Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Αν θέλει «σκληρό ροκ» …ας το έχει !

Τελικά ο στρατηγικός σχεδιασμός αυτής της κυβέρνησης είναι ορατός και από … αόμματους πλέον. Προσπαθεί συνεχώς να κρατά το ενδιαφέρον των πολιτών μακριά από τα πραγματικά προβλήματα , με  την αποπροσανατολιστική καταιγίδα «εξεταστικών» που συγκροτεί.
Αν θέλει «σκληρό ροκ» …ας το έχει !Τα εισαγωγικά στην λέξη  για πολλούς και διαφόρους λόγους. Λόγω π.χ μερικών ανύπαρκτων θεμάτων, ή θεμάτων που έχουν ξαναεξεταστεί και κριθεί, σε αντίστοιχες διαδικασίες της Βουλής.

Αλλά και στα υπαρκτά, λόγω της χρονικής περιόδου που εξετάζουν αυτές οι εξεταστικές, δηλαδή μόνο περιόδους διακυβέρνησης της ΝΔ. Μάλιστα σ` αυτές τις περιπτώσεις έχουμε το έξης «πολιτικό  γελοίο» . Οι ίδιοι πολιτικοί ταγοί που κατηγορούσαν την προηγούμενη κυβέρνηση ότι …έκλεισε την Βουλή για να μη εξεταστούν τα όποια  σκάνδαλα, να μη δέχονται τώρα να εξεταστεί και η χρονική περίοδος της διακυβέρνησης των ...ιδίων!
Αυτά βλέπουν οι πολίτες και εάν τους πάρουν με τις πέτρες (όπως δήλωσε ο κ. Παπανδρέου), ή εάν σηκώσουν τα χέρια τους ανοίγοντας και τα πέντε δάκτυλα (όπως δήλωσε ο κ. Ρέππας),  δεν θα έχουν καθόλου άδικο!
Συγχρόνως έχει μπει σε εφαρμογή μια βιομηχανία αποκάλυψης «σκανδάλων» και  κατασκευής ενόχων ,που όσο θα βαδίζουμε προς το φθινόπωρο , τόσο θα γιγαντώνεται.
Όποιες από τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το προφανές  και λογικό , δηλαδή η απαραίτητη πολιτική συναίνεση  θα μας βοηθήσει να βγούμε από την κρίση και θα λειτουργήσει ως μοχλός υπέρ των εθνικών συμφερόντων , …. «πλανώνται πλάνην οικτρά».
Η σημερινή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου βαδίζει με γνώμονα το μικροκομματικό συμφέρον –και όχι το εθνικό– υποθηκεύοντας το μέλλον αυτού του τόπου.
Πολιτικές όπως αυτές για το Αιγαίο, την Κύπρο, το Σκοπιανό , τους αγωγούς,  το θέμα των μειονοτήτων και των μεταναστών,   δεν θα μπορούσαν να περάσουν κάτω από διαφορετικές συνθήκες απ’ αυτές που βιώνει σήμερα, με τραγικό τρόπο, η χώρα.
Αλλά και στο θέμα της οικονομίας, ας μη ξεχνάμε ότι η ίδια  βάση του ΠΑΣΟΚ μέσω του Παναγιωτακόπουλου , κατηγορεί την κυβέρνηση ότι καταχράστηκε τη λαϊκή εντολή του Οκτώβριου , τους χαρακτηρίζει ως  ακραία νεοφιλελεύθερους, τους  κατηγορεί για διασυρμό της χώρας, λέγοντας ότι «γεννήθηκαν στη θερμοκοιτίδα του κεφαλαίου, το οποίο υπηρετούν, παγιδεύουν την πατρίδα σε μηχανισμούς που κερδοσκοπούν ασύστολα από τα αδιέξοδα της χώρας και είτε είναι ανίκανοι είτε είναι έμμισθοι υπάλληλοί τους».
Κάτι αντίστοιχο άλλωστε  έρχεται και από μερίδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που κατηγορούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι σε συνεργασία με την ΤτΕ , με τις αποφάσεις τους , ευνόησαν τους διεθνείς κερδοσκόπους το 2010 και έστησαν το πάρτυ για την «χρεοκοπία» της χώρας μας ( Η γνωστή υπόθεση των ομολόγων , Τ3- Τ10 κλπ).
Αυτή την εβδομάδα  ανοίγει ο φάκελος της οικονομίας, καθώς και η υπόθεση των ομολόγων. Αφού, λοιπόν, η κυβέρνηση επιλέγει το «σκληρό ροκ», ας ακολουθήσει επιτέλους  και η αντιπολίτευση.
Ίσως ήρθε η ώρα για να ζητήσει Εξεταστική και για τα αίτια που μας οδήγησαν σ’ αυτή την κρίση. Ας πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός: Ποιοι ευθύνονται που μετέτρεψαν το πρόβλημα του χρέους σε κρίση δανεισμού.  Ποιοι κέρδισαν από την κρίση. Ποιοι πρέπει να σταλούν για περαιτέρω προανακριτική επιτροπή. Όλοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο, θέσεις , αξιώματα και  …υπουργικούς θώκους.
Bookmark It

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου