Σελίδες

Το διαιρε και βασιλευε ηταν και ειναι μια παγια τακτικη για να χωριζουν...και να εξουσιαζουν.

" ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ
ΤΟΥ ΤΣΙΓΓΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ.
ΟΤΑΝ ΗΘΡΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ.
ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ "


ΜΠΕΡΤΟΛΤ ΜΠΡΕΧΤ



Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Υπό το φόβο των «κενών» στα σχολεία






Στο μισό μειώνονται οι προσλήψεις νέων εκπαιδευτικών σε σχέση με πέρσι, ενώ δέκα χιλιάδες εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Σε νέες παρεμβάσεις προσανατολίζεται το Υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Κορυφώνεται η αγωνία των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να διοριστούν στο Δημόσιο καθώς βρίσκεται στην τελική ευθεία η διαδικασία των προσλήψεων εκπαιδευτικών μετά την ανάρτηση από το υπουργείο Παιδείας των πινάκων αναπληρωτών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας τα Νέα φέτος θα διοριστούν περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί, οι μισοί σε σχέση με πέρσι, ενώ άλλοι 3.000 θα προσληφθούν τη σχολική χρονιά 2011-2012. Ακόμη φέτος θα προσληφθούν περίπου 4.000 αναπληρωτές.
Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται αντιμέτωπο με την αποχώρηση περίπου 10.000 εκπαιδευτικών οι οποίοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για συνταξιοδότηση.
Το υπουργείο Παιδείας λαμβάνει μέτρα προκειμένου να μην ξεκινήσει η χρονιά με χιλιάδες κενά.
Έχει προγραμματίσει την επιστροφή πέντε χιλιάδων αποσπασμένων εκπαιδευτικών στα σχολεία. Αυξάνει σε 25 τον αριθμό των μαθητών  που συγκροτούν τμήμα, προωθώντας τη συγχώνευση τμημάτων, αλλά και σχεδιάζει την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου