παρεκκλίσεων και ουσιαστικά να προειδοποιήσει με νέες διαγραφές σε περίπτωση που υπάρχουν διαφοροποιήσεις. Προκειμένου να υπεραμυνθεί των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης υποστήριξε πως "το Μνημόνιο είναι μια αναγκαιότητα" και για να συγκρατήσει το κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματός του, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής υλοποίησης του εκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρωθυπουργός τόνισε στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου πως «η μάχη που δίνουμε, είναι μάχη για να αποφύγουμε τη βέβαιη χρεοκοπία, οι δύσκολες αποφάσεις ελήφθησαν για να προστατευθούν «βασικά δικαιώματα των πολιτών».
Την ίδια ώρα, πάντως, στην Ιπποκράτους συνέβησαν νέα "επεισόδια", στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 100 κομματικών στελεχών, προερχόμενα κυρίως από την Αυτοδιοίκηση.
Στη σύσκεψη παρέστη σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης: κ.κ. Λοβέρδος, Κουτρουμάνης, Σπυρόπουλος και ο γραμματέας του κόμματος Σ. Ξυνίδης, οι οποίοι επιχείρησαν να πείσουν τους "πράσινους" συνδικαλιστές ότι οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στο Εργασιακό είναι αναγκαίες και ότι το κόμμα πρέπει να στηρίξει τις δύσκολες αποφάσεις που λαμβάνει. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όμως, τα "αίματα" άναψαν και τα κομματικά στελέχη ξέσπασαν κατά των στελεχών της κυβέρνησης και του γραμματέα του κόμματος, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση εξοντώνει τους πολίτες και προειδοποιώντας ότι ήδη οι κομματικοί δεν μπορούν να απευθυνθούν στον κόσμο, χωρίς να συναντήσουν έντονες αντιδράσεις.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου